Roskomnadzor починає полювання на рахунки «фейка» в соціальних мережах

Особисті акаунти підлягають блокуванню
Р

Використання інших даних для створення облікових записів, представників Роскомнадзора на своїй сторінці «Вконтакте» називається «на прикладі порушення закону про персональні дані». (Не дивиться формат спілкування в громаді за посиланням - це дійсно офіційна сторінка державної організації.)

Ми говоримо про ті ситуації, коли дані іншої особи – фото, ім’я, прізвище, по батькові – використовуються для реєстрації на будь-яких ресурсах. Мета таких дій «не можна визнавати соціально значущим».

Роскомназдор не обмежувався словами, інтернет-користувачі видали ряд рекомендацій. Якщо хтось реєструє персональні дані, користувачі запрошують звернутися до адміністрації.

Якщо немає реакції від модераторів, рекомендується сміливо звернутися до Roskomnadzor. Що таке RCN не вказаний, але добре відомі методи тіла - попередження, а потім блокувати окремі сторінки і цілі сайти.

Імовірно, що такі заяви Роскомнадзора підказали нещодавній конфлікт Валерія Ситукіна з адміністрацією «Луркмоар». Справа в тому, що фото співачки стала інтернет-мемою з дотиком негайного: текст макрос зображень пропонує поведінковий секс на обличчі.

До недавнього часу Ситукін знав нічого про це. І побачила його сина, що образ використовувався онлайн "несправжньо". Співачка звернулася до юридичного відділу Роскомнагляду за порадами. Про це заявив, що використання персональних даних може стати причиною блокування:

Це ім'я, прізвище та фотографія. У зв'язку з тим, що особа відома і легко усвідомлюється, це населення визнає персональні дані і може бути захищене законом про персональні дані. Роскомнадзор подав позов у Мешанському районному суді Москви проти адміністрації сайту Люкмор. до. Роскомнадзор просить суд визнати інформацію на сторінці про BBPE, заборонену для поширення в Росії. Тоді агентство буде містити цю сторінку в широко відомій «чорному списку».

На вимогу «Ізвестия» адміністрація «Лурквоар» не відповіла. Співзасновниця ресурсу Дмитро Хомак каже, що він спілкувався з РКН протягом двох місяців про цю статтю. Проблемна сторінка все ще доступна на сайті; немає згадки про ім’я співачки або фотографії.

Джерело: geektimes.ru/post/242821/