1113
Чому віддалена робота є майбутнім (частина 2)
Трохи менше року тому я написав першу частину цієї статті перспективним, що друга частина буде присвячена найбільш частих заперечень. Звісно, якщо хтось чекав продовження, напевно вже встигли міцно забути протягом цього часу. Схищаючи себе з думкою, що краще все ще пізно, ніж ніколи, я почав нарешті виправити ситуацію. Проксимус
Об'єкт #1: Не кожен вид діяльності може бути виконаний дистанційно з цим запереченням, тому що це найбільш виправданий. Дійсно, специфіка багатьох заходів полягає в тому, що вона не дозволяє (принаймні, на рівні технологічного розвитку) працювати дистанційно. Проте, якщо мова йде про ІТ-індустрію (і ми все ще на IT-ресурсі, то ми йдемо в першу чергу про це), тут відсоток роботи, які можуть технічно виконуватися дистанційно. Наприклад, це повністю веб-, мобільний та прикладний робочий стіл.
Об'єкт #2: Не кожен може працювати дистанційно Це частково правда, але тут нам потрібно відрізняти від двох різних рівнів проблеми. Першим є те, що завдяки індивідуальним характеристикам персонажа деякі люди працюють в команді зручніше, а інші користуються роботою самостійно. Ми будемо звичайно називати ці групи людей «екстровертів» і «інтровертів», хоча лінія демарації не проходить саме на цій основі. Важко сперечатися з такою заявою, але не забудьте, що «інтроверти» доки не встигли працювати в команді, і в цілому, вони якось отримали разом з цією потребою. Це про зручність, але нічого більше.
Однак, якщо ви працюєте дистанційно, вам не обов'язково потрібно працювати з дому. Якщо ви особисто комфортно працюєте в команді, коворкінг-центри знаходяться на Вашій службі, що, я впевнений, стане все більше і більше. Я можу побачити питання: що це точка роботи віддалено від коворкінгу? Наприклад, коворкінг-центр ближче до дому, ніж офіс компанії. Якщо ви працюєте з іншої країни або міста, яка пропонує кращі умови, як ви можете знайти локально.
Другий рівень проблеми полягає в тому, що віддалена робота вимагає певної дисципліни від людини, і тут ми йдемо плавно в наступну точку.
Об'єкт No3: Віддалена робота знижує ефективність На цьому етапі я хочу детально розбухати і розглянути її одним з ключових для розуміння перспектив віддаленої роботи.
Ось річ. Віддалена робота вимагає певної майстерності і вміння планувати час, але ви знаєте, як працювати в офісі від 9 до 7? Це майстерність, яка поступово була інстильована у вас установами освіти та соціалізації (кіндергартен -> школа -> університет), утворена у своїй сучасному вигляді в промисловій епоху та особливо спрямована на формування заводу / офісу / офісного типу працівника. І навіть так, ваша перша офісна робота, ймовірно, вимагає періоду налаштування.
З віддаленою роботою все точно так само. Кожна людина стикається з проблемами на зміщеннях, просто тому що всі їхні попередні враження знаходяться в кроковому контрасті з цим типом роботи. Але після року або двох можна чудово адаптуватися до цього режиму. Але це доля всіх піонерів. Але якщо система масової освіти інстильована дистанційна командна майстерність (який я впевнений, що прийде рано чи пізно), не буде проблемою.
Це стосується ефективності роботи та ефективності управління. Не існує причин, чому управління віддаленою командою є більш складними, ніж управління командою офісу. У офісній парадигмі є брак необхідних навичок і досвіду роботи в управлінні.
Об'єкт No4: неможливо працювати без повного досвіду зв'язку З точки зору ефективності (ефективності) зв’язку, відсутність прямого контакту накладається практично без обмежень на поточному рівні розвитку мережевих технологій. Більш того, покоління людей навчається в університетах прямо зараз, для яких спілкування в соцмережах, онлайн ігри та месенджери VoIP як знайомі (і для кого ще) як офлайн комунікації. До речі, я переконаний, що для них проблема з попереднього пункту буде набагато менш гострим з самого початку.
Єдиним реальним обмеженням мережевого зв’язку є емоційна сфера. Так, персональний контакт дозволяє досягти значно більшого ступеня емоційної участі в процесі роботи, а не технологій, ймовірно, змінити це.
Але як часто це таке залучення дійсно потрібно? Брайсерм? Ймовірно, але це ситуація прийняття ключових рішень; з цієї нагоди ви можете зібрати команду (або праву частину команди) зокрема і з різних міст. Термін дії Ну, краще не привезти, а не той факт, що емоційна активність відіграє плюс тут. Будівельна подія команди (як корпоративний захід)? Ви можете зробити це один раз на рік навіть з різних країн (як зробити 37 Signals, які зараз Basecamp), і якщо вся команда в одній країні, ви можете і частіше; крім того, не всі люблять корпоративних вечірок.
Об'єкт No 5: для невеликої команди, це може знадобитися, але, безумовно, не для великої компанії В цілому ця заява не базується на будь-якому (у тому числі практичному досвіді), але так як я чую його періодично, я не можу ігнорувати її. Я знаю велику компанію (багато тисяч людей, 20 років на ринку), яка розпочалася в повністю офісному форматі, але зараз досить лояльні до співробітників, більшість часу, що працює з дому. Не кажучи вже про приклади, як IBM, який зараз має 40 відсотків своїх співробітників, які працюють дистанційно.
Зрозуміло, що функціонування великої організації навряд чи може бути засновано лише на віддаленій роботі (тобто ви можете придумати приклад, але це навряд чи буде вімкненим). Але тут ми плавно приїжджаємо до останнього об’єкту.
Об'єкт No6: Я задоволений всім (як працівник, роботодавець, менеджер), чому мені потрібен все це? Ідеально! Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Або це не все? Чи є дні у вашому житті, коли ви не хочете дотримуватися вашого носа з дому? Чи може ви орендувати великий спеціаліст у Вашому полі, який живе в трьох часових зонах? Або вирізати вартість офісу на 30% в наступну кризу?
Віддалена робота є інструментом, який, як і будь-який інший, може бути ефективно або неефективно. Коли я кажу, що віддалена робота є майбутнім, це тільки означає, що вона займає місце в сучасному світі, що далеко від його потенціалу, і в подальшому це місце буде помітно змінено. Ніяких претензій, які офіси більше не актуальні, або що потрібно терміново перемістити всіх співробітників до віддаленого режиму. Але є дійсно будь-які причини, чому ви не можете дозволити працівникам працювати в офісі 3 днів на тиждень замість 5 (many скажуть подяку вам, серйозно)? Або найняти фахівця з різних часових поясів? Або почати пошук роботи, яка обіцяє три рази більше доходів, ніж що ви можете знайти у вашому місті?
Джерело: habrahabr.ru/company/sourcetalk/blog/242203/