Скільки коштує атом?

Я не думаю, що є людина на Habra або Gykes, які не знають, як невеликий мікрокосм - всі ці електрони, протони, нейтрони, нуклеї атомів і все це. Тим не менш, дуже складно уявити фактичний розмір елементарних частинок.

Я пам'ятаю в радянській «Дитячій енциклопедії» наступне порівняння: якщо ви збільшите п'ять кокпітів до розміру Землі, то атом буде рівним розміром до п'яти кокпітів (наприклад, ми не нулюс, але атом з електронами). Чим простіше розібратися. Але є один цікавий відео, де всі розміри показані ще більш чітко. Це свого роду відео я хочу дивитися на стікалі.

Є російські субтитри, які потрібно. Після перегляду цього відео розмір атома стає чітким - і всі аналогії, що даються в відео, запам'ятовуються надовго. Зрозуміло, що це відео не єдиний, тому я пропоную спільного використання в коментарях подібних матеріалів, які допомагають зрозуміти розмір щось, незалежно від того, чи це в макрокосмі або мікрокосмії.

Чи знаєте ви точний розмір атома водню? Так, я буду писати в коментарях, не дивлячись на каталоги або інтернет. Ні, я заготів, але я здогадую. Я не маю уявлення, але тепер я маю картину, спасибі. Атом – винахід вчених! 253 осіб проголосували. 54 человек. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка,

Джерело: geektimes.ru/post/244918/