713
Законодавчі ворота також бояться AI.
Про розвиток технологій штучного інтелекту раніше висловили Елон Муск та Стівен Гокін. Тепер Білл Гейтс додано до числа «феар-монгерів». Під час зустрічі з інтернет-користувачами на форумі Reddit.
Законодавчі ворота зробили зрозуміло, що він передає позицію Елона Муска, за яким необхідно працювати дуже акуратно на створення смарт-машина.
«Я маю на увазі табір тих, хто цікавиться виникненням суперінтелекту. В першу чергу машинки зроблять багато корисної роботи для нас і не матиме зайвих зусиль. Це буде добре, якщо ми керуємо процесом правильно. Проте, протягом декількох десятиліть AI буде досить сильно викликати занепокоєння. Я погоджуюсь з Елоном Муским та іншими, і я не розумію, чому деякі люди не відчувають себе однаковою тривожністю.
У інтерв'ю з Backканалом минулого тижня Білл Гейтс пояснив, що він не намагається уповільнити науково-технічний прогрес, але тільки хоче привернути увагу до двох потенційних проблем.
- АІ починає працювати над тим, що люди звикли до «робки, що стосуються тебе і дає сенс життя».
- Сильний штучний інтелект може перетворюватися в стан, який суперечить цілям людських систем.
Варто зазначити, що Gates і Musk беруть участь у IT-бізнесі, які повинні скористатися впровадженням технологій штучного інтелекту. Але навіть вони висловлюють занепокоєння.
Для подальшого вивчення проблеми ми можемо рекомендувати книгу Ник Бостром «Суперінтеллігенція». По дорозі Елон Муск згадав його перед.
Джерело: geektimes.ru/post/245022/
Нереальний двигун 4 досягає фотореалістики
НАСА пропонує гак космічних апаратів, щоб вийти на глибокий простір