"Формула любові" - історія фільму

Жанр: комедія, мелодрама, пригода, кіно адаптація
Режисер: Нодар Мгалоблішвілі, Олена Валюшкіна, Олександр Михайлов, Олександр Абдулов, Семен Дарада, Олена Амінова, Тетяна Пілцер, Леонід Бронєва, Олександр Захарова, Микола Скоробогатов, Анна Андранова
Режисер: Марк Захаров
Сценарист: Григорій Горін
Оператор: Володимир Нагабцев
Композитор: Геннадій Гладков
Художник: Віктор Юшин
Прем'єра фільму 30 грудня 1984 (ТВ)

Ділянка цієї комедії напевно запам'ятовується всім. Відомий пригодник графа Каглістро, що супроводжується його екстравагантним retinue, прибуває в Росію. З охоронців Потьомкін, вся ця життєрадісна компанія застрягає в російській натурі, де люди зловживали, намагаючись тримати чарівну сесію і відродити мармурову діва.
Але не всім відомо, що ця картина має дуже серйозне мистецьке джерело. У 1921 р. одна з німецьких видавничих будинків опублікувала роботу з назвою «Боротьба». Це перша робота Олексія Толстого на Cagliostro, яка згодом вирішила перейменувати письменник.

У ній Толстого змащено філософську літературу, яку потім захопили верхнім світом. У короткі речі виявився похмурим, і якщо режисер його захотів, у нас є класичний фільм жахів у нашому арсеналі. Але завдяки таланту Марка Захарова і драматурга Григорія Горіна протягом тридцяти років ми продовжуємо співати «Уно мимо» і віддаємо жарти про ковалю і хавалу.
Як правило Марк Захаров навіть перед початком зйомки точно знав, що роль призначено для того, щоб. Ось чому я ніколи не спробував. Навпаки він іноді вирушив «на артистах» і слухав їх, щоб згодні зіграти героя, обраного для них. Це сталося, наприклад, з виконавцем головної чоловічої ролі в «Формулі любові» – Нодар Мгалоблішвілі. Нодар був у Москві на турі з театром Тбілісі Мар'яншвілі, і якось Марк Анатолійович прийшов до його гардеробної кімнати.

«Чого року ми приносили нашу Отелло до Москви у виробництві Темур Чехідзе» Нодар. - Я грав там. І так, в інтервмісі після першого акту на мене, у супроводі нашого тоді Міністра культури Теймурас Бадурашвілі, Марк Захаров ставиться і простягається сценарій: вони говорять, ось ваша роль, потрібно прочитати весь текст до завтрашнього дня.
Звісно, ні Міністр культури Грузії, ні Марк Захаров прийняв будь-які заперечення: він ніколи не ставився до них, що Нодар не може погодитися з такою спокусливою пропозицією.
Що таке ембрація! Незважаючи на те, що доля дала йому величезний шанс, спочатку категорично відмовилася від ролі. «Я не знаю, що Росія достатньо, щоб грати з акторами. й
«Для цього питання ми вже вирішили», - сказав директор, що з ненадійним виразом на обличчі (який Марк Захаров неімітний!). Ви будете голосувати іншим актором, який говорить про російську мову.
І справді, в кіно, Нодар говорить у голосі Арсена Джугаркхананяна, а роль Каглістро стала дійсно іконічною для Мгалоблішвілі.

Майже відразу (який буває дуже рідко, коли молоді актори намагаються на роль) був знайдений характер. У різних театрах були представлені випускники театральних шкіл. Серед них був свіжопечений випуск школи Щепкіна Олена Валюшкіна.
На вибір Марка Захарова, який, дивлячись на актори в трупи «Ленком», насправді, шукав головний характер в «Формулі любові».
Що найбільш дивно в цій історії: коли Валюшкіна назвала помічником режисера з «поштою новин», Леною несподівано... також відмовилася від ролі.

Який фільм? Що таке ніг? Я вірю на відпочинок! І сказав він вчорашнім випускником, який здавалося б, доведеться відмовитися від свого бізнесу для такого подарунка долі! На іншому кінці труби вони сказали, "Чи це головна роль, до речі." А за мить Марк Захаров себе!
Хочу сказати, що до цього фільму я вже зірвав у двох фільмах Юрія Чулюкіна: «Я не хочу бути дорослим» і «Як стати щасливою». Добрий директор і партнери про які можна тільки мріяти: Євген Стеблов, Наталія Варлі, Лев Дуров, Володимир Шевельков, Микола Карашенцов. Тому запрошення на «Формула любові» дав мені враження лише іншої пропозиції, яка порушує плани відпустки, Олена сміється сьогодні.
Звісно, з огляду на все, вона домовилася до зйомки і протягом багатьох років залишалася для аудиторії доторкнувшись Марія, яка не боїться йти до невідомої відстані з таємничим і відлякуванням графа Кеглистро для її відновлення.

