Міф космічної сонячної електростанції

Я представлю до громадськості деякі відбиття на космічній сонячної електростанції (CSP).
Ви можете прочитати теорію у Вікіпедії та тут.

Де ми кладемо CSE? Можливий GSO. На інших орбітах ви повинні ставити ресивери навколо планети, або перенести удар батарей з вами.

Не фантазувати, але боротися з доступними можливостями.

Ракета Ангари з космодрому Плесець доставить 3-4 тони до ГСО. Що можна покласти в них? Дуже близько площі 100 сонячних батарей. З постійним фокусом на сонці і ефективністю 20% ви можете вичавити 300 Вт на квадрат. На жаль, вони деградують на 5% на рік (Я сподіваюся, що не дивно, що сонячні панелі в просторі, що виходять з випромінювання, мікрометеоритів і т.д.).
Кількість: (100*300*24*365*20)/2=2,628,000,000 Вт.
Щоб зрозуміти масштаб проблеми, нехай ці мегавати досягають Землі без втрати. Це потужний, але що якщо ми не будемо в будь-якому місці? 300 тонн гасіння доступні. Керозне майже бензин. Зробіть ще одне припущення і зробіть звичайний газогенератор (200 КВт на 50 літрів на годину).
200000*300000/50=1 200,000,000 Вх
Що відбувається зливаємо бензин з ракети і отримуємо половину потужності.
Ще один порок бере рідкий кисень. Я хотів розрахувати охолоджуючу і лікву через теплоємність, але потім я просто отримав ціну в Інтернеті від 8200 рублів за тонну рідкого кисню. Оскільки вартість майже однієї електрики ми отримуємо (кіловат нехай буде 2 рублів):
300*8200*1000/2 = 1 230,000,000 Вх
Хто, друга половина. Це 0% ефективності. Ми ще не відрахували ракету.

Але ми збираємось, щоб ввійти на орбіту якийсь номер платного навантаження.
Що таке, якось зв'язує панелі кінетичної енергії у вигляді 10 км / с:
3000*100002/2 = 150,000,000 J = 41,700,000 Вх
Здається, що має ефективність 5000%, але є деякі проблеми:
Неймовірно, що об'єкт викине досить високий, тому частина маси і енергії повинна бути витрачена на подолання атмосфери.
- все, що кинули з Землі за законами балістики до Землі і повернення, тобто ще одна частина маси піде до підйому перігії.
Додайте тон для захисту тепла. Розрахунок зміни на орбіту:
ΔV=root((3,986ь1014/42000000)(1+2*6000000/(6000000+42000000))=3441 м/с
Кращі двигуни дають 4500 підсилювач. Візьміть формулу Ціолковського:
Minute=2000/exp(4500/3500)=572 кг
І ми беремо електричні ракетні двигуни, імпульс 10 разів більше і ми маємо панелі. Так, але з потужністю панелей, доступні, тяга буде міліневтонами, а перехід займе багато років. У нас є лише пара годин на землю.
В результаті: мінус двигуна, резервуари, перевантаження - добре, якщо ми отримуємо однакову кількість.

Підібрати панелі на ліфті.
Вся ідея не погана. Якщо ми просто піднімаємо навантаження на висоту, ми розглянемо зміну потенційної енергії:
3000*9.81*36000/3600 = 294.3 млн. Вх
Як дізнатися вантаж? Параметри передачі електроенергії:
- Сам ліфт. Легко уявити втрату і масу провідника 36,000 км. Побудувати ліфт самостійно.
- лазер є значною частиною маси, яка буде перетворена.
- У традиційний спосіб доставляється певна кількість панелей, а потім безкоштовно піднімати відпочинок на мотузці. Мегават потужності вимагає 3 км2 панелей. У той же час на підйомі вантажу буде два тижні. Що, ми піднімемо те ж мегават на рік.

Інші труднощі
Вільно працює з кілометрами панелей і ефективністю отримання сонячної енергії в космосі, рідкісні автори розповідають, як вони збираються орієнтуватися на панелями в Сонце. ГСО є стаціонарним тільки відносно Землі. Відповідно, нам потрібна техніка, паливо.
На Землі потрібні трандуктори, пристоятелі, ресивери. Чи існує багато споживачів на equator? Високовольтні лінії через половину кульки. Якщо вам помножити всі це не 100% ймовірність виконання поставленого завдання, ви запитуєте, хто може це зробити на всіх?

Висновки:
- З існуючими технологіями некомерційно будувати космічних сонячних електростанцій.
- Навіть якщо ви піднімаєте все на космічних ліфтах, до завершення часу будівництво виникне питання, як розпоряджатися незворотними панелями.
до Ви можете вивести астероїд до Землі і зробити панелі з неї. Щось говорить мені, що часом ми можемо зробити це, не потрібно перенести енергію назад до Землі.

Немає диму без вогню. І при здавалося б мирні наміри, цілком інші можуть бути приховані.
Наприклад, спорудження бойової станції є наказами про простіше і набагато ефективніше:
Орбіт можна і слід вибрати нижче.
100% доступ до ресивера не потрібно;
Дуже короткий час від натискання кнопки запуску, щоб вдарити ціль;
Не забруднення ділянки.

Ось висновки. Розрахунок може містити помилки. Традиційно я пропоную, що читачі виправлять їх.

Джерело: geektimes.ru/post/245560/