Чи є здоровим для вашого здоров'я?

Д-р Wayne Hayes.

Професор Wayne Hayes, з Каліфорнійського університету, Ірвін, вважає, що холод добре для вашого здоров'я, оскільки він допомагає ви спалювати зайві калорій і схуднути. Він придумав і успішно продає спеціальні холодні жилети з льодом всередині. Одна година зносу такого жилета, до тих пір, поки лід розтоплюється, горить до 250 калорій.

Ідея Hayes заснована на дослідженнях Ray Cronise, вчених на НАСО. Досліджено обмін речовин тіла під впливом низьких температур, пише Атлантик.

У 2010 році Kroneis представила свої ідеї в лекції TEDMED Talks.

Вчений вважає, що регулярний вплив низької температури стимулює обмін речовин і сприяє спалювання підшкірного жиру. Ідеї Kroneis часто критикують у науковій спільноті, оскільки заморожування себе небезпечно для здоров’я. Але автор пояснює, що це не дуже низькі температури, які корисні, але навколо 12-18° Р.

За словами Райа Кронея, реальна епідемія ожиріння в сучасному суспільстві також пов'язана з тим, що люди рідко піддаються холоду, а також живуть в комфортних умовах «гарячого дому». Це неприродне відчуття, що наші предки пережили регулярні коливання температури, залежно від часу року. За мільйонами років людська еволюція була значною мірою керована двома факторами: дефіцит їжі і холод. І тепер ті чинники раптово зникли.

Ми повинні визнати, що останнім часом ця теорія все частіше розглядається в науковій пресі. Наприклад, минулого року в журналі Cell Metabolism, дослідники Національного інституту охорони здоров’я опублікували статтю про відповідь ендокриної системи на холод. Одна з авторів цієї роботи пізніше опублікувала дослідження щодо корисної зміни метаболізму в організмі людини при зниженні температури приміщення від 24°C до 19°C.

До подібних висновків прийшли Ваутдер ван Маркен Ліхтенбелт (Wouter van Marken Lichtenbelt), професор Університету Маастрихт (Нідерланди), який також вивчає феномен підвищеного обміну при впливі на холод.

Ще один цікавий життя хак Рай Кроні використовує в повсякденному житті: він навчався себе спати без ковдри. Згідно з вченим, ковдри були винайдені в ці дні, коли вам довелося спати в неопалюваних приміщеннях. Тепер нагріваємо наші будинки, але продовжуємо використовувати ковдри. Кронеїс вважає, що це просто погана звички.

Джерело: geektimes.ru/post/243739/