Попередньо бути розумним.

Кращий спосіб дізнатися щось, щоб навчити когось ще. З січня та студентами вступають іспити. І часто найскладніший іспит є математикою. Добрий друг шахти запитав мене, «Що таке теорема Лагранта, як ми доведемо і розуміємо це? ?

Я знаю визначення і доказ цієї теореми, але я зміг зрозуміти його після пояснення її другу.

І я пам'ятаю, що це відбувається весь час. Найкращий спосіб я відіграю шахів, коли я говорю про те, що відбувається на платі (Я граю над інтернетом), і кращий спосіб я пишу код, коли я поясню себе, що хочу і як його отримати. І я розумію матеріал з лекцій, коли я поясню його іншим.

Ми завжди даємо хороші поради, але як Аліса в Wonderland, ми не часто дотримуємося цього. Ми створюємо візерунки поведінки, і ми не думаємо про те, що ми робимо.

Інколи Я зроблю проблеми для себе і намагатися вирішувати їх. Ось один з них:
Ви надали текстовий файл, який говорить кілька тисяч десяткових місць після піку. Один знак у випадковому місці неправильний, як з найменшими витратами зусиль, часу або грошей, щоб знайти позицію цього знака?
Як вирішити цю проблему? Як вирішити проблему розумної людини?

Як бути розумною людиною? Це мій приклад:
Я знаю програмування, і я можу написати програму, яка буде порівнювати символічно з «правою лінією», яку можна взяти в Інтернеті. Але як людина вирішує цю проблему без знання програмування?

• Ви можете порівняти знаки вручну, але є багато помилок і занадто багато роботи.
  • Ви можете спробувати знайти і змінити скрипт в Інтернеті, щоб вирішити цю проблему. Але є ризик помилки, і не існує певних труднощів, що це буде швидко.
  • Ви можете найняти фрілансера для написання цієї програми. Я не думаю, що це буде коштувати більше 500 рублів.
  • Ви можете попросити друг-програмісту писати цю програму, і якщо немає, знайти випускників технічних університетів і попросити їх.
  • Ви можете писати на форумі програмістів прохання допомогти з цією проблемою і, швидше за все, ви отримаєте рішення або, можливо, відповідь.
  • Ви також можете вручну перевірити перші символи 50-100, щоб уникнути фольги. Імовірність невелика, але не займе багато зусиль і є шанс негайно позбутися від проблеми.
З такими ланцюгами причин я намагаюся прийти до оптимального варіанту в загальному випадку. Але я не звернувся до цього алгоритму до завдань життя! Проблеми в житті краще, ніж придумані проблеми: вони реальні, і ви можете перевірити своє рішення на практиці.

Проблема полягає в тому, що я не розумію, як розумна людина, - Я не поясню всім, як я збираюся вирішити цю проблему, і це робить мене самодотриманням, формулою. Більшість часу я не думаю про те, як я збираюся вирішити цю проблему, але просто почати робити щось. І це не завжди добре.

Азодор Росвелт мав портрет Лінкольна на стіні. А коли виклик виник, Росвелт подивився на портрет і попросив себе, "Що б Лінкольн робити в цій ситуації?" Як вирішити цю проблему? – Дале Карнегі

І це дійсно хороший спосіб знайти рішення для вирішення проблеми: уявіть, як розумна людина вирішить її.

Згідно зі статистикою, більш ніж половина людей вважають себе смартером, ніж середня людина, але навряд чи хтось вважає себе найрозумнішею людиною. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я не хочу залишити цю статтю як іншу причину, простий набір думок, тому я буду писати кілька способів, які можуть допомогти вирішити проблеми, знайти мотивацію і подолати лазію.

Способи.
  • Почати мислення гучно, це більш корисно, ніж це може здатися на перший погляд. Як зробити це краще. Можливо, ваш перший монолог нагадує вам шахту:
Ми повинні бути готові до іспитів. Я не маю багато лекцій, де у мене є питання. Я хочу попросити колегу з фотографіями цих лекцій, тому я можу підготуватися до цих тем. Відкрийте браузер, закладки, о, нове видання Що робити?, відмінні! Може бути новий xkcd вийшов, нам потрібно побачити ...

Але через голосовий голос ви швидко помітите, що ви робите неправильно. У тиші можна провести час в Інтернеті, але якщо ви скажете «відкрити інший розважальний сайт», ви станете незручним.

