"Спортлото-82" - історія фільму

Жанр: комедія, пригода

На одному з квитків «Спортлото» падає велика перемога. Однак квиток загублений. У пошуках своїх персонажів в багато цікавих змін, над якими глядачі від серця.

Режисер: Алгіс Арлаускас, Світлана Аманова, Михайло Пуговкін, Михайло Кошенов, Денис Кошенов, Ніна Гребешкова, Андрій Тольшин, Борислав Брондуков, Луїза Мосендц

Режисер: Леонід Гайдай

Автори: Владлен Бахнов, Леонід Гаїді

Оператор: Сергій Полуянов

Композитор: Олександр Зацепін

Художник: Фелікс Ясюкевич

Прем'єра фільму 2 серпня 1982 року (м. Москва)

Бахнов і Гайдай подали заявку на сценарій «Sport Loto-82» до творчого об’єднання комедії та музичних фільмів 24 квітня 1980 року. В рамках проекту «Особливості та перспективи розвитку» в рамках проекту «Особливості» Ведуться роботи на всю літо і першу половину осені.

Земельна ділянка сценарію була неускладнена: в перевезенні поїзда слідом до Чорного моря, пасажира Костя, здійснювалася детективом, нехай все, що було з'їден випадковому мандрівнику Таню - і як знак подяки дав їй квиток «Спортлото». Після заповнення квитка Таня повернулася до Кости для безпечного прибирання. Він незабаром забув і втратив квиток. Тим часом отримав великий грошовий прибуток - 10 тис. рублів. І тоді Костя, Таня і Танін Фейанке Паша почала шукати «великий» щастя.

р.

4 листопада літературний сценарій подано для обговорення сценаріїв та редакційної колегії Асоціації. Як одна з учасників цієї зустрічі розповіла: «Скрипка побудована, вона дуже класна, і картина Ґайдая буде смішна і успішна». Вже через місяць, затверджений Головною редакційною колегією.

Однак, з деякими змінами, які автори повинні зробити текст перед наступним обговоренням. У результаті 25 лютого 1981 р. було остаточно затверджено сценарій та надіслано на розробку директора. Цей період тривало до 7 травня. Вже більше днів після того, як фільм був запущений в підготовці.

На новому рейсі Ґайдай пішов з перевіреною командою. В якості основних операторів, він взяв Сергій Полуянов (протяжний спільний фільм) і Віталій Абрамов (другий фільм), головний художник - Фелікс Ясюкевич (третя плівка), звукорежисер - Раїса Маргачева (схожий фільм), композитор - Олександр Зацепін (внутрішній фільм).

22-23 червня відбувся дискусійний семінар-тренінги виконавців для головних ролей. Наступні виконавці з'явилися до очей високої комісії: Костя - Древітський В. (Станіславський драматичний театр), А. Гусєв (1-й рік ВГК), Альгіс Арлаускас (Молодий театр глядача); Таня - Лариса Удовиченко; fiancé of Tanya, Pavel - Євген Герасимов, Олег Ізматов (Theatre-Studio of the film актриса); Санич - Михайло Пуговкін; Степан - Михайло Кошенов, Михайло Боярський, Олександр Рудаков ("Lenfilm"), Микола Каптельін (Госці).

Зразки викликали змішану реакцію серед присутніх, так як транскрипція зустрічі чітко вказується. Я подарую вам міркувань з деяких мов.

Буданцева Р.: «Сампери не характерні для Гаїді. По-перше, тести завжди визначили стиль, тепер це не випадок. Ні героїні. Не підходить для партнерів за віком. Удовиченко не несе нічого в собі за цей фільм. Найцікавіші - Пуговкін і Кошенов.

Семагіна: Я не маю сумнівів про Удовенко. Вона добре відіграла в останній фільм з іншим режисером, має дані.

Столов: Я не хотів Удовенко. Актриса повинна бути молодшою. Я люблю Арлаускас, але я не думаю, що ми повинні прийняти Коценов. Але Пуговкін підходить ...

Осетинський: Я дуже сподобалося Арлаускас. Кошенов краще, ніж Боярський. Удовиченко дуже сумнівний, її героїня повинна бути молодшою.

Єрмолін: Удовиченко може бути різним, але тут він знятий таким чином, що він виглядає старшим. Арлаускас цікавий, але він буде виглядати дуже дивним поруч з Удовиченко. Степан краще брати Боярський, Кошенов буде занадто впізнаваний. Кнопка може бути ..."

Гаїді Л.: Я люблю Udovichenko. Але в цьому випадку ви повинні вибрати для Удовенко, або піти з Арлауса. На Кошенові написано роль Степана. Для себе я вирішив: Таня - Удовиченко, Костя - Аркада, Степан Кошенов, Сан-Санич - Пуговкін, Павло - Герасимов. Хоча Павло може грати Боярський ...

44019525

Тим не менш, про поведінці Удовенко, присутні з Гаїді не згодні, пропонуючи йому шукати когось ще. Директор не мав вибору, але для реалізації цієї рекомендації. В результаті, після 10 днів, до великої комісії за роль Тани - студент 4-го року театральної школи Щепкіна Світлана Аманов.

Ця кандиденція була люблена практично всім присутнім, і вона була схвалена для ролі. У той же час виконавець ролі Павла був замінений - замість Євгена Герасимова, Денис Кміт став ним. Серед інших акторів, відібраних для ролей: Ніна Гребешкова (Аунт Клава), Борислав Брондуков (голова табору), Людє Мосендц (секретар), Андрій Тольшин (Голубєв).

Місце проведення польової зйомки нового фільму Гаїді та колег його визначили Крим, а саме: Алушта, Феодосія, Адлер. Останній раз Gaidai постріл в цих частинах (Alushta, Adler) «Діаммонд рука», тобто з тих пір, як потім вдалося пройти 13 років. Згідно з планом, зйомки повинно розпочати 27 серпня (кіно День), але група скорочила підготовчий період і почала зйомки місяця раніше – 20 липня.

У долині привидів між Ялтою і Алуштою, в тому ж місці як «Кауказький полон». Погода не зіпсувала: після чого з'явилася страшна тепла, коли все навколо висушеного, через яку водоспад повинен бути видалений восени (у жовтні) в Адлері, потім холодна вітрова роса. Зібрано з усіх берегів «диких» автолюбителів за божевільні гроші – 25 рублів за день зйомки – звершили тепло, вітр і кіновиробники, які оселилися на набережній над знаменитим пляжом Миколая II і печерою князя Голіцина, де він колись зберіг свій знаменитий шампанське.

6332 2010 р.

До 25 серпня в Москві за переглядали кількасот корисних лічильників фільму (7 роликів). Ось як один день зйомки – 27 серпня – кореспондент журналу «Радянський екран» Олександр Горт описує:

«Збереження перехресного перехресу – плетені пляшки згортають крутим спуском, далі мотоциклом. Втеча завжди втекти з рук гончарів, вони не встигають захопити її. Потрібно мати навички водіння К. Демашина, щоб пройти таку складну трасу на високій швидкості.

Гра з кішка-і-милової пляшки триває більше трьох годин. Директор, трюкмен (з них були три: Юрій Арзуманян і Демахін брати – Костянтин і Сергій. – Ф.Р.) і оператор С. Полуянов приходять з новими хитрощами, щоб зробити расу максимально веселим на екрані. За три години поспіль оператор В. Абрамов, скручений, сидить в багажнику автомобіля, який дрочить перед мотоциклом, стрибаючи на в'язкій пляшці. І фегтивна сама тримається на двох величезних «родах», розташованих за асистентом оператора.

Нарешті, денний пагон закінчений. Вечори попереду. У марафоні відбудеться епізод Марафона.

марафонець, в цьому випадку, Stepa. Його відчайдушний пошук не тільки на землі, але і під водою. І тут, здається, на причепці власника заповітного паперу.

