Slovnyk :: Translation :: История

Так як ми почали навчати робототехніки школярам більше двох років тому, ми працюємо переважно на власних розробках. Головною причиною цього є закриття всіх популярних дизайнерів. Будь-який Lego, Fishertecnnic, Tetrix дуже важко поєднувати з чимось, тим складніше його модифікувати, виробники в будь-який спосіб запобігти цьому, тому що є дуже мало місця для творчості.
творці мультипло дотримуються точно тієї ж ідеології, що ми робимо: максимальна відкритість і відповідність поширеним стандартам, сумісність з всім у світі.

Головний розробник компанії Multiplo - аргентинська компанія, яка називається Robot Group. Вони, в цілому, такі ж технологи, як нас; вони займаються викладацькими школярами і одночасно займаються їх розвитком. У Китаї організовано виробництво. (Імовірно, в ході моєї роботи з ними я став глибоко зануренням в які засоби глобалізації – коли росіяни обговорюють особливості грошових поселень в Гонконгу.)

Я розділив платформу Multiplo на наступні компоненти: механічний конструктор, електронний периферій, модуль керування та програмне забезпечення.

Механіка

Цікава частина. Він складається з наступних елементів:
  1. Основні деталі нарізають на лазерній машині з триміліметрової пластмаси.
  2. Вимірювання: шурупи та гайки M3 + різні шайби до них, пластикові заклепки.
  3. Алюмінієві кути.
  4. Шини на колесах.
Основні деталі можна вирізати на лазерній або фрезерній машині, апаратні - купити в найближчому магазині кріплень. Ми будемо залити шини з силікону. Алюмінієві кути, очевидно, тільки з Китаю.

Диски коліс тут також зібрані з пластин:

Між пластинами гвинти з головою вставляються під внутрішній шестикутник, який затискає вісь двигуна:

Особливу увагу слід приділити пластиковим заклепкам:

Власне, це головний елемент кріплення в дизайнеру. На заклепках все збирає кілька разів швидше, ніж на гвинтах. Недолік від них полягає в тому, що формально вони одноразові, по суті, кількість використання обмежена; очевидно, тому вони не використовуються в інших дизайнерах.

З досвіду будівництва, почуття дуже добре, простір для творчості набагато більше, ніж з Левом.

Всі стандартні: такі датчики, мотори, серва можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині. Особливість полягає в тому, що двигуни дуже потужні: конструкція з назви фото рухається на рівній поверхні при швидкості близько метра на секунду.

Модуль керування

Аргентинський розвиток на основі 328 атома. Що це таке?
  • Стандартні роз'єми arduin.
  • Драйвер на двох двигунах 12В.
  • Додатковий порт проводки для трьохконтактних периферій.
  • Зоомер.
  • Запуск, Заміна та живлення кнопки.
  • Є інші речі, які я не маю справу.
Родзинка є наступним: дошка спілкується з комп'ютером не через серійний порт, як правило, але через інтерфейс HID. Це, з одного боку, зручно, тому що немає проблем з виявленням портів, з іншого боку, після завантаження коду, немає можливості нормально обмін даними з дошкою (це може бути зроблено тільки за допомогою спеціального програмного забезпечення, за допомогою якого є також проблеми). В останні версії цієї дошки можна працювати на серійному порту (дошка має відповідний стрибок).
І все буде добре, єдина проблема полягає в тому, що плата дуже ненадійна: про третину тих, які ми активно використовуємо вже знялися. Для того, щоб замінити їх, аргентинці просять, що зламані відправляються спочатку; поштовий оборот між Шанхайом і Єкатерінбургом є власним розумінням.

Аргентини зробили власну збірку arduino IDE, додано модуль для роботи з інтерфейсом HID та бібліотекою для роботи з драйверами двигуна та іншими.
Друге найцікавіше — мініблочний графічний середовище програмування:

У графічних середовищах я не великий фахівець, але я люблю це одне з найпопулярніших - ви можете відразу побачити створений код, ви можете редагувати його, з цього середовища легко перейти до звичайного кодування.

Ми замовляємо досить велику партію для нашого конкурсу. Після довгої дискусії та подряпини ми зробили це таким чином: ми розсилаємо Аргентини список того, що нам потрібно, вони сказали нам суму, ми набрали випадкові гроші в інтернет-магазині і сплачуємо за неї. Доставка була організована компанією, яка зазвичай приносить нам всі види табао.
З точки зору вартості, якщо ви порівнювати, наприклад, з Lego, виходить, що за однакову ціну ви отримаєте про однакову кількість електроніки (хоча не завжди працює) і кілька разів більше механіків.

Механіка є чудовою, вирізати її самостійно, замовити з Китаю - що вам подобається краще.
Розвиваючи власний модуль управління, організувавши його виробництво - мені здається, що це було помилково на складі творців, це було набагато простіше і надійніше взяти стандартний arduin з деякими видами Shield. Серед інших речей, це дає модульний ефект: поточний щит припинив костюм – ще один.
На подальшому напрямку нашої роботи ми розробляємо мультипло механіку і покладаємо стандартні модулі управління.

Посилання:
multiplo.org/ є основним веб-сайтом проекту.
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
www.youtube.com/watch? v=TRj5SiNW1y4 є ходовим роботом.
Виту.be/LbMC282NXvo - мій ремесла.

Більше фотографій:

Заголовок:

АВТОБУСНИЙ ТУР З КИЄВАУ нас є кілька комплектів без модулів управління (модулів розбиті, на їх шляху до Китаю). Приїжджаємо, даємо її назад за ціною.

Джерело: geektimes.ru/company/makeitlab/blog/243689/