• Знайти слухача. Я не можу перевірити свою електронну пошту, почати читання цікавих, але непотрібних статей або відволікатися на всіх. «Що ти?»
Ви можете знайти друга, познайомитеся з ним в інтернет-кафе і погоджуєтесь пояснити один одному, що ви робите, як це зробити краще, і нехай кожен інший відволікається. Звичайно, проблема залишається, що ви можете відволікатися один від одного.

У хабі була стаття про хабу, де людина наймала дівчину, щоб опустити його у обличчя, кожен раз він увійшов у соцмережі. Найкращим варіантом є те, що ви допомагаєте один одному, вам не доведеться платити його, і він може мати важку руку.

• Важко це зробити, бо він дивиться. Але я думаю, що це найефективніше. Встановіть собі точну мету на наступну половину години ( томатний метод), ввімкніть відео на смартфоні (або відеокамері) і запустіть роботу, докладаючи те, що ви робите. Тоді надішлемо цей запис до свого друга, чия думка ви побачите, і не хочете зіпсувати себе в очах. Не варто бути другом, який сміється і затверджує, коли ви кладете руки в відео-казку, «Щоб ви!»
Таким чином, ви можете зробити щось без особи біля вас, ви можете вибрати зручний для вас час. Подруга може переглянути запис на швидкості x4. Це достатньо знати, якщо ви працювали чи ні.

• Написати урок на своє завдання, якщо це можливо. Найкращий спосіб боротьби з теоремами в математики - це написання трохи уроку про те, яка теорема є, що це для того, де вона прийшла, і як довести її. Урок не обов'язково публікується, але воно не буде гірше.
Цей метод не підходить для всіх завдань. Ви навряд чи збираєтеся писати урок на тему «як, нарешті, отримати всі склепіння з балкона», але це дійсно відрізняє знання в голові. Ви не можете вчити, що ви не розумієте.

• Запитати людей, які ви можете вирішити вашу проблему. Не боятися запитати питання, навіть якщо ви дуже розумні, люди завжди мають різний досвід і думки, різні думки, і це завжди корисно для пошуку вашого завдання з більш ніж однієї точки. Навіть один, як ваш.

Висновок
Наш мозок не любить думати. Він створює шаблони поведінки, стереотипи, словесні клішеи і намагається зменшити все для перевірених алгоритмів. Тексти пісень, а це означає: І це майже завжди добре. Ми не повинні думати про те, як змінити наші ноги, як чистити зуби, або як водити.

Але багато проблем можна вирішити по-різному, оптимально, що ви можете подумати, але ви навіть не починаєте мислення. А потім варто запитати питання: «Як би розумна людина розв'язала цю проблему?»

Сфера цього методу значно ширша, ніж розв’язання задач для роботи. Іноді варто зупинитися і продумувати голос: як би смарт людина виявила спосіб піти на місце вчасно? Що б розумна людина, щоб уникнути переварювання з коханою людиною?

Кілька останніх завдань.
Яким чином розумна людина вирішить ці проблеми в найменш дорогих варіантах?1,1 км Як розбити виділене вікно? Проблеми з законом, з мешканцями та ін. Власники квартири не хочуть випускати всередині.

2,2 км Як стиснути руку Президента США Барака Обама? Барак Обама і рука на шаке
Спасибі всім за ваші коментарі, це досить зрозуміло?

3. У Як саме ти станеш щасливим, задоволеним життям?

Я особливо рекомендую мислення про останнє питання. Що б розумна людина радить вас робити або зупинитися?

Цікаво прочитати в коментарях можливі рішення для цих проблем і коментарі користувачів габра до них. Я впевнений, що моя проблема пошуку неправильного числа в пі також знайдеться простіше рішення.

Будь-які помилки в тексті, будь ласка, напишіть в приватні повідомлення.

ОНОВЛЕННЯ:
Я не думаю, що люди на хабі були так «бороть». Звісно, Барак Обама – президент США. В іншому випадку ми можемо сказати, що "Давайте називати номер 1.1111... кількість пі, після чого не складно знайти інший знак... й

Це придумані проблеми, які дають принести цікаві рішення, а не викинути їх.

Джерело: habrahabr.ru/post/247957/