Як імплантувати RFID в руці, а потім NFC. Частина 1

р.

Я завжди любила ідею ключа, що не можна забути. І якщо в той же час ключ також вписується стандартні замки - купуйте дрібно.

Так, як тільки я зміг поставити RFID під шкіру, яка сумісна з будь-яким в загальному використанні, я зробив так, імплантуючи тег EM4100 - багато дешевих замків і систем контролю доступу.

І коли виявлений NFC-сумісний тег — і може бути ключем до ноутбуків, смартфонів і решти замків — немає причин, щоб уникнути його згортання.

УВАГА! Ця публікація не є інструкцією, рекомендацією, доповіддю на дії і призначена тільки для ознайомлення. Повторити наступне можна смертельно або привести до ускладнень і травм. Автор не рекомендує виконувати описані дії на себе і не несе відповідальності за будь-які наслідки, спричинені читанням видання.

RFID карти
Радіочастотний ідентифікатор (RFID) - це технологія бездротової ідентифікації користувачів і обладнання. Є велика кількість повністю різних технологій, що відрізняються робочою частотою (868 МГц, 13.56 МГц, 125 кГц і т.д.), кодування, зчитування або зчитування, діапазон, акумулятор, призначення.

зчитувач, зчитувач Активний зчитувач тегів, надсилає регулярні запити у вигляді електромагнітних хвиль у навколишньому просторі. Він може бути автономним з власною пам'яттю і можливістю негайного керування, наприклад, блокування; або передачі даних через RS-485, USB або інші засоби.

Тег, ключ, тег, тег Пристрій, що містить унікальний ідентифікатор і, іноді, область даних. Може бути вбудоване шифрування, виконання коду, інші функції. Нерідко не містить батарей і живлення від EM хвилі, які випромінюються читачем.

Стандарт EM4100
EM Мікроелектроніка-Марин безконтактний радіочастотний стандарт. Робота на 125 кГц.

Вони мають унікальну кількість довжиною 40 біт, які передаються разом з сервісними байтами циклічно у відкритому вигляді. Шифрування та зберігання даних користувачів, а також можливість запису - неофіційно, неофіційно протягом тривалого часу вже є порожні картки, де можна писати довільний номер. Очевидно, що для серйозного захисту, хоча б щось не підходить. Тим не менш, вони досить широко використовуються в простих CDS, домофонах замість таблетки Dallas, дешевих контролерів електромагнітних замків і подібних речей. Ключові слова можуть виглядати як пластикова клавіатура, гнучка або тверда пластикова карта, або інше.

Ось клавіатурний контролер і десятки ключів за $10.

Імплантовані теги EM4100
Основні вимоги до імплантованого пристрою:
  • Невеликий розмір, щоб вона не злипала занадто багато під шкірою
  • Потокова форма, щоб не пошкодити шкіру зсередини
  • Біоінертний матеріал - чистий силіконовий, скло
  • Твердість, міцність і стійкість до стерилізації
RFID теги добре підходять для імплантації, оскільки вони не вимагають знімних або перезаряджувальних живлення, контактів, роз'ємів. У 2011 році з якоїсь причини було досить важко знайти етикетки, які підходять для імплантації і сумісні з будь-яким широко використовуваним. Проданий або EM4100 теги у вигляді брелоків, карток, дешевих і величезних розмірів, або імплантованих тегів для обліку тварин, які можна вважати тільки особливим зчитувачем. EM4100 або скляна капсула не була доступна.

Але це не так погано! За запитом ем4100 скла, ем4102 скла, рифлене скло вдалося знайти щось схоже на eBay. Два набори міток прийшли, як це (ліва фото шахта, право - rss-systems.de):

Я отримав ті наліво, і я був розчарований своїм розміром. Вони були більше, ніж на фото, при цьому не виготовлені зі скла і не зовсім округлої форми. На щастя, вони зустрілися з іншими, які виявилися скляними гладкими капсулами довжиною 12 мм і діаметром 3 мм. Вирішили імплантувати їх.

Процес імплантації етикеток під шкірою

Приймав час, щоб знайти кого-небудь бажання взяти на імплантацію. В принципі я збираюся зробити це самостійно, якщо ніхто не був, або довірити друг-ветеринарний, але виявилося простіше. Відомий лікар (за спеціальністю – загальний практикуючий, але, як і всі лікарі, звичайно, хто знає, як застосувати стібки, робити підшкірну анестезію і розрізи) домовилися робити все найкращим способом, а влітку 2013 року ми придбали необхідні матеріали (новокаїн, антисептики, кілька медичних інструментів, стерильні кальпси і голки з ниткою) і почалися.