Прокинувшись з води, Степа в одному купальнику дрочить в Сан-Саніч, щоб поділитися своїм відкриттям. Це далеко від міста. У ніч зловживає героя півдороги, Stepu захоплюється поліцейським на мотоцикл. Чому ви працюєте в такому екзотичному вигляді? й

На пасажирському автомобілі, в якому буде розташований оператор, встановлюються яскраві лампи. Кожен метр дистанції обчислюється, точка, де з'явиться поліцейський (голова капітана авуштицької поліції В. Журавльова запрошується на свою роль), а місце, де він зловить «маратоном». Нарешті готовий.

- Отримай роздягання, Михайло Михайлович, Гайдай галантно припускає, занурюючи його клоак більш щільно.

Перший прийом був зруйнований. Все було добре, коли раптом, коротко перед «фінішом», непланований туристичний поміщений з будь-якої сторони дороги. Постріл другий прийом... Після третього коксеану, натискаючи зуби, говорить:

- Я думаю, що це було смішно.

- Можливо, директор погоджується. - Але давайте намагатися зробити це навіть веселим.

І Stepa повернувся на відстані...

У вечірній вечір знімальна бригада закриває свою ферму. Достатньо сьогодні.

І ось як виконавець ролі Санича Михайла Пуговкіна запам'ятовує ці зйомки:

Михайло Кошенов – Стефан. А там була сцена, де їзда мотоцикла на 90 кілометрах. Коли я сидів, я відчував щось м'яке під ногами. Дивитися, це навіть фанери, це картон.

Ви знаєте, як це відбувається в кіно: займіть старий зламаний мотоцикл, пофарбуйте його, і він схожий на новий. А коли оператор сказав: «Михайл Іванович, давайте ще один постріл», - сказав: це без мене, підійти себе. Я думаю, що на другій нозі не буде - hello, goodbye "Sportloto".

Друга історія була з тим же Коценовим, коли він продає апельсини від мого імені в кіно, і я починаю годувати його. У Ялти не було апельсинів.

І весь ящик був підробкою. Був тільки один апельсин. І побачив його цей один помаранчевий, і здається, що він їдає половину коробки в епізоді.

З 10 вересня по 6 жовтня в Феодосії відбувся зйомки, а потім з 18 жовтня по 22 жовтня в Адлері. З 25 по 23 листопада по 23 грудня в Москві повернулися гурти. 24 грудня відредаговано фільм.

11 січня 1982 року художня рада об’єднання провела спостереження за ступеню і в цілому задовольнила те, що вони побачили. Подаруйте мені пару коментарів від деяких учасників.

Буданцева Р.: Комедія розвивається, навіть в цьому проекті зібрання можна побачити смішний, ексцентричний «гагаз», характерний для творчого способу Л. Гаїді. Багато успішних...

К. Війни: Комедія виходить цікавим, яскравим. Але дві пісні по одному погані. По суті, одна пісня, лірична, здається поганий мені. Вона (героїн) пояснюється любов'ю з Павлом. І що змінює її образ.

Робота на плівці завершено 18 березня. Наприкінці місяця картина була взята в Госкіно.

Плати режисерам були сплачені в наступних розмірах:

Гаїді Л. – 5,094 рублів плюс 2,000 на скрипт;

Ах. Арлаускас - 1,494 рублів;

Аманова С. - 831 рублів;

Д. Кміт - 817 рублів;

Пуговкін М. - 3 725 рублів;

Мм. Кошенов - 2 780 рублів.

2 серпня 1982 року в кінотеатрі «Спортлото-82» відбулася прем’єра Спортлото-82. У зв’язку з тим, що до виходу фільму було здійснено успішну рекламну кампанію, повідомляємо майбутнім глядачам, що Леонід Гаїді знову прокоментував ексцентричну комедію на сучасну тему, люди знизилися на малюнку, що називається Рампартом.

На жаль, незважаючи на ряд недоліків, які бродять цей режисер з фільмами адаптацій класичних творів, аудиторія продовжила довірити йому. В кінці, що сталося, що кілька очікувань: в касі, фільм зайняв 1 місце, приваблюючи 55.2 млн глядачів. Як ми пам'ятаємо, що останній раз 1-е місце фільм Gaidai зайняла 13 років тому – це «Діамонд Арм», який був знятий в тих же місцях, як «Спортлото-82».

, Україна

до