Спікер Obzor Ябра Привід

У нашому блозі на Geektimes ми розглянемо різні пристрої, які продаються в наших магазинах – від цифрових мікроскопів і LEGO до ноутбуків-трансформаторів і ... і сьогодні ми будемо говорити про таку річ, як автомобільний динамік.

Якщо ваш автомобіль не обладнаний без рук, то такий пристрій буде додавати +1 до безпеки вашого водіння – я думаю, що це набагато більше, ніж, наприклад, бездротовий динамік з таким же принципом роботи.

Комплекти
Пристрій продається в традиційному (для продуктів Jabra) чорно-жовтій упаковці. Сам пристрій розташований у верхній частині пакета (не можна легко отримати, наприклад, перевірити в магазині), а всі інші частини під ним.

Р

Пакет скромний - крім адаптера заглушка для живлення від автомобільної мережі (12-24V при вході, 5V і 750mA на виході) з роз'ємом USB:

Є тільки лічильник дроту USB-мікроUSB (для зарядки пристрою) і інструкцій на декількох мовах (включаючи російську):

З одного боку, в комплекті є все для «внизу і виходу», з іншого боку, я хотів би бачити хоча б кричущий чохол – для того, щоб багато було іноді видалити пристрій в рукавичку.

Закупівля
Пристрій досить великий (104х56х18мм з вагою 100г), він приємний в руці, але його форма робить зрозуміло, що виробник має кріплення «в'язком». Ну, так як цей Jabra називається Drive, після чого він не піддається застібці його на машині, а саме на в'язниці сонця. Тим не менш, нічого не заважає приклеїти його десь на робочому столі або на рюкзаку на поході - все відбувається.

р.

Кріплення – це згинний лист металу, на якому використовується розмовний динамік з усіма іншими електронними засобами. Дизайн є універсальним (заказом про деформацію - у випадку, якщо у вас є багато всіляких папок під візором) і надійним - він не повинен зламатися від установки / демонтажу. З вулиці пристрій повністю невидимий.

Основна частина функціональної сторони займає розмовний динамік, який стоїть за чорною (відбувається біла версія) lid-grid. Спочатку здавалося мені, що гігантський проміжок був зручно розташований між динаміком і кріпленням, але виявилося, що це місце для кнопки переміщення – той факт, що динамік також є кнопка (відновлення виклику, наприклад). Він також має статус світлодіодний у вигляді трубки, які опікуються різними кольорами залежно від режиму роботи. Це велике – важко пропустити навіть на швидкості.

р.

Трохи вище - мікрофон і гойдалки для контролю гучності, також досить великі. Головний недолік полягає в тому, щоб регулювати об'єм, вони не повинні бути проведені, але багаторазово пресовані - це не найзручніший сценарій на дорозі. Але це не проблема – швидше за все, ви будете один день встановити комфортний рівень гучності для вас і забути про ці кнопки (повно, раз на місяць ви будете робити гучніше / тихіше).

Габаритний зображення

Ще одна кнопка (включити на пристрій) розташована на боці - не випадково доторкнутися до неї. З роз'ємів - тільки мікроUSB для поповнення вбудованої батареї.

Я не можу сказати, що я дійсно люблю зовнішній вигляд цього пристрою, але в той же час немає нічого в ньому, що я не хотів би; якість виготовлення і складання на високому рівні.

Питання до фахівців: чому два отвори на монтажному пристрої? Я посміхався, коли я почув відповідь.

_ Новини

Обслуговування пристроїв
На першому кроці пристрій автоматично запропонує парі з телефоном - алгоритм парі не відрізняється від інших пристроїв bluetooth. NFC не тут, тому він не буде працювати, щоб натиснути на динаміку, і модель була розроблена ще в 2011 році, коли NFC не був навіть не дуже цікавим. Після майже 4 років модель залишається актуальним і конкурентним.

бесіда на підвіконні не поступається (крім обсягу динаміків) до бесіди з HandsFree вбудований автомобіль: звук чіткий і чіткий, хоча, як я сказав, обсяг запас невеликий. У мікрофоні дуже чутливий, має вбудоване лунове і шумове зменшення, що зменшує потік «гарбаж» в вухах співрозмовника. У деяких випадках співрозмовник навіть не вгадує, що розмова проводиться через гучне спілкування.

Прийняття виклику є одним пресом головного ключа, відхилення виклику є подвійним пресом тієї ж кнопки. Натиснути кнопку в нормальному режимі призведе до занурення останнього номера. Також відбувається відключення звуку під час розмови (потрібно тримати ключ об'єму протягом 2-3 секунд) - це список особливостей пристрою закінчується. У вас є відсутність функції голосового реагування – вам доведеться вручну підібрати телефон весь час.

Безумовно, пристрій не позбавлений і стереопротокол A2DP з можливістю передачі музики через ситоту, і підтримки EDR на місці. І знову, це все знизився на невеликий гучномовець – це достатньо для прослуховування подкаст, але не для високої музики.

«холодний» може працювати з двома телефонами одночасно, але алгоритм пакету дещо вишуканий. По-перше, потрібно зв'язати один телефон. Потім, відключивши Bluetooth на ньому, за схожим алгоритмом, заберіть другий телефон на динаміку. Після чого знову поставте перший. Однак, в роботі, дзвінки та повідомлення можуть бути отримані з обох пристроїв.

Як для автономного життя виробник стверджує 30 днів в режимі очікування і до 20 годин в режимі розмови. Під час тестування я не зміг висадити акумулятор - я не можу говорити протягом 20 годин : Повний термін служби акумулятора пристрою становить 2,5 години (через адаптер з комплекту).

Єдиний значний недолік, знайдений в Jabra Drive, є «попаданням» пристрою після 30 хвилин бездіяльності, після чого він повинен бути «замочений» з перемикачем живлення кожного разу. Решта пристрою працює без проблем. І найголовніше в ній є абсолютно «автомобільна» ергономіка: великі кнопки з гарним рухом, які зручно натиснути на сліпо, не збираючи очі від дороги. Я думаю, що виробник ідеально справляється з завданням створення автомобільного динаміка.

Плюси і мінуси
+ Зовнішній вигляд
+ шум і ехо пригнічення
Універсальне кріплення, практично невидиме в салоні
+ Інтуїтивне управління
+ Вбудований акумулятор
- Не багато функцій.
- Недостатньо високий рівень
- Потрібні «зробити» пристрій після його «відпади гасити»
- Ціна.

При публікації статті вартість Jabra Drive в магазині Ulmart становить 3990 рублів. Вони згодні, що це дорого для аркуша металу з динаміком і модуля Buetooth, але навіть влітку цей пристрій може бути придбаний на 2000 рублів.

Кількість місць
Якщо ваш автомобіль не обладнаний без рук і ви шукаєте заміну, ви можете звернути увагу на Jabra Drive – дуже простий динамік, який зручно використовувати на дорозі.

Якщо ви хочете щось більше з динаміка, ви можете як Parrot MINIKit Neo, яка за схожою ціною може зробити набагато більше (наприклад, підтримує адресну книгу, говорить імена співрозмовників при викликі, має мобільний додаток і так далі).

Останні відгуки:
? Тестування батарейок Ni-MH AA
Sony Smartwatch 3
"LG G годинник"
Трансформатор Lenovo Йога 2 Про
Мистецтво Розуми EV3

Джерело: geektimes.ru/company/ulmart/blog/244660/