1841
5 причин, чому різні люди ставка звуку навушників по-різному
З усіх типів аудіо пристроїв я маю справу, тільки проблеми, які я зіткнувся з навушниками. У багатьох панельних тестах я зробив для Sound & Vision, і в тих, хто зробив зараз для Wirecutter, є величезні відмінності в тому, як певні навушники сприймаються різними людьми. Після читання відгуків та коментарів ви можете побачити, що є більше різних думок, ніж це здається. Навіть не включаючи думки тролів, все одно зрозуміло, що різні люди чують звуки по-різному.
Існує кілька причин. Я описав один кілька місяців тому в статті під назвою Чому навушники Звукові різні для різних людей. Частина 1. Я пообіцяв я писати Частина 2, і так я зробив. Частина 1 була втрачена під час постійного оновлення Про.com, тому я буду поділитися ним нижче в рамках цієї статті.
Немає пари вух однакова причина 1: Аудиторські канали дуже різні.
Яков Соендергаард, агент з продажу для G.R.A.S. Sound і Vibration, розповів мені про це явище і був достатньо, щоб показати мені дуже цікавий PDF, що описує процес розробки сучасних слухових тренажерів і настільних тренажерів.
С.К. Далсгард університету Оденса, який пов'язаний з вищезазначеним проектом, сказав дуже мудро і мудро: «Ми моделюємо людське сприйняття з дуже великим запасом помилок. й
Соендергард розроблений:
«Всі крихітні зміни в геометрії слухового каналу (форма слухового каналу, кількість складок в каналі, співвідношення сторін, розташування подвійних вигинів, розмір вушника і т.д.) впливає на слухове сприйняття – особливо сприйняття високих частот з дуже короткими довжини хвиль.»
Ви можете побачити це в графі вище, що є спрощеною версією схеми, представленої в PDF файлі I згадувалося. Графік порівнює читання, отримані всередині вуха каналів 11 предметів з читаннями пристрою, призначеного для тестування слухових апаратів. Для кожної тестової частоти можна спостерігати амплітудно-частотну характеристику приладу (лінія розчину), середні значення звукового тиску 11 тестових об'єктів (циркуля) і амплітуду ефекту (тобто виглядає як широкий лист H, розміщений на боці).
Як видно, звуковий тиск на слухові канали на частотах нижче 1 кГц не змінюється значно порівняно з параметрами пристрою, на частотах вище 2 кГц відмінності стають більшими, а на частотах вище 10 кГц різниця просто величезна і + \ - 4 децибелів. Я скажу, що різниця в +\- 2 dB, сказати з одночасним зменшенням басів на 2 dB і збільшенням рівня високих частот на 2 dB, досить впливає на тональний баланс навушників.
Soendergard і я проаналізували дані вимірювання, і ми повинні зробити висновок, що кожен слух відрізняється, тому що наш вухар є вимірювальним пристроєм, який працює як мікрофон в слуховому тренажері. Як сказав Soendergaard, якщо ви зрушите вухо людини навіть міліметром, то дослідження на частотах від 10 до 20 кГц (поріг слуху вуха людини) дасть абсолютно різні результати.
Таким чином, відмінності у формі вушного каналу, а також того, що навушники використовуються людьми з різними формами вух і вухо каналів, можуть впливати на сприйняття високочастотного звучання. Відмінність тільки 1 мм може вплинути на спокійний звук навушників і зробити його занадто вираженим або занадто приглушеним.
Я відчув цей перший в кілька років тому, коли композитор (який ім'я залишиться невідомим) сказав мені, що він дійсно любить деякі внутрішньоканальні навушники. Це були навушники, які звучать неймовірно глухим, і більшість рецензентів погодилися. Заміри, які я зробив підтверджені відхилення 3 кГц. Я працюю з цією людиною в минулому, і ми обидва приїжджаємо до тих же висновків про накладні і повнорозмірні навушники, але його висновки про внутрішньоканальні навушники кардинально відрізнялися від шахти (а аудіолог пізніше сказав, що форма вухо каналу була надзвичайно незвичною).
Кожен сенс простору відрізняється, принаймні в навушниках Причини #2: Функція перенесення кожного мозку працює по-різному
Ваш мозок використовує функцію передачі голови для виявлення звуку в трьох розмірах. Функція враховує відмінності в той час, коли він бере на звук, щоб досягти кожного вуха, відмінності в об'ємі для кожного вуха, і відмінності в амплітудно-частотному відповідь, викликаному акустичним ефектом вашої голови, плечей і вуха, коли звук виходить з різних напрямків. Ваш мозок обробляє і інтерпретує всі ці сигнали, щоб розповісти вам, де джерело звуку.
Використання навушників усуває вплив акустичних ефектів тіла і змінює час прибуття сигналу і його об'єм у порівнянні з прослуховуванням музики через акустичну систему або на живий концерт. На жаль, ваш мозок не може просто вимкнути функцію передачі. Коли ви кладете на навушники, ваш мозок продовжує намагатися визначити джерело звуку і не може це зробити правильно, в результаті чого відчуття, що джерело звуку знаходиться в голові.
Я зрозумів, що кожен має свою унікальну функцію передачі голови, коли я відвідав віртуальні системи прослуховування на початку 1997 року. Для створення процесора для навушників, який пізніше став відомий як Sennheiser Lucas, VLS вивчали властивості звукового сприйняття в сотні людей. Для цього вони розміщують крихітні мікрофони в своїх вушних каналах і висаджують їх в звуконепроникний номер. Невеликий динамік на робототехнічній руці відтворив M-sequence звуків. Роботи перенесли динамік на одне з 100 різних позицій, під різними кутами, кожен раз випромінюючи ряд сигналів, щоб мікрофони в тестових вушках могли "сірватися" як тіло і вуха впливають на сприйняття звуку.
(Прихильники компанії «Hearbud» можуть помітити, що ця процедура схожа на метод вимірювання, що використовується Smyth Research для створення A8 Реалайзера.)
Я взяв на себе тест VLS. Вчені компанії завантажили свої результати до процесора, який змінює звуковий сигнал і робить його ідентичним функції передачі голови. Результат був дивним, я не чув будь-якого аудіо процесора, який використовується навушниками, граючи що завгодно. Я чую точну, чудово централізовану картину, як вокаліст, стоячи прямо перед мною – навіть навушників Дельби це дія на мене.
VLS приймали читання з сотні людей і створили 16 різних пресетів для процесора Lucas, кожен з яких імітує функцію передачі. Пройшовши через кожну з них в свою чергу, складно зупинитися на одному. Я пам'ятаю деякі налаштування були явно краще, ніж всі інші, але це було важко для мене, щоб вибрати один з чотирьох або п'яти. Але жоден з них не зданий той же результат, як VLS, який був налаштований для мене в лабораторії.
З цієї причини більшість процесорів для навушників мають набагато менше налаштувань, і вони працюють в певній середній функції передачі. Можливо, ви будете щасливі і ваші функції передачі будуть близькі до цього апроксимації. Або не, то звук буде здаватися занадто насиченим або занадто слабким.
Кожна людина має власну функцію передачі голови, кожна має різну криву компенсації, яка впливає на звук, вид еквалайзера. Коли крива компенсації накладається на характеристики вашого тіла, результат - це звук, який ви почуєте щодня. Якщо ви усуваєте вплив параметрів тіла за допомогою навушників, то ваш мозок буде спиратися тільки на криву компенсації. І так як кожен з цих кривих індивідуальний, ефект однакових навушників в різних людей відрізняється.
Немає утеплювача, немає bass Reason #3: Форма навушників змінює звук
Хороше відтворення звуку в основному залежить від форми навушників. Зокрема, від того, як вушка вухобудів повнорозмірних навушників загортаються, як накладні навушники сідають на вушках, або як зручно внутріканальний навушники виготовляється з силікону або піноподібного матеріалу в вухо. Якщо навушники мають хорошу шумоізоляцію, то всі баси здатні виготовляти в вуха. Якщо є «з'єднання витоку» десь, бас буде менш вираженим, і ви помітите, як зміщує тональний баланс на більш високих частотах.
У складі фізичні функції вашого тіла визначають правильні навушники для вас. Наприклад, якщо жоден з взаємозамінних навушників інтраканальних навушників підійде для вас, то їх звук не зданий вам. Це може бути проблема для мене, тому що у мене є незвичайно великий розмір вуха, і для мого колеги Geoff Morrison, тому що він має незвичайно невеликі вуха каналів. З цієї причини я завжди подякувати виробникам навушників, які надягають п'ять або більше різних накладів в поле для навушників. Якщо ви незадоволені звуком ваших внутрішньоканальних навушників, ви можете знайти більш детальну інформацію про накладки матеріалу Comply.
Поганий костюм накладних і повнорозмірних навушників також некомерційний. Я хотів би сказати, що це більш вірно з останнього, так як багато факторів необхідно враховувати для досягнення хорошої шумоізоляції. Ці фактори включають довгі і / або товсті волосся, окуляри, і навіть сережки. Відійде вухобуди не менше міліметра від голови, а частина баса зникне, що істотно позначиться на якості звучання навушників.
Повнорозмірні і накладні навушники краще для деяких людей, ніж інші. Деякі навушники для меломанів, такі як Audeze LCD-XC, мають вуха настільки великі, що вони можуть повністю закривати вуха і частини щока в відносно малих людей, особливо жінок. У той же час деякі остенсібно повнорозмірні навушники не здатні покрити великі вуха, як шахта.
Варто відзначити, що низька шумоізоляція може мати позитивний ефект. Легка ослаблена шумоізоляція може зробити звук навушників з потужним басом ще більше – ми дізналися, створюючи огляд «Кращі внутрішньоканальні навушники за $ 100» для дроту. Навушники обговорюються в цій темі, мої улюблені - Зерновий аудіо IEHP, який для мене виробляє відмінний гладкий і натуральний звук. Я вирішив IEHP так добре, оскільки силіконові колодки забезпечують хорошу шумоізоляцію. Для всіх інших, незважаючи на те, що бас IEHP занадто сильний. Звісно, колодки не дають мені належної шумоізоляції, але вони забезпечили її іншим, і це радикально змінило ставлення до навушників для кращого.
Причини, які не залежать від навушники Причини #4: Особисті налаштування
Звичайно, є причини, які застосовуються не тільки навушниках, чому люди відрізняються сприйняттям звуку.
Перша причина - найбільш очевидна: різні люди мають різні музичні смаки. Деякі люди люблять трохи більше бас, ніж ви, або більше верхніх частот. Очевидно, ви будете вибирати різні навушники.
Продовжуємо тему. На додаток до звичних, нормальних смакових уподобань, деякі люди розвивалися помилково або, відверто, неправильно думка про звук. Ми всі зустрінемо людей, які вірять, що хороший звук нічого більше ніж смішно гучний бас. Деякі ентузіасти воліють високо виражені високі частоти, які помилково вірять бути прецизією і деталлю. Я пішов через це себе, але неоціненна робота J. Gordon Holt кладе мене на праву доріжку.
Що б зробити такі слухачі щасливими, вона має право існувати, але їх думки про звук може бути корисним для тих, хто має схожі екстремальні смаки, і такі люди намагаються виправдати свої вибір непрофесійними і необґрунтованими судами.
Причина #5: Зміна можливостей з віком, залежно від статі або способу життя
Незважаючи на те, що більшість з нас народжуються схожими слуховими здібностями, вони змінюють життя.
Чим більше ви були схильні голосувати звуки, тим ймовірніше ви втратите чутливість до високих частот. Зокрема, це проблема для людей, які мають відпочинок (похід на високопрофільних концертах, автогонах, мисливських і т.д.) та/або робота (конструювання, військове, виробництво тощо) пов'язані з гучними звуками.
Чим старше ви отримуєте, тим ймовірніше ви втратите сприйняття високих частот. Особливо це стосується чоловіків. За результатами дослідження в журналі Американського акустичного товариства «Гендерна дисфункція та вікові дослідження загоєння» «...чутливість слуху більшості частот знижується більше ніж в два рази швидше у чоловіків, як у жінок». Почасть тому, що чоловіки швидше за все, ніж жінки, які беруть участь у роботі, де вони схильні до гучних шумів, таких як одне згадане вище. Також показали, що чоловіки набагато краще при слуханні гучних звуків, 6-10 децибелів над рівнем звуку комфортні для жінок.
Очевидно, що сприйняття характеристик аудіопристрою зміниться, відповідно до змін слуху. Наприклад, шкода, яка виникає на частотах 5 або більше разів основна частота звуку, очевидно, буде більш турбувати до 25-річної жінