Чому коти люблять коробки?

Багато власників кішок помітили, що їхні домашні тварини люблять ходити в коробки.

Навіть якщо є альтернатива

Навіть ті, які не є.

Навіть маленькі.

І іноді вони адаптують їх до комфорту.

Перше, що приходить до розуму при спробі пояснити цей тягач для картону, це те, що кішки схильні до природи, і тому люблять сидіти в амбуші. Але незабаром стає очевидним, що це принаймні одна причина цієї поведінки. До цього питання зацікавили дослідники, ветеринарні та поведінкові біологи, і це те, що вони знайшли.

Ветеринарна Клаудія Вінке університету Утрехт в Нідерландах, що працює в кішка-притулку, виявило, що якщо новоприбули коти були надані коробки як тимчасовий притулок для періоду розвитку, вони краще заселилися в притулку, а потім більш готові спілкуватися з людьми. Це логічно корелюється з стресовими реагуваннями котів, коли вони прагнуть відступати і приховати. Як прокоментував Вінкце, «Відступ до притулку – це поведінкова стратегія такого роду, що необхідно адаптувати до змінних середовищ і протипоказання.» Коти в дикому приховують в порожнях, печерах і деревах – і в домашніх умовах воліють коробки.

У книзі «Кати: Біологія поведінки», яка була написана експертами швейцарського інституту прикладної етології та психології тварин, написано: «Кати не розвивають стратегії вирішення конфліктів, так як роблять трави / шкільні тварини, у зв’язку з чим вони віддають перевагу уникати зіткнень з ворогом». Таким чином, ви можете сказати, вони намагаються відпустити і приховати від них замість вирішення проблем. Однак кішки, навіть в гарному настрої, гравітують до коробок.

Відомо, що коти відчувають себе комфортно не тільки в ящиках, але і в інших місцях з обмеженим простором.

р.

р.

2554929

Може бути, тому що це простіше тримати тепло. Згідно з дослідженням Національної наукової ради, коти комфортні при температурі від 30 до 36 градусів Цельсій. Це не дивно, так як коти вважають, що прийшли до нас з пустельних ділянок – так вони, зокрема, знають, як керувати невеликою кількістю рідини. Вони люблять акумулятори, сонце і невеликі місця. Картон, серед інших речей, має теплоізоляційні властивості, що дозволяє підтримувати температуру.

За результатами моїх особистих спостережень я можу додати, що один з моїх кішок любить все, що іржі – і картонні коробки просто роблять чудовий іржаючий звук, якщо ви занурилися всередині них. Крім того, я думаю, що всередині досить великої коробки, цей звук повинен бути посилений ехо з стін.

Кіт, як приховати у ящиках, оскільки це велике місце для амбаші (в тому числі на верцилі), захищений простір, де він теплий, а також веселий іржі. Я хочу, щоб коти могли говорити.

Джерело: geektimes.ru/post/245536/