Алмазний нафта

Р

Я побачила з вікна тільки частина величезного воронку. Я не можу уявити, як він виглядає, коли ви подивитеся на неї з боку!
Супутникове зображення

Місто Мирни можна дістатися до літака. Звісно, якщо ви хочете, ви можете спробувати подолати Якут тайгу і лісову тундру, але це практично не реально, це займе більше одного року життя до такого закінчення експедиції.
На початку вересня в Якутії почався Алмазний тиждень Якутії, і полетіти до міста Мирни в складі великої групи журналістів. Під нами плаває вже жовта лісова тундра, іноді запалює водну поверхню озер та річок. Час і половина, ймовірно, не більше - і ми в Мирні. Аеропорт зустрінеться з сильними вітрами і кількома автобусами. Хтось їде на екскурсію містом, хтось береться до алмазного фонду, мене і п'ять інших щасливих людей отримати найбрудніші роботи - екскурсія шахти.

По-перше, я не подбаю про діаманти, але дорого, щоб піти в шахту на 500-700 метрів і подивитися, як все відбувається в житті! Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми розповіли, що пара разів іноземці були опущені в шахту, ті, що дивляться трубу kimberlite, втратили всі недоліки і кинулися в грязі, щоб подивитися діаманти.
Як правило, справа в цій галузі, все починається з безпеки. І це не порожні слова. Після того, як ми вийшли до шахти, місцеві жителі розповіли мене в місті Якутськ, що шахтар загинув в сусідній шахті.

Ми показуємо схему мін. На шахтах Міжнародного. Всі інші шахти тепер розроблені таким же принципом, якщо вже припинили видобуток відкритими ями.

р.

Після брифінгу ми збираємось змінити. Ми даємо спеціальну термічну білизну і чистий хеш, на наших ногах - товсті шкарпетки і гумові черевики. Головний офіс класичний - шолом. Кожна була дана ліхтар і спеціальна трубка, що містить пристрій дихання. Це у випадку, якщо є блокаж в шахті, і ви повинні засмагати там.
Як прогуляємося залом, прочитаємо написи. Може бути, вони можуть допомогти вам зосередитися на роботі і отримати будинок. Робота в шахті небезпечна, в першу чергу через газ, і якщо пропустити його зовнішній вигляд, буде велика неприємність. У нас є кілька ескортів, які приходять з нами.

р.

шахту можна отримати через вулицю або через спеціальні коридори, це пов'язано з низькими температурами взимку. коридор і навіть сам шахта, де люди працюють, нагріваються.

шахта може бути досягнута тільки ліфтом. Нещодавно ліфт був ремонтований, ми можемо сказати, що це просто закінчена робота. Це жарт, хлопці. Все навколо так незвично, що це не страшно. Але якщо хтось страждає від клаустрофобії, краще не заходити в шахту.
До речі, ліфт подвійно керма і я якось пов'язаний з червоними подвійними подвійними дисками в Лондоні.

40719825

Ліфт розрахований на зміщення, і є чітко менше нас, і ми вільно оплачуємо стіни. Двері закриті, ліфтові відьми і починають мити ... Неймовірно!
Це внутрішня стіна валу, на якій ми спускаємо:

Припустимо, стіна зникає і ми бачимо світлого простору. Це ще один «флоор», але ми ще далі. Неймовірно!

Ось наш знак. Поки я розумію, ми нижче 500 метрів, але не в нижній частині. Там, очевидно, тільки підготовча робота, перед машинами доходить трубка kimberlite. В цілому інформація випадає неймовірно багато, це відбувається в дуже короткий час, і навіть неймовірні враження, від чого він бачив. Дуже важко втратити голову. На шляху змінилося тиск, я особисто відчув його, і в кінці нашої поїздки я не був досить добре.

Припинити. Ми не будемо випускати до виконання всіх процедур. Підвіска висить знак, вказує на глибину 550 метрів. Ми вішали половину милі вниз! Це моє найглибше життя!

Перші враження теплі, легкі і сухі, і вони дуже відрізняються від картини, але ми побачимо, що відбувається поруч. Сподівайтеся, щоб побачити хоча б блискучі діаманти не залишають мене.

до 1 2 3 4 5+

Ми познайомимося з новим зсувом на шляху. Ми подивимося на них трохи цікавості і диво, і вони дивляться на нас як маленькі зелені чоловіки - це не часто, що журналісти прийдуть сюди.
Наш режим руху в шахті дуже схожий на військову операцію. Це ясно і швидко!

За цими дверима починається вал. Звичайно, ми вже в шахті, і є шлях до трубки kimberlite. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Потрібні сказати, немає стільникового з'єднання і тільки дротових телефонів роботи.

р.

Тим не менш, партія хлопці завантажили в той же дводисковий автобус і викопаний вниз...

Ми починаємо подорож. Здавалося б, що найкраще місце для зйомки всіляких фантастичних фільмів і жахівських фільмів важко знайти.

Ми йдемо на величезну кімнату, це як ремонтний магазин. Ці речі на підлозі «суплі насадки», вони «в'яжуть» тіло труби kimberlite.

Але це самоскид rakes diamond-bearing ore ... Це багато! Я ніколи не бачив нічого подібного в моєму житті! До речі, все обладнання, яке використовується в шахті, призначене для роботи в таких умовах, звичайною машиною не можна використовувати тут, так як немає спеціального захисту. У випадку, якщо газ з'явиться, і найменша іскра може призвести до вибуху.

1990Р. 2199Р.

Після ремонту, звичайної російської дороги відкривається на очі. Похід на трубку на нозі далеко і не дуже зручно, особливо на такій стрункій, водоносних гумових черевики.

І ми запросили на спеціальні таксі. Дуже жорсткі таксі, без будь-яких шкіряних місць і м'яких підвісок.

І це, жінки і джентльмени, це руда, що діаманти повинні бути в. Все, що я хотів би сказати, що всі кинулися до плащів і нехай копають в неї. Вони не помітили і пройшли. Я пам'ятаю історію про іноземці, очевидно, хлопці не жартували, розповідаючи, як вони шукали діаманти в грязі.

Так ми додаємо до гілочки, і є алмазна трубка за нею.

р.

Стискаючи в вузький проміжок. Трохи волога стіна з'являється перед мною - це мета нашої подорожі. Я доторкнувся стінки, він холодний і липкий з брудом. Не відчувається, що є діамантами. Немає нічого!

Цей інструмент укусає в трубку, подрібнюючи камінь невеликими фрагментами. Потім на іншому підприємстві буде видобуто рубму і діаманти.

Короткий тур до кінця труби. П'ять хвилин пішки від різних тунелів. Час для кабіни.

На шляху ми познайомимося з одними з автомобілів, які транспортують руду.

Вентиляція труб. Але незважаючи на це, є запах у шахті. Чи нехай повітря не дуже свіжим.

р.

Після таксі, на шахтних дверцятах з'явилася коротка прогулянка. На підлозі розташовані нові рейки. Вони вивозяться таким же ліфтом, а потім вручну споруджують залізницю. Є багато речей, щоб зробити вручну в шахті.

І як поетапно... У 1980 році тут знайдено найбільший діамант (в СРСР), вагою 342,5 карат (68 грам). З точки зору статистики шахта видобула $17 млрд ромби.