Борис Щербаков. З кожним днем я пішов до Ленінграда - "марш", в загальному автомобілі.

р.

Сім'я Щербаков п'ять жив у шістнадцятиметровому приміщенні в комунальній квартирі. Єдине вікно з видом на затоку Фінляндії. З дитинства, Борис завжди бачив порт, великі білі кораблі і мріяли стати капітаном для поїздки в екзотичні країни. Імовірно, він вступив до одного з багатьох морських шкіл, якщо не за одну подію, яка змінила своє життя.
Коли Борис був 12 років, представники кіностудії Ленфільму прибули до школи. Шукаємо блондин, кноббі хлопчика за роль Глібки Прохорова у дитячому пригодницькому фільмі « Мандат». Серед інших хлопців Борис був обраний для зйомок, і незабаром він був схвалений для головної ролі.
Борис Щербаков: «Після цих зйомок я зрозумів, що крім професії вітрила, є ще один, не менш цікавий – грати на сцені театру або діяти в кіно. й

р.

Після закінчення навчання з школи в 1967 році Борис спробував запроваджувати в LGITMIK (Лінградський державний інститут театру, музики та кіно), але «вирізати» на третій тур. Тоді він увійшов до складу Крупського інституту культури на факультеті.
У Москві Павло Володимирович Масалський пройшов курс у Московській художньої театральній школі. Як сам актор відповідав, це мріяв навчатися з Масалським, тому він вирішив не пройти літню сесію, щоб піти спробувати свою удачу в столиці. Декан інституту все ще наполягав, що Борис переніс сеанс, якщо він не вдається іспиту в Москві.
Яким був відчай Щербакова, коли він прийшов до Москви і дізнався, що іспити вже були завершені – вони були перенесені на тиждень раніше, так як театр повинен піти на тур в Японію. Борис Васильович згадував: «Я нічого не втратив, я трахнув в аудиторію, де вчителі сіли, і виховали: Пал Масало! Я хочу дізнатися від вас! Не тільки зробив я розмішувати, але я також плутав назву вчителя. Все було плутати. Але, мабуть, факт, що я сказав перед усім, що я хотів дізнатися від Павела Володимировича Масалського, послухав мене і прийняв мене. Через кілька днів я вже займав передачу з Ленінградського інституту до Московської художньої театральної школи.
«І ми, першокурсники, вирішили, що це високо, красива блондинка, яку ніхто не бачив на іспитах, як правило, потрапила в студію», - розповідає дружина актора Тетяна Бродцова. Починався прокрутити ім'я Щербакова і вирішив, що Борис був сином Дядько Петі Щербаков, художником з Театру Современнік. Але згодом стало зрозуміло, що між ними не було відносин. й
Борис Щербаков згадав про своє студентське життя: «Всі вихідні я пішов до Ленінграда з заєцьом, на третій полиці, адже в цьому місті були родичі, друзі, і улюблена дівчина: Важко, але все ж студентка запам'ятовується як найяскравіші. У моєму свіжому році я отримав роботу в метро як янур, вимивальник перед кулеметами на обох сторонах станції проспекту Маркс (нині Полювання Рів) - Я поїхав на таку страшну машину на підлозі. Я так освоїв цю професію водія: немає водія цього агрегату, який я зробив свою роботу в годину, для якого я був переданий босом з режиму роботи «на ніч» в режим «вічно ніч». Я не мав вибору, але згодою, але за умови, що я промив підлогу тільки з автомобілем. «Приміром, не дайте вам гангу, ми маємо бабуся для цього», - відповів бос. І я відразу взяв гріх і зламав одну машину, щоб мити тільки одну сторону. Для цієї роботи я сплатив 110 рублів, і стипендію 26 рублів - було досить добре харчуватися, і подивіться після дівчат.
Закінчив Школу-студію Борис Щербаков у 1972 році.

У кінотеатрі почалися роботи Бориса Щербакова з детективом «Пульль Шини» (1972). До цього він мав лише дві ролі на своєму акаунті: у вже згаданому фільмі «Мадат» та невеликій ролі в казці «Сніжна покоївка».
З тих пір, коли в багатьох фільмах різноманітних жанрів - від військових стрічок до детективних фільмів, від виробництва і фантастичних фільмів до комедії. Найчастіше його персонажі є героями-любителями або скрабами, хоча є винятки.
Серед невагомих ролей, які грають актором, можна згадати про роботу в таких фільмах, як: «Я послужу на кордоні», «Події надії», «Чисте роги до зірок» (Колотун), «Суд у квадраті 36-80», «Гост з майбутнього» (Іван Сергеевич), «Тихієві в законі» (Андрі), «Примінальний квартет» (Сараев), «Моя найкраща друга генерала Василя, сина Йосифа», «Баркханова і його охоронець» (повідомий поет), «Hello!» Один із останніх робіт – освітлювач Бориса Ілліна в серії «Російські Amazons-2».
Сам Борис Щербаков, з більш ніж 70 ролей, які грали в кіно, викликав чотири успішних і улюблених: Ліевтенант Вадим Нікітін від романста Олександра Алова та Володимира Наумова «Костка», опера Сараєва від бойовика Олександра Муратова «Pulp Quartet», Михайло від соціальної ретро-драматичної Володимира Наумова «Тені роки без права відповідати», а Сергій Авдєєв з комедії Анатолія Ейрамжана «Грум від Майям».
У комедіях Айрамджан Щербаков розірвав більше одного разу: Я люблю працювати з Анатолієм Єрамджаном. Як каже себе, зйомки в стилі «McDonald’s»: є швидка їжа, є швидка робота. Він має свого роду, смішні, прості фільми, аудиторія любить їх, в своїх фільмах я з радістю зірку в майбутньому.