Але затвердження чергової актриси для однієї з головних ролей зробили все фортепіано Ленком довго і гучно обговорити цей факт. Після того, як героїне ім. Фимка Марка Захаров запропонував грати, а також без випробувань, дочка Олександра Захарова. Здавалося б, що так – прикріпити улюблену дитину до теплого місця?
Але тільки ті, хто не знали про комплексні відносини режисера Марка Захарова з акторкою Олександрою Захаровою. Марк Анатолійович був дуже скептиком драматичного таланту дочки. Щоб бути більш точним, він не вірив у своє існування. Таким чином, в будь-який спосіб заважало бажання піти по художньому шляху, а пізніше категорично відмовилося брати її до трупи Ленком. І ось де я знайшов косу на скелі.

Незважаючи на те, що Олександра з радістю приймала в штаті ще п'ять столичних театрів, вона хотіла грати лише в одному – в «Ленком». Марк Захаров навіть збирав арт-ради, щоб визначити, чи потрібен театр акторки Олександра Захаров.
І коли професіонали прийняли однозначне рішення прийняти – і ні нігті – неохоче погодилися з більшістю. Що не означає нічого, хоча. Протягом багатьох років Олександра виступала на сцені «Ленком» виключно в екстрас.
Тому, що Захаров пропонував свою дочку роль Фімки без судових сюрпризів. Але результат влаштований всім, здається. Вечірній батько!

Антитез вілли.
Традиційно Марк Захаров використовувався власні театральні актори в кіновиробництві. Тим не менш, коли виникало питання, які повинні грати в антиpode Cagliostro, він думав довго. Він повинен бути людиною як харизматичний як Нодар Мгалоблішвілі. Але неважливо, скільки Марка Анатоліївовича страждала, не був підходящий кандидат. Чи варто звернути увагу на актори «Алєн»? й
«І тоді Григорій Горін і я раптом вирішив, що це буде... Тетяна Пілцер, яка відіграла роль Тітка Федосія Івановна в фільмі. І все впав на місце. Тільки вона (як вона вийшла, ми правильно визначилися) зможе природно залишатися життєрадісним і живим в гротескних ситуаціях, в екстремальному режимі і протистояти чарівним підборіддям відвідання італійки.
Моя улюблена актриса не повинна пояснити і показати нічого – вона знає цю формулу любові довго. Тільки вона змащувала її не на папері, але в її рідному щедрому і довгому серці. Вона вчила найважчого і важкого на землі – любити людей. й

Зйомка картини, яка відбулася в передмісті м.Барибіно, всі актори, які брали участь в «Формулі любові», пам'ятають як одне велике диво. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Після того, як Марк Захаров - це хитрий чоловік: він завжди знає, як вибрати команду, в якій не буде кварель, але тільки допомогти і взаємоповага.
Найголовніше на множині (приблизно директора, звичайно) був Олександр Абдулов. Він постійно затримував людей, влаштував ескізи: він міг, наприклад, прокинувся весь народ вночі, щоб піти риболовля.
За деякий час майже весь фільм проживав у місцевому господарстві. Але поступово багато переїхала до місцевих жителів за ніч. По-перше, актриса Олена Амінова (в кіно вона відіграла помічника графа Каглістро) попросила на посаду до старої сімейної пари в селі. А після того, як Семион Фарад і Олександр Абдулов перемістили там для пари.

Для того, щоб вижити сусіда, актори були дуже чутливими. Одного разу Олена згадувала, вона кинулася від заспокійливого запаху квітів. Я відкрив свої очі і побачили, що вся клумба була вкрита квітами: вона була Фарадою і Абдуловом, які відрізали місцеву клумбу, щоб помпер красива актриса. Ось тільки реакція місцевих жителів, які не виявили деяких своїх красивих планів, історія мовчить.
А коли Єлена стала причиною сімейного кварелі Farada і дружини – актриса Марина Політімако. Після того, як актор запропонував Амінову прогулянку по сусідству - нічого особистого, просто для задоволення. У салоні автомобіля на Дараді на вітровому суші повісили дивну ляльку, яку Олена вирішила поліпшити. Вона підібрала глянцевий ріп, знайдений десь красивого перо - і лялька відразу перетворилася.

