Історія одного "Іж Юпітер-5"

Але стан мотоцикла можна оцінити як "не дуже". Він був у своєму дідусь за багато років, циліндри були видалені, а камери колінних валів поливали до шиї. У велосипеді був коляска, мій батько і я розкочував його з гаража, виповнивши колесами і заливаючи воду з двигуна, кинули циліндри і голови в коляску, зачепивши його до машини мотузкою. Мій батько приводить машину, я приводжу мотоцикл у спині.

Р

Ми пішли додому безпечно і відразу почали роботу над відновленням. У мене є досвід водіння з п'яти років. Я почав водіння GAZ-66 – стоячи, бо я не досягла педалі. Відбувся досвід ремонту з п'ятого класу школи, коли з'явився ризький мотив (газ). Тоді в 9 класі був «Москвич-401», далі його батько мотоцикл «Мінськ» (МММВ3 3.115), який збирався шурупами (оригіналом був тільки каркас з колесами без гуми і двигуном від «Сунізе-3М»).

р.

На наступний день після отримання подарунка, я подав циліндри з оболонками іржі на мій батько і відправив його в районний центр для ремонтних поршневих і циліндрових відходів. Увечері я мав великий поршневий ремонт. На третій день він прокинув коляску і збирав поршень один, поставив запалювання і почав процес поршневий біг.

Після того, як був розпис і відшкодування сидіння, так як після нещасливої операції по попередньому власнику, зовнішній вигляд мотоцикла залишається набагато бажаним. В цілому дід переніс щось на ньому: картопля, морква, капуста та інші припаси - не підрахувати все. На спідометрі було близько 20 тис. трас, з яких хороша половина шляху - на родовищі, лісі і зефірних дорогах.

Після перетворення, я дуже люблю зовнішній вигляд мотоцикла, ще більш милий, ніж наступна модель ІЖА (люкс). Це класичний і я люблю класику в усьому світі.

Я працював над ним до 2007 року. Він послужив мене вірним, незлічених ночей і сільських дискотеків, і багато місцевих красунь перевозилися. Зрозуміло, звичайно, поломки, в основному неприємні труднощі були викликані системою зв'язку, змінили набір контактів двічі, але вони були китайськими, і вони все-таки повинні бути рафіновані, припалені, пилені – в цілому, «розумні». Будь-який, хто їде в Юпітер, буде зрозуміти мене. Придбаний та встановлений карбюратор України K65. У зв'язку з частим розмотуванням і скручуванням свічки запалювання, нитка в циліндрових головках простягається і свічка витягнула пара разів. Розчин до цієї проблеми був різьбленням і установкою "Газонових свічок" з більшим діаметром нитки. Звісно, він заміняв німців року в 2012 році. Він поставив більше радянських, знайшов їх на мотоцикл діда. Закінчення було зарядкою. Я не пам'ятаю, коли вона зникла, але я не подбаю про це, тому що я купила автомобіль і кладаю м'яту в гаражі. Я поїхав протягом 5 років і не хотів би велосипед.

Але час не стоїть на місці, а в мережі я походив через статтю про безконтактну систему запалювання (БСЗ). На радянських мотоциклах і автомобілях, і навіть інтегрований кут нахилу в систему. Для мене це все нове і здавалося неймовірним. Почати перегляд нових статей та відео про BSZ, знайти інформацію про надзвичайну ігнорування (AZ), при установці якого можна запустити «IZH» «від кнопки»! На зиму я збирав необхідні дані на БДЗ, багато разів прокручували в голові і ідею відродження ІЖ. В результаті я купив необхідні компоненти, переглядав креслення. І влітку 2012 р. я пішов на інший відпочинок до батьків у с. Прокочував мотоцикл, а роботу над виробництвом і монтажем БСЗ. Він зробив все своїми руками, свердлив і відвертав кріплення над лисками, щоб встановити датчик залу (DH) на мотоцикл генератора.

р.

Коли все було зроблено, мотоцикл після довгого старту, ймовірно, один від третьої! Чистий режим роботи двигуна, обмотки без проблем «з половиною ударом» - все це було дуже щасливим, але у мене була неробоча зарядка. Зарядна цибулина не згорла. Що може бути невдалим? Блок БПВ? Генератор? Я не знаю, як вирішити цю проблему, і вперше звернувся до книги про ремонт і обслуговування, хоча я завжди зробив ремонт без будь-яких книг і не хотів би прочитати на всіх. Однак, відкривши розділ «Можливі несправності генератора», почався покрокова діагностика електрообладнання за допомогою мультиметра. І диво! За словами одного з елементів, виявилося, що мій генератор обмотки зламався.
На більш детальному огляді з'явився кліф. Ущільнення обмотки була незламна для одного повороту і запечена. Після установки генератора, мотоцикл стартував і зарядка все ще працює. Для себе я уклав, що для якісного ремонту, необхідно прочитати технічну літературу, а потім стамеску і молоток для ремонту не потрібно.

Тоді з'явилася довга історія пошуку АЗ. Я хотів отримати мій IZH від кнопки. В цілому, спочатку AZ призначений спеціально для передачі системи запалювання до аварійного режиму (наприклад, коли DX не виходить), щоб ви могли потрапити на ремонт ділянки. Я не буду сказати всю історію, я буду сказати одне: Я відправив з Саратов поштою.

Після установки АЗ, мотоцикл дійсно іноді почався «від кнопки», але в певних умовах: його необхідно розігріти, а поршня повинна бути в певній позиції. Але щоб вимовляти перед місцевими хлопцями іноді вдалося. В осінній і весняній я використовую АЗ для розігріву свічки. Ви закочуєте моту з гаража через два тижні в секунду, ви відкриєте кран, ви включите нагрів свічки, при цьому ви смоктати бензин - свічки вже зігрілися. Мот починається як з другого або третього удару - тоді всі вихідні «з півліком».

2398047р.

В цілому, після установки BSZ, я в цілому забули, що ремонт мотоцикла: двигун не прогрівається, бензин споживання 4-5 літрів на 100 км. Тепер я їду його в основному на вихідні: Я ходжу риболовлю, гриби, а іноді вона виходить, щоб зробити невеликий ковтання. Так, мій брат і І з Гансевичського району ковзали на Соліганорськ (коло близько 180 км), зцілення Клетського району. Я вболівальник, що йде в історичні місця.

р.

Дуже задоволений мотоцикл, і дуже приємно зловити десь на республіканському шосе несподівані погляди прохідних автомобілів.

Цього року мотоцикл був перефарбований, встановлено нові дзеркала та захист рук від вітру. Пробіг після відновлення наближається 4000 км. Під час цього часу він замінив одну поршень, через те, що нижня замка знизилася в стару. Він знову висить, і викручував болт у своєму місці в 2004 році. Задні гальмівні колодки приходять, але я змінююю їх в сезон 2015 року. У мене є акумулятор Exide кислоти з 2012 року, і немає ознак невдачі.

9988047р.

Я можу сказати, що я дуже вдячний моїй пізній дідусь за великий подарунок. Я не збираюся продати мотоцикл і я спробую тримати його в самому оригінальному вигляді і робочому стані.

р.