Блискуча Плевако

Людина каже, що все було безглуздим. Останнє слово для Плевако.

82634

- сказав він. Якщо ви тонкий мій клієнт, я запитаю вас продедукувати вартість миття листів, які розфарбовуються її взуттям.
"Не вірно!" Я забрав взуття! ?
У номері. Відповідає захисник.

Адвокат Ф.Н. Плевако добре відомий для захисту власника маленького магазину, напівлітерної жінки, яка порушила правила на торгові години і закриває торгівлю 20 хвилин пізніше, ніж він повинен бути, напередодні деяких релігійних свят. Судова слухання у справі за 10 годин. За 10 хвилин Кожен був там, крім захисника. Президент суду зобов'язаний знайти Плевако. Після 10 хвилин, Плевако повільно ввійшов в зал, спокійно сіли на місці оборони і відкрив його брифли. Про це заявив президент суду. І сказав, що його годинник мав лише п'ять хвилин одинадцяти. Голова наказав йому, що годинник вже 20 хвилин одинадцять. Плевако попросив голову, «Що це ваш годинник, досконалість?» Голова виглядав і відповів:
до На п'ятнадцять хвилин одинадцяти. Плевако звернувся до прокурора:
Що про ваш годинник, прокурор?
Прокуратура, чітко побажаючи викликати обороноздатність, відповідав посміхатися:
Мій годинник вже двадцять п'ять хвилин одинадцять.
Він не міг знати, що пастка Плевако була встановлена для нього або скільки він, прокурор, допомогла оборони.
Суд завершився дуже швидко. Відповідає, що відповідача закрили магазин за 20 хвилин. Прокуратура запровадив захиснику, щоб знайти винний. Підлога дала Плевако. Продовжено два хвилини. Він сказав:
Відповідач був 20 хвилин пізно. Але, щадники журі, вона старе, невтомна жінка, яка добре дивиться. Ви і я розумні, розумні люди. Що дивитися? Коли настінний годинник 20 хвилин голова має 15 хвилин, і годинник прокурора має 25 хвилин. Звісно, найбільш точний годинник знаходиться на прокуратурі. Так мій годинник був 20 хвилин пізно, тому я був 20 хвилин пізно. І я завжди думав, що мій годинник був дуже точним, тому що у мене є золото, Мосоров.
Отже, якщо президент, за годину прокурора, відкрив слухання 15 хвилин пізно, і радник оборони прибув 20 хвилин пізно, як ми можемо вимагати, що менша освічена торгівля має кращі години і краще часові поезії, ніж прокурор і я?
Приймали одну хвилину і кинули захисника.

Зареєструватися Плявако отримав справу про вбивство одного чоловіка своєї жінки. Плевако прийшов до суду як звичний, спокійний і впевнений в успіху, і без будь-яких папок і читальних листів. І так, коли черга прийшла до оборони, Плевако стояв і сказав:
- Ґентльмен журі!
шум почав підходити в зал. Плевако знову:
- Ґентльмен журі!
У залі була мертва тиша. Адвокат знову:
- Ґентльмен журі!
У кімнаті була невелика іржа, але мова не почала. І знову:
- Ґентльмен журі!
Тут в залі прокочував незадоволений перегноєм довгоочікуваний виток людей. А Плевако знову:
- Ґентльмен журі!
Тут вже зал вибухнув занурення, зацікавивши все, як милосердя шанованої громадськості. І з подіуму знову:
- Ґентльмен журі!
Щось нездужання. Приміщення пророщено суддею, прокурором та оцінювачами. Нарешті, Плевако підняла свою руку, закликаючи людей заспокоїти.
Ну, ніжники, ви не можете стояти 15 хвилин мого експерименту. І що було так, що для цього нещастяного чоловіка слухати 15 років несправедливості і роздратованого свербіння своєї гріхної жінки на кожну дрібницю?!
Зал нудний, потім лопається в захоплення запобіжником.
Чоловік був