Ось що ми зробили:
  • стерилізація етикеток. Оскільки етикетки не стерильні, необхідно їх стерилізувати. Для цього етикетку ретельно промивають, після чого протягом години етикетка була в розчині йоду, відразу перед поміщаючим під шкіру спочатку з спиртом, після чого стерильна вода для ін'єкцій.
  • Інструмент стерилізації. Скальпель, рукавички, голчасті та ниткові комплекти вже стерильні (і одноразові), але сталеві пінцети і шпатель потрібно створити пляму в підшкірній тканині, необхідну стерилізацію. Не було доступу до автоклаву, тому застосовувати хімічний метод стерилізації. Ми використовували м'якоть у високій концентрації. Це має поганий ефект на інструменти (пристосує корозію навіть з нержавіючої сталі), але він доступний і добре працює.
  • Болі рельєфу. Інфільтраційна анестезія з новокаїном - вводять розчин 20 мг / мл підшкірно в призначене місце розрізу і почекайте 5-10 хвилин проникнути в навколишню тканину. Будьте обережні з Новокаїном. Якщо у вас є алергії і / або кроковані руки можуть викликати безліч найнеприємніших наслідків, до смерті! Не робити це самостійно, якщо ви є лікарем.
  • Вибір місця розташування тегу. Зазвичай невеликі об'єкти імплантуються в простір між великим пальцями і індексним пальцем руки (при якому знаходиться позначка на CDPV) - найменший шанс пошкодити його при роботі з будь-яким своїми руками. З тієї ж причини була обрана ліва рука.
  • Інцизійне та міткове розміщення. Шкіра втирають спиртом три рази. Нарізка виконана з регулярним одноразовим кальплем, довжиною близько 5 мм, попередньо розтягуючи шкіру. Так як вже є «бульбаль» розчину нівокаїну під нарізним сайтом, досить просто не помилитися з глибиною. Потім зубну шпатулу (сапкула 5 міліметрів широка, 30 міліметрів довго і на ручці) відокремлюють шкіру від клітковини і прип'ятивши позначку там. Щоб уникнути віджимання спини, етикетка повинна бути на відстані 1-2 см від ріжучого, а не бокових шляхів.
  • Складання. Так як розріз був невеликий, не має сенсу зшити його, обмежуючись лікуючи рану перекисом водню і застосувавши стерильну патч. Я також взяв дозу антибіотика широкого спектру, щоб зменшити ймовірність запалення, якщо щось не було добре.

Загоєння відбулося без проблем, великих набряків, гематом, запалення. За три дні я відвертаю антибіотика і змінив патч, промиваючи на місці з хлоргексидином, після чого знімався. Розмітка відчувалася під шкірою, не викликає дискомфорту, а - головне - Працюємо!

Це те, що ріжучий вигляд, як на другий день.

Через рік я додав до існуючої етикетки EM4100 другий, NFC-сумісний, який можна прочитати смартфоном і в цілому використовувати багато чого. Я поговорю про це в другій частині статті (якщо це викликає інтерес, звичайно).

Що це виглядає зараз.
Якщо ви не розтягуєте шкіру особливо, важко помітити позначки:

Будь-які проблеми, ускладнення не виникають, в тому числі при роботі руками, падає і інших небезпечних дій.

Що ви використовуєте для?
Я використовую цей тег для того, що я хотів зробити, як електронний ключ до мого приміщення, до мого офісу. Надійність самого стандарту низька, але, як правило, електромагнітний замок не є основною, але тільки допоміжною. У нашому офісі, наприклад, використовується протягом дня, а вночі, коли всі листки, двері фіксуються механічним ключем і приміщення кладуть на охорону. EM4100 також дуже добре.

Процес відкриття замка (ручка повинна проходити з задньою стороною до зчитувача, так як діапазон дії дуже невеликий):

Доступ до квартири, номер, автомобіль, офісний простір. Просте підтвердження будь-якої дії. Для серйозної безпеки цей конкретний етикеток не підходить (див. вище), але більш менш підходящий NFC-сумісний, про нього в другій частині.

Спостереження та спостереження
  • Етикетки не відчуються, не заважають роботі руки, майже два роки нічого не зламали.
  • Немає нічого в металошукачах.
  • З ключем до дверей завжди з вами, особливо від ламбрекену - дуже зручно.
  • Відстань читання менше сантиметра, найчастіше вона повинна бути контактною шкірою. Тому, зробивши копію EM4100 не складніше, ніж копія картки в кишені. Нормальні NFCs (ISO 14443) не скопіюються на всіх + криптографія всередині.
  • Ні, я ніколи не занурився унікальним ідентифікатором в організмі. Орган є одним з унікальних ідентифікаторів, навіть більше ми проводимо з нами у вигляді обладнання та документів.
  • КДПВ – це не шахта, що береться звідси, права на неї належать її автора.
Висновки та друга частина
Досвід реалізації першого етикетки був досить успішним, і через рік я вирішив розширити функціонал за допомогою тега NFC, який сумісний з смартфонами і дозволяє їх розблокувати.

У другій частині статті я хочу поговорити про такі етикетки, можливість розблокувати телефон або увійти в Windows за допомогою етикетки, а також іншого, простий спосіб імплантації з шприцом.

Джерело: geektimes.ru/post/246298/