1475
Як Юрій Гагарін підкорив Gina Lollobrigida
Каркас з Юрієм Гагаріном та Ніною Лолокрідою, опублікований в м. Кравді та один раз проходив весь світ, був проведений 21-річним стажем новоствореного агентства АПН Борисом Кауфманом. Борис Матвєвіч – найвідоміший фотограф, який десять років тому залишив нойську Москву для міста – про це фото пам'ятати і приємно, а в деяких випадках боляче. «Якби я не мав нічого іншого», - розповідає Борис Капуфман з дверцята його затишного будинку. Чи можна забути обставини, в яких була взята картина?
до У цей день я впав під руку боса Галина Миколаївна Плеско і отримав завдання: «Щоб швидко йти до Міністерства культури, відбувається зустріч Гагаріна з зірками кіно». Він подрібнився. Приміщення було упаковано в ємність, від самих дверей до президії, було довгий стіл, було абсолютно неможливо вичавити через де Гагарін і Лолокрідіда. Але не вдається, що робота означена ебать два роки стажування. І я, синього хлопчика, що я ніколи не робив. Я підійшов під стіл і почав зануритися в предсидію. Кілька разів хтось відійшов ноги, пара ніжок лікував мене, а коли я «запалений» з іншого боку, виявилося, що я відпочив на ногах міністра культури СРСР.
Коли Фурцева побачила мене, вона бджола: «Що ти тут, хлопчик?» Але я потрапив в неї. В кінці я був єдиним, що працює на такому вигідному місці. Юрій Гагарін, після слухання кількох кліків, припинив перевернути голову і почав перетворювати трохи в моєму напрямку, і коли подія була закінчена, запитала: «Ди я навіть потрапити в кадр?» «Я отримав!» Я звернувся до сміху Фурцеви та її посадових осіб. Після цього я став «найкращим другом». Фурцева: Побачити мене в натовпі, який не допускається, вона захопила свою руку і сказала: "Боря, давайте йти." Пройшов мене на всі події. Чудова жінка: до наших поглядів мивер став аристократом! Як вона пройшла! Як говорити про Gina Lollobrigida!
Про що говорили на цій зустрічі Борис Кауфман не пам'ятає. Це не дивно: фотограф, як звичайно, був зайнятий тільки до «кашечки» правого пострілу. У цей день він половив погляд Gina, який подивився на Гагарін як чарівний.
«Це найсвіжіша картина Гини Лолокрідида, вона просто дає Ґагарину перед очима», і я чекав цього погляду», – пояснює автор. Якщо в Радянському Союзі була жовта преса, то буде спекулювати на тему, особливо з тих пір, як після зустрічі Ніна акуратно поцікавила Юру на щоці. Західний, до речі, спекулювали: вони писали, що пара зустрічалася в Америці, а потім в Парижі журналісти з особливо жорстокою уявою погодилися до того, що Лоллобида нібито піднімалася в вікно Гагаріна.
Багато років з’ясувалося, що зустріч в Міністерстві культури відбулася за ініціативою кінорежисера. Але нічого не сталося. Коли Гіна прибув до Москви в 1961 році, вона попросила, хто хоче зустрітися. «Я чітко очікував мене на ім'я Хрущовця, але я не подбаю про нього», – згадувала актриса. Я запитав Єкатеріна Фурцева, щоб ввести мене в Гагарін. Вона влаштовує її. У своїй посмішки і непристойним поглядом не менше трохи, але всі жінки планети були закоханими. І я не був винятком. Коли ми ходимо в Москві вночі Юра дав мені картину себе, на спині якого він писав: Я бачив багато зірок в небі. Але ніхто не схожий на тебе. й
У інтерв'ю Лоллобригіда прийняли, що вона все ще зберігає цю фотографію і охоплює її поцілунками. Виконувати кокетчу?
Це 1961 фестиваль, можливо, перший реальний світський захід в радянській країні. Політ Гагаріна практично перетворили місцеву залізну завісу в театральну завісу – приємне і таємниче принадування.
У turmoil не одна особливо оцінила Kaufman за кадром, хоча фотографія була опублікована в головній газеті країни величезна за розміром – чотири стовпчики.
Єдиний комплімент був від колеги, Max Alpert. Він зустрів мене в передпокої, загинув його ручку і сказав: "Добрий постріл". Всі «Немає іншого» фотограф згадав.
Але через три тижні після виходу картини голова правління АПС Бурков у пошуках кандидатів на надсилання до незайманої землі запам'ятався Кауфман. Коли він сказав, що хлопець був з держави, він був дуже дивним: «Як не в державі?» Зайдіть! Єрніхество - скажеш, варто сходження біля Фурцеви, щоб потім "відновлений" незаймана земля - Борис Матвєвіч категорично не приймає:
У цей час така поїздка була відважна, особливо в житті.