"Вірори віртуальності" - книга про можливе майбутнє

З того часу я зустрівся з друзями. Ми будемо раді, якщо він буде читати багато людей.

У цій книзі ми намагаємося вивчити, як розвиток технології може вплинути на свідомість, особистість і спосіб життя. І звичайно ж, від війни проти системи немає, любов, винахід нових гаджетів та інших атрибутів кіберпанку.

Присвячується дух воїна в епоху глобалізації, штучного інтелекту та Інтернету речей.

Олексій готується до цього моменту протягом трьох років, і тут. Магазин відомого бренду, потрібно всього за 10 хвилин вибрати сорочку, придбати червоною сорочку. Реакція системи буде слідувати за чотири хвилини: з'явиться координатор і запитати, чому він придбав червоною сорочку.
Всередині все заморожувати, як перед сніжками. Це знайоме почуття, але замість півгодини він готується до цього моменту протягом трьох років.

Посмішка до гарної дівчини в залі і гнилі в сорочках. Десять хвилин пропускаються, приймають червоні, голос підтверджують вибір і вихід. Агент Сміт повинен з'являтися, як Олексій залізоно назвав координатори, цитуючи свій улюблений ретро-фільм, The Matrix.
Там він, лизати хлопчика. На відміну від агента Сміт від фільму виглядає досить як дівчина, в руках - планшетний анкета, швидше за все, дати статус, так як інформація відображається на віртуальному інтерфейсі сітківки, і вони автоматично записані. «Соррі, я можу попросити вас відповісти на кілька питань, щоб поліпшити рівень? й
Алекс був захоплений тремтлінгом, що виникає з гіпохондричної площі, було бажання відповісти на статистично вірну нечудовгу про те, що він був депресований і втомився від сірості, це пояснить факт покупки в аллі і нетрадиційного вибору, але, повторюючи Мантри «Воїн вже мертвий, і він не має нічого втратити» і щільно посміхається, відповів: «Особливе!», і з лебідкою потрапив консультант в обличчя.

С ***
Три роки до описаних подій факультету прикладної математики північно-західної агломерату.

У вас є думка про себе? – збочений Alex в обличчя ебать Урі. - Ви не знаєте, що Що ми вважаємо, що продукт зовнішнього впливу, і тільки думки, які не мають штучних причин, можуть вважатися «урами» і такими не народжуються в нас. Навіть якщо вони відбуваються, ми тиші їх – бігти до роботи, відпочивати або пити. Тому що такі думки незрівняні, вони не належать до костюма. й
Костюми. Урій назвав себе і всі навколо нього, намагаючись, що людина схожа на ганчі, одягнені проти нашої волі (математики люблять костюми так само, як фінанси, які захоплюють брудні джинси математиків).
до Ця епоха приурочена індивідуальність і виробляється нами! він продовжував. Шукаю мене, бажання і реакції. Немає одного, але два програми!

П*янкі і Урій були чисто чоловічими, так як дівчата і Урій не поєднуються один з одним, але Алекс приваблював до інтенсивного пошуку свободи.

- Гаразд, Алекс сказав. - Давайте конструктивно для одного. Ми є математиками, і якщо ми хочемо стати віртуальними грінами 21-го століття, ми повинні спочатку працювати концепції та методи боротьби з системою.

Урія раптом заспокоїлася.

- Гаразд, залийте ще одну з цих речей, і давайте розпочати.
Найдешевші чаї з агломерату Сочі, які традиційно приводили до місцевих жителів. Не було нічого натурального в чаї, але друг Шурік регулярно подається його з різноманітними паличками. Шурік сам рідко брав участь у p*yanks, так як він мав досить заможні батьки і любив спілкуватися з дівчатами. Тому він відданий пити в жіночих компаніях - в кафе або безпосередньо з дівчатами.

- Почнемо з тим, що зрозуміло навіть вам, сказав Урі після іншої дози чачі. Він мав право на такі зауваження, як ІК Урія був 152 і Олексій був 124. І знову, за «загинув». Ви думаєте, що ви хочете і пити цю чаю, тому що ви вибрали, щоб випити, або тому що система обрана до?

