Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

Що відбувається в голові автора Хабра, пілота бойового безпілотника і акули соло на вершині?

Ще один раз прийшов до роботи лабораторії психофізіології Московського державного університету, з Козинами та квадрокоптериками

З Я недавно почав систематично керувати iddqd міні квадрокоптера, я зацікавився тим, що відбувається в мозковій діяльності при контролінгу цієї іграшки з напівпрофесійним тренажером, оскільки суб'єктивне відчуття навантаження на мозок можна порівняти з вирішенням олімпіадних проблем (світло).

«Погляд у мозок» на сучасному обладнанні, що проводить діагностику/реабілітацію для працівників спеціальних послуг, Мінрегіонів, диспетчерів та ін., а також проведення нейротренувальних та біологічних зворотних сесій. Я також хотів би бачити, що він збирався у мозок під час інших щоденних заходів.

ЗАМОВИТИ: Це ні дослідження, ні експеримент. Це популярна наукова демонстрація можливостей сучасного обладнання. Не рекомендується виводити концептуальні висновки з отриманих даних, оскільки читання пристроїв демонструють лише активацію певних зон мозку протягом короткого періоду часу, для серйозних висновків необхідний широкий вибір і більш тривалий період моніторингу.

Вони вимірюють мій EEG.
  • Перший етап - взяти фон. Я просив крок у напрямку стіни. (Для чого? - Ніщо, просто приклейте його в.
  • Друга фаза Виміряємо, що відбувається в мозку (серце і особа) в нормальних випадках.
  • Третій етап Виміряйте психофізіологічні параметри під час контролю "Биробот безпілотника":
    • (a) просто літати
    • (b) легке завдання: літати по периметру приміщення максимально швидко
    • (c) складне завдання: посадка на обмеженій площі
    • (d) вимірювання фону після завдань
  • Бонусна сцена - гра Ліга Легенди

Під штангою є мозок звичайної людини (який виконує команду «пік» в стіну) і мозку людини читання Habr.

ПідготовкаБоротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

Фольговий ковпачок з електродами та косами

Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку р.

DARPA також носить ці капелюхи.

"Введення до голови." По суті, зменшуємо опір затриманої особи в точці контакту з провідним гелем.

Це або Гагарін або Добі. На щоці датчик вимірювальний окулограм (поточний в м'язах, які рухаються очі)

Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку , Україна

Підготовка програмного забезпечення / калібрування

Калібрування програмного забезпечення, вплив чутливості

Налаштування ваги. Тим не менш, серце стрибає в антисипації (ЕКГ відходить від ваги)

194597 р.

Сам Ензефалан. THC

461584

- Чому так багато бруду в моєму розумі? - Так GitHub був відключений.

Перший етап – вимірювати фон Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

(Подивитися вперед, не рухаючись, намагаючись не зв'язатись або їсти не менше 5 хвилин)

фон необхідно визначити початковий (фоновий) функціональний стан предмету. Використовуються як «основний» звіт, на який буде записано зміни держави.

Зміст скріншоту: Ліворуч — сирий рекорд EEG. В середині є спектрограма, тобто декомпозиція від АХ. На праві активація картографування (топографія). Важливо відзначити, що зміни амплітуди сигналу з картини до зображення (у цьому скріншоті від 2 до 5 мікровольт), що також є значним параметром разом з просторовою картиною (праворуч)

Реєстрація початкового фонового стану при спокійній прокидці з відкритими очима.
Ми бачимо, що існує розширена активація в діапазоні ритму альфа (7.5 – 13.5 Гц) і нижнього ритму бета (13,5 – 20 Гц), переважно по центральній лінії в передній і оксіпітальні області. Як і місцева активність в оксіпітальній області в діапазонах підвищеної частоти (бета-ритм)

Другий етап читає HabrБоротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

Byrobot: Квадрокоптер для Chuck Norris і 6D мислення

Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку р.

Хтось лікував його, я!

Завдання є реєструватися під час роботи з сайтом.
Випадкова активність в діапазоні альфа. Місцева активація в оксіпітально-часовому регіоні в широкому діапазоні частот. Зверніть увагу, що амплітуда становить 5-11 мікровольтів, що в 2 рази вище фонових сигналів.

Так читати Хабра (The Millennium Challenges). Розвиває мозок, активізує ритм кундаліні бета і позитивно впливає на карма.

