1005
9 фактів, які знають програмісти, і не всі інші
Fact 1 Під витяжкою найбільш критичних програм, які ви використовуєте на щоденній основі (Mac OS X або Facebook) є страшною кількістю рубок і закруток, які борються, щоб отримати разом з одним. Якщо ви розібрали 747 і побачите, що паливна лінія проводиться вішалкам одягу і шасі раниться з стрічкою. Вишневий
Код програми є таким, що навіть якщо сайт або програма працює добре і виглядає чудово, то за лаштунками все, що робить його роботою складається з помилок, відмив і кріплень. Не зрозуміло.
225% часу програмування витрачається на те, що користувач може зробити неправильно. Брайан Гумс.
Що потрібно знати про те, що користувач може зламатися. Де він натискає, що він надходить, і як ви можете зрозуміти, що ми намагаємось зробити це неправильно. Якщо ми тільки підрахували себе, програми будуть занадто багато проблем, тому що ми знаємо, як працює програма і користувач не працює.
Fact 3 Програматор не є спеціалістом з ремонту комп'ютерів
Програмар працює з алгоритмами та принципами проектування, а не фіксації комп’ютерів. Ми можемо зрозуміти, як працює комп'ютер і як виконується код. Але це не означає, що ми можемо виправити залізо. Ми не знаємо, що питання в Chrome випадає на свій комп'ютер, або чому ваш комп'ютер перегрівається. Програмні комп'ютери, не закріплюють їх.
Fact 4 Програмування мислення, не друкується Casey Paton
Якщо ми спати, ходити, подивіться вікно, або робимо щось інше, що дозволяє нам розслабитися і думати. Релаксація – важливий аспект програмування. Ви не можете просто сидіти і писати тисячі рядків коду і внести їх в програму. Ми повинні сидіти, ходити, думати. Запропонуйте концепт, зафіксуйте свої недоліки, вирішіть, як це буде працювати. Релаксація – єдиний спосіб, який ми можемо виправити проблеми.
Fact 5 Відлік починається від нуля
Важливо. Ваше ім'я * Все через необхідність ефективно робити речі, коли навіть невелике підвищення ефективності може збільшити продуктивність в масштабі.
Fact 6: Програмування краще в потоку, стан свідомості, де ви орієнтовані на завдання і все здається просто. Цей стан також знайомий з спортсменами та музикантами. Морган Йохансон
Для того, щоб працювати на ніч, оскільки це дозволяє нам ввести потік, орієнтуватися на одну річ і не турбуватися про те, що відволікаються. Все інше просто спальне. Це час, коли ніхто не є навколо, ніхто не зателефонує або намагається поговорити з нами. Це чудовий час, щоб думати і програми.
Fact 7 Іноді корисно перенести проблему до ранку
Іноді програмісти дійсно корисні, зустрілися з ним складне завдання, спати з ним. Багато разів я знайшов, що я не змогли вирішити щось на години, але після того, як тільки 20-хвилинна вставка (або будь-які інші мрії) прийшла рішення самостійно.
Fact 8 батьки можуть вбити своїх дітей, якщо їх завдання робиться
Не фраза я хотів би почути від будь-якого. Але для програмістів не звучить так страшно. Програми часто мають ієрархічну структуру, де батьківський процес контролює свої дитячі процеси на рівні нижче.
Коли батьківський процес більше не потребує дитини, він вбиває його — коли програма більше не має нічого робити, вона закінчується.
Fact 9 Ви не вражені скільки ми знаємо про комп'ютери. Ми не вражені тим, як мало знати про них.
Серйозно. Зайдіть вже. Ми не дбаємо про те, як гордість ви не хочете вивчати нові речі. Не знаю багато про комп'ютери або "Я не зацікавився програмуванням" - але коли ви гальмуєте про те, скільки ви не знаєте про це, це просто дратує.
Джерело: habrahabr.ru/post/252483/