У той час, як час переходить, Farada йде в Москву, і як тільки його дружина потрапляє в машину, починається кварель. «Ви тут їдете!» Марина. Дарад відмовився в будь-який спосіб: хоча все було безневинним, чому б людина відразу зізналася? І подумав, що вона мала дарунку духу.
Він нарешті мав згодувати: «Так, там був грішник, поїхав красиву молоду леді в машині». Вони кажуть, що пізніше Марина Політімако сама пояснила її чоловікові: «О, ви приступили, припливають, що мені я?» Тільки жінка може прикрасити цю ляльку!
Жінки, як правило, відіграли роль у цій картині, навіть будучи сотні кілометрів від набору. Так, завдяки одній красивій дамі, я майже мав зупинити всю роботу на деякий час. Все через Nodar Mgaloblishvili.

Що це було. Як правило, на вихідні, всі члени знімальної бригади спокійно пішли з передмістя до своїх московських квартир. І тільки Нодар не був Дуже часто він відпочив у готелі Мосфільм, де забронювало номер. А один день Нодар (у завершенні я повинен сказати, самотність) вирішив влаштувати в своїй квартирі сольну вокальну виставу – засмагати одну пісню після іншого, дилігентно знімаючи роули.
Його вокальний талант був оцінений дамою ходьбою по вулиці (повний незнайомець, звичайно). Усвідомлюючи те, що ця захоплена леді в цьому сценарії може стати дуже близьким другом, Нодар сідає на підвіконня, щоб продовжити бездоганний концерт. Другий поверх, Нодар вписався в костюмах. Коротко, «фелл, знеболюючий - литий».

р.

Доля цієї загадкової жінки залишилася невідомою, але коли після вихідних вся група збиралася знову для роботи, пам'ятка Нодара з гіпсовою ніжкою викликала повну ступругу. Як тримати роботу?
Ми повинні платити данину професіоналізму оператора, який зумів знімати головний характер ... без ніг. Ну, коли ноги графа Каглистро обов'язково були потрібні в певному епізоді, рама включена... композитор Геннадій Гладков. Його нижні кінцівки часто спостерігаються на екрані.
По дорозі Сам Гладков відіграв повну роль у фільмі - слуга, яка висловила фразу: "Чому вони ліпили таку річ?" Тим не менш, несвідомий Захаров з якоїсь причини відмовлено вказати ім'я композитора в кредитах.

Тільки три члени знімальної бригади повністю ігнорували всі події, які без втомилися Олександра Абдулова. Актори Тетяна Пілцер, Леонід Бронєва та звукооператор Юрій Рабинович зауважив, що вся компанія під назвою «Формула любові» особисто не має нічого спільного з ними.
Відразу після закінчення роботи вони були відокремлені в одному з гуртожиток. І вони відіграли перевагу всю нічну довгу. У п'ятому святкуванні, так що компанія грає в перевагі була відрізку спекуляції. До ранку номер нагадує копчену ложку: його просто неможливо було дихати в цьому клітку після нічних зборів, все було копчено в чорному кольорі.
Найдивовижніше, хоча світло в кімнаті спали всю ніч і, відповідно, учасники процесу були чітко прокинуті, вранці кожен виглядав дуже весело - добре, повне враження, що це тріо мирно відпочивається в очікуванні майбутніх творчих досягнень!

р.

Фрога від розмиття.
У фільмі також відмиваються, які тільки додають до картини пікантності. Найголовніше, що не приділяв уваги тільки найвідомому глядача: весь фільм основними героями, які жовчають на тлі стеків, що залишилися після збору зернозбиральних комбайнів, які в той час, звичайно, не існує в пам'яті...
Більше інформації. Але з часом вони виявляли вігілантними фільмами.
Так, під час скелявної сесії, організованої Каглістром в Санкт-Петербурзі, високотехнологічний салон, похилий російський генерал зацікавив дату закінчення російсько-турецької війни ("Аск про Турки!" Коли війна з Турками закінчиться?
Отже, попередня (загальна, п'ята) російсько-турецька війна завершилася перемогою Росії 1774 - шість років до прибуття Каглістро в Санкт-Петербурзі. Наступного, шостого, почався через сім років. Як це? Поема цитувала Федяшевим у першому діалозі з його тітом («З країн народження ріки / через царство життєвих потоків ...») була складена російським поетом та перекладачем Василієм Григор’євом у 1822 році – сорок-два роки після подій, описаних у фільмі.
Це остання невідповідність, що багато хто помітив. У фіналі фільму Федосія Івановна інформує Каплистро, що капітан персоналу шукає його.
У Російській армії 1798 р. - вісімнадцять років після візиту Кеглистро до Росії.

доб.