Третій етап - дистанційне керування

Повернутися назад! Перемістити режим вимірювання мобільного

Легко.Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку р.

Проведення квадрокоптера в повітрі, політ прямо-лівий хаотично

Нормально.Нормальний був таким же, що і жорсткий, оскільки він був дуже обережним, щоб не збитись в дорогий інвентар.

Функціональна активація зрушила до більш високої частоти. На рівні альфа ритму, високочастотна активація локусів на рівні восьмиципітально-часових регіонів. Амплітуда 4-11 мікровольти.

Жорсткий жорсткий.Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

Земельна ділянка на обмеженій площі. Земельні прилади точно на стільці від відстані 3 метрів

Активація зміщена на правий оксіпітальний регіон. Діяльність Альфа істотно знижується.

Заміряйте фон після завдання Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

(Подивитися в одну точку, тобто «зловживання»)

Знижена високочастотна активація з лівою асиметрією. Діяльність Альфа досить виражена з утворенням двох активуючих локусів, більш в передній області.

У фінальному фоні можна спостерігати 2 активаційні лощі на частоті ритму альфа і значна ліва асиметрія на високих частотах. По суті, видима активація в фіналі, яка відображена в «робочих» гуртах, а не тільки на низькочастотних, як і в оригінальному фоні.

Бонусний етап Боротьба квадрокоптери, Лабораторія психофізіології та навчання мозку

Тим часом хтось дивиться на зірки.

Хтось грає Legue of Legends.

Висловлена високочастотна активація в оксіпітальному регіоні, що свідчить про активність центрів, пов’язаних з обробкою візуальної інформації.

На додаток до прийняття EEG читання, я пройшов професійний пілотний тест.

Хабре: Координація Sensomotor (SMK). Професійні дослідження / тренажер для пілотів

Подальші дослідженняЗ більш серйозним підходом можна використовувати деякі параметри ЕКГ і окуломоторну активність як вимір функціонального стану (фатиг / натяг) пілота під час пілотування, до і після цього. Ви можете зробити припущення про «різноманітні» моменти в управлінні, а також зробити прогноз втоми.

Також суб'єкт дослідження можна відслідковувати формування навичок управління. Для цього можна порівняти стиль «початківців» і «досвідчений», а також простежити діяльність мозку під час пілотування, подивитися, як, коли і які елементи проходять в зону несвідомої компетентності.

Також є ідея вимірювати стан мозку під час боротьби з квадрокоптерами

шприц

Нижче я процитую замітку від блогу нейромаркетолога Бориса Зубкова.

Дві години зміни

Ми знаємо про неймовірну пластичність мозку, але, звичайно, не всі її. Останні дослідження вчених з Ізраїлю (Сагі та ін., 2012) показали докази швидкості нейропластичності.

Структурні зміни мозку можуть спостерігатися після десяти хвилин навчання щось нове. За допомогою діфузійної тензорної візуалізації (DTI) дослідники змогли побачити зміни в hippocampus через два години відеоігри. У експериментах з щурами було встановлено, що такі зміни пов'язані з мозку, отриманим фактором нейротропного росту (BDNF), білком, що відповідає за підтримку, зростання та розвиток нейронів. Люди, ймовірно, мають однаковий механізм.

Що означає? Ви можете змінити мозок як на 2 години, достатньо для помітних, або не зовсім помітних, змін поведінки. Просто два години танці або нова комп'ютерна гра зробить вас різною людиною, буквально. І звичайно, це доводить, що відеоігри хороші речі.

Сагі, Ю., Тавор, І., Хофстеттер, С., Цур-Морізоф, С., Блюменфельд-Катзір, Т., Асаф, Ю. (2012). Навчання в швидкому провулку: нові уявлення про нейропластичність, нейрон, 73(6), 1195-1203.

Зображення та графіка з Sagi та ін., 2012.
Я не знаю, як для Habrachitaly, але для мене 2015 неодмінно буде роком квадрокоптерів і нейродослідних досліджень.
Подаруйте один одному квадрокоптеринуроінтерфейсдолларсКрим карма.
Привіт! Чи можу я написати статтю про те, як ми вимірювали активність мозку пілотів під час карантину квадрокоптера? немає, ні, ні. 216 осіб проголосували. 44 человек. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка,

Джерело: geektimes.ru/company/neuronspace/blog/242633/