Дружина Бориса Щербакова, його однокласник Тетяна Василівна Бронзова, працювала довго, як голова Московського художнього театру. Вони одружилися під час навчання в Московському художньому театрі. А потім Тетяна вже була одружена.
Вона говорить про свою зустріч, «Окремив мене від мого чоловіка». Борис був таким уважним, попередженням і життєрадісним, що абсолютно неможливо протистояти чарівності.
У Ленінграді ми ніколи не зустрілися і знаємо один одному. Я не хочу залишити Ленінград для Москви. Я колись прогулявся по Невський проспект з другом, побачила оголошення про рекрутинг до Московської художньої театральної школи. Я пішов на адресу, пройшов перший тур, потім другий. Так, jokingly, згортається на шляху дії. Я був вже одружений, але я мав піти в столицю, щоб взяти іспити. Коли я прибув, мій чоловік взяв мене до Москви за початок шкільного року. Я мав нести важку вазу і допомогти оселитися. Я приписав до гуртожитку. Я відкрив двері до кімнати, і я бачу три хлопці, що лежать на своїх ліжках. Я був втілений (відповідав, що мій чоловік стояв у спинці з віссю) і сказав: "Я був поставлений в цю кімнату, я буду жити тут." Високий, ручна білявка потрапила з ліжка і весело відповів мені: «Та красива!» Давайте жити разом! Це був Боря Щербаков, і ми не змогли припустити, що його слова стануть пророком.
Звичайно, ми з'ясували те, що робити, скидати нас. З цього дня ми переоцінюємо разом на етапі підготовки, я звик до того, що Боря завжди там. Повільно, Боря вніс своє серце і половила чоловіка. Я хочу сказати, що Боря не просто шукаю після мене. Він прикрашав жінок і приділив увагу всім дівчатам в гуртожитку, але він вибрав мене. Борис і я вже понад 30 років
Не секрет, що Борис Щербаков користується великим успіхом серед жінок. Як працює Тетяна Василівна? Після того, як роль героя-любителя припускає ніжні зв'язки, поцілунки, а іноді постелі на комплекті.
Тетяна Василівна: Я розумію, що це працює. Правда, Борис Васильович іноді зникне, і я відразу відчуваю його. Але він не має цього часу. Я розумію його. Дозволяти його на ліжко, але тільки перед камерою, під час зйомок. Я знаю. Він отримав багато причин. Я втомився від своїх шанувальників. Іноді вони просто не пускаються.
Коли ми йдемо за кордон, ми думаємо, що принаймні в іноземній землі ми будемо самотніми. І є більше росіян, ніж в Росії, і кожен на відпочинку п'яний, прогулянок, дивиться на очі, просить автографа, ліктя. Хочу сховати десь від п'яти співвітчизників за кордоном, тому вони отримують будинки, особливо дам. Одне з них навіть пропсував мене. Я думав: тепер я відповість і запитати, що розповісти? Я натискаю на кнопку і почуйте подразнений жіночий голос: «Я насправді зателефонував Борис Васильовичу!» Що потрібно зробити мобільний телефон? Від такої іржі я майже втратив мову. Звісно, маю справу з чоловіком.
Я ніколи не боїться, що Боря буде повернеться від напруги або зйомок. Але якщо він захопився ким-небудь або хто з нього вчинив, я відразу відчував його до речі, він привітав мене після довгої відсутності, так як він поцікавився на зустрічі. Я завжди довіряв його, і я впевнений, що він ніколи не зрадить свою сім'ю. Хоббі він був і буде, хоча його юність пішов, але Борис прийшов полум'я і популярність. Я знаю, що він ніколи не збирається залишити сім'ю.
Борис Щербаков: Людина в моїй позиції просто повинна бути постійно в стані любові, і я був в любові з танечкою протягом тривалого часу, і це почуття стало трохи нудним, але щось більше, ніж падають в любов псистів. Я не можу знайти друга, як Тетяна. Вона неймовірно красива, різновид, пацієнт. І головне, що дуже важливо для мене в жінці, що вона знає, як пробачити і зрозуміти мене ввічливо. Це якість, яку я був разом протягом 30 років, і я ніколи не буду торгувати її для будь-яких шанувальників. Ймовірно це секрет збереження сім'ї разом: можливість прощення, зрозуміти і тримати один одному незалежно від того, що відбувається. Я бачу дружину багато і вона кинула мене. й
Син Борис Щербаков та Тетяна Бронзова Василь навчався в Сорбонні, закінчив Московський державний університет. На тренінгу він юрист, знає англійську та французьку, працює в фірмі.

За більш ніж 30 років, Борис Щербаков присвячений Московському художньому театрі, де він прийшов відразу після закінчення школи-студії. Свою дружину також працював там. У травні 2000 року головний режисер Олег Миколайович Єфремов. З новим лідером Олег Павлович Табаков, не вдалося працювати разом. У 2000 році під керівництвом Бориса Щербакова.
Борис Щербаков: Табаков не підписав контракт з мене і таким чином зробив зрозуміло, що я більше не працюю в театрі. Немає обмежень на мій вихід! Я працюю з студентської лави до сірого волосся в одному театрі. За цей час МГАТ став другим домом. Він був моє життя, мій повітря. Я лікувався як дворик. Я хотів би поговорити з Табаковом, щоб почути пояснення, але я ніколи не зумів зустрітися з Олегом Павличем.
В даний час Борис Щербаков грає в оманах, але як він доручає, душа його залишалася в Московському художньому театрі.