"А вона є, старий параноя", - думав Олексій. Система, як Урій назвав невидимий контроль світу вищим штучним інтелектом. Вектори розвитку та іншого щита. Все це довго дратує Алекс, але одночасно і приваблює - як стара шафа, в якій в сотні разів ромбують, але кожен раз ви сподіваєтеся на викопування деяких бабуся секрет.

до Звичайно, я хочу, що це не система, Алекс сказав. Я навіть не можу уявити таку систему, що контролює все, позбавляючи мене на цьому рівні. Я відчуваю, як пити шачі, а потім пити. Це абсурд.

- Аха! збуджена Урій. - Ви не. Уявіть можливості системи щодо вас. Вона знає кожен рух. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. У вас є інформація про погоду, навколишнє середовище, люди навколо вас. Знайте свої інтереси. Записує звуки, кольори, аури та історії кожного об’єкта у Вашому оточенні в кожному другому місці, а також записує пульс тіла, температуру та активність мозку.
11 мільярдів людей, як ви. Збережені дані завдяки ІТ (в 2038 р. всі мешканці світу почали імплантувати чіп інформаційної термінали з камерою, гпсами, телеметрією тощо для кращого догляду за здоров’ям та боротьби з глобальним тероризмом).
Уявіть це всесвіт нескінченних даних, які поєднані уряди постійно будують нові модулі в Антарктиді міста і Місяця. Антарктида стала великим центром даних, а місто Луна стала резервною системою.
Ви нічого не більше, ніж трохи даних у великій програмі, яка уявляє, що вона може мати шачі на волі.

До спиртовершкового розуму, що звучить розумно, але Алекс сказав:

до Це генеричні слова. Негайно, як зробити мене, щоб пити чачі з вами замість виходу з дівчатами?
Простір і простий! - Урій був гарячим. Ваш потік думок є лінійним і залежить від багатьох факторів.
Ви в цілому! він жив.
Що? - Олексій був відхилений. - Це занадто багато, ви закручені!
Відхилений? rusted Urius. - Дивитися причинне посилання? І якщо з'єднання 1,000 кроків, то ці зв'язки більше мільйона і залежать від інших костюмів в системі? Відстежуйте це?

Олексій був німим.

Приходьте По-перше, подивіться на те, які параметри системи контролю офіційно, сказав Урій. Ми знаємо їх, але розглянемо будь-яку сторону.

Олексій голосно-активований системний осетий голографічний інтерфейс, вбудований в сітківку: «Показати мені параметри мого моніторингу. й
Тут було знайоме вікно, оформлене в срібно-чорних тонах - ці два кольори Alex сподобалося, і він завжди налаштувати інтерфейси в цьому діапазоні.
Список було розділено на групи:
  • фізичні параметри,
  • активність мозку,
  • моніторинг простору,
  • моніторинг зовнішнього середовища,
  • моніторинг звукових комунікацій,
  • моніторинг комп'ютерних комунікацій,
  • моніторинг візуальних комунікацій.
Тепер уявіть, що всі істоти і речі, машини і предмети, з якими ми взаємодіє, включаючи душові кабіни, туалети, лампочки і все, мають такий моніторинг. Як відслідковувати вплив системи?

"Хмм, я думаю, що це неможливо", - сказав Олексій, "але це спекулятивний висновок, невірований." Шукаю роботу.

Приїхати на, Урій сказав. Я думаю, що це довго. Ця теорія не може бути протестована шляхом відстеження причин, оскільки людський розум здатний обробляти набагато менше інформації, ніж розум системи, і ми не маємо сили, що вона має. Система, як Бог з літерою столиці. Крім того, процес управління, ймовірно, саморегуляція. Що таке, що не повністю контрольована, але статистично спрямована.
Уявіть, що ми вивчаємо поведінку мурах в антіль. Вони працюють строго в певних правилах. Антил є однаковою системою. І якщо ант робить щось з синього, він негайно помітить, і система буде реагувати.
Якщо система контролює нас. Ми повинні зробити кілька речей, які виходять за межі того, що ми звикли і побачити, що відбувається в нашому житті. Система буде працювати! Якщо це відбувається, ми контролюємо. Якщо ні, ви можете продовжити пити чачі і заспокійити безглуздість існування. Не бій - не весело!

Okay, Alex - сказав він Я раджу писати висновки, щоб не забувати. Я повинен піти в ліжко. Ми починаємо оздоблення завтра.

Звичайний сірий ранок різноманітний особливим сухим ротом зі смаком шаші. Алекс розбризував в душовій кабіні до відключення води. «Увімкнути», – думав він, «повіді, через похмілля обрано половину добової норми, і всі ці ступінчасті страхи нейрокорреторів». Синдром похмілля може бути видалений психічними зусиллями. Якщо ви звикли до цього, ви не встигнете стати автоматичним доповненням до навколишнього технологічного світу. Так Олексій ще не кладе ці імплантати. На щастя, вони пришивають на волі - на відміну від ІТ, які обов'язково імплантуються з дитинства.

Відчайдушний кафе Олексій замовив персональний набір No3 для сніданку через гостинність. Він любить каву з кардамоном і корицею і злегка перевареними яйцями. На кухні вже давно варені автоматично, і ви можете придумати власні набори, які відразу варять з базових інгредієнтів. Їжа проводилася дрони. Запроваджений ІТ чіп взяв запит, дав місце розташування, а дрон приніс замовлення на місце, де клієнт сидить. Оплату було автоматично вилучено з єдиного рахунку.

До того ж, до того ж, до того ж, до того ж, до того ж, до того ж, до нас доповнилося лише найдорожчі ресторани, де Олексій ніколи не був, продовжував готуватися вручну, а страви подаються живими людьми.

На зворотному столі був Урій, як правило, вивчення чогось у віртуалізації. Виявлено відразу, коли людина використовує вбудований віртуальний інтерфейс: поставу, жести та моторні навички дещо змінилися. А людина, інтерфейс якого був 100% активований, навіть більше. Дрібні інформаційні вікна для більшості людей «високий» постійно. Нагадування, мотиватори, рухомі помічники, системи замовлення їжі та речей, моніторинг діяльності... Невелике вікно з віджетами постійно занурюється на правій стороні.
Олексій думав, що якщо це не за заборону на доставку їжі на місці проживання, Урі не вийде з місця проживання. Можливо, це була головна причина заборони – змушувати людей рухатися в просторі і спілкуватися.

Alex підхопився Урією і активував чат. Він сказав: «Зробляйся, рахунка прийшла.» Урій підключений і зірвав Олексій.
А... життєрадісний, він знебочений. Поганий інтелект страждає і ви всі трахаються вгору.
Таке доля інтелігентів, Алекс посміхався, «з давніх часів ми знаємо». Багато знань - це багато добрих, тому ведмедя ваш хрест, старий чоловік!

Урій кричав, збитий каву, і сказав:

Поки хтось мертвий, я зробив його вгору. Так як ми не маємо достатньо даних, ми просто повинні почати діяти.

Далі в книзі:
У боях друзі вирішили, що вони заблокували богослужіння за межами коробки і відслідковують те, що збираються навколо них.
Після декількох експериментів урій переходить до лікарні для психічної корекції.
Друзі вирішили, що докази були отримані. Наступним кроком є розбиття системи.
По-перше, потрібно перепрограмувати вбудовані датчики, щоб ви могли керувати інформацією. Однак обладнання тільки в центрі корекції.
Розробка плану.
І ось Алекс в магазині.

Катехизм віртуальної

У епоху формування з'явився катехизм віртуі. Це код проти системи. Спочатку вона була вільно розподілена і доповнена віртуальними ресурсами на Вікіпедії. Проте, після віртуалізації, як тероризм, катехизм був заборонений і зберігався у зашифрованому вигляді на розподіленій мережі.

1,1 км Віртуальний космічного воїна, який викликав систему безкоштовно всіх істот.
2,2 км Віртуальний завжди розуміє, що це просто сигнал, і що все навколо нього також просто сигнали, і тому він не чіпає нічого і діє з максимальною ефективністю.
3. У Ефективність дій – це не мета, це наслідок ненападання до образу і зовнішніх проявів навколишнього середовища.
4. У Віртуальний постійно нагадує себе, що всі його думки, штати, все, що бачить або відчувається, як мрія. Це основа практики ненадання.

Це також створюється.
1,1 км Віртуальна поезія.
2. Методи саморозвитку віртуальних осіб.

Якщо ви прочитали в цьому місці і вас цікавиться продовженням, ви можете дізнатися в коментарях або плюсі.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

Джерело: geektimes.ru/post/247226/