Рогозин змінив свій розум, щоб відправити експедиції на місяць і Марс

Дмитро Рогозин. Фото: Геннадій Гуляєв/Kommersant

Заступник Прем’єр-міністра Дмитра Рогозина, який контролює військово-промисловий комплекс і простір, висловив сумніви про необхідність літати на місяць і Марс. Ми розповіли деякі фахівці, в тому числі з Роскосмосмос, що вони летять до місяця, нехай це досліджує. Я використовую для себе ідею. Але зараз нам доведеться розрахувати скільки коштує гроші. Що ми маємо реальні цілі на місяць, які мінерали є – ми повинні припустити, що у нас є маленькі гроші зараз, і ми в ворожому середовищі, Rogozin сказав про повітря Vesti-24 каналу.

Він також окреслив ставлення до планів розвідки Марса. «Ось знову, давайте рахувати. НАСА зацікавлена в Марсі. Хоча я сумніваюся, що вони будуть літати там, довести, що їх астрономи можуть висаджувати на Марсі. Що далі? І які конкретні завдання ми зможемо вирішити на Марсі – ми повинні подумати, – уклали заступник прем’єр-міністра.

У квітні 2014 р. Рогозин описав Россійській газеті три стратегічні завдання, які Росія стикається в космічному секторі: «Розширення нашої присутності в низько-земних орбітах і переходу від їх розвитку до використання; розробка з подальшою колонізацією місяця і ближнього космосу; підготовка і початок розвитку Марса та інших об'єктів сонячної системи». Про це заявив, що наша країна «зробила стати великою космічною потужністю». Тоді у червні під час круглого столу відбулася в рамках виставки «Перший російсько-китайський EXPO», який оголосив готовність Росії співпрацювати з Китаєм у розвитку Марса та місяця. І я вже писав, що на початку грудня досить масштабний проект для колонізації місяця було відправлено до російського уряду за затвердження. На жаль, в світлі недавнього економічного розвитку, розширення простору з’являється затримки.

Джерело: geektimes.ru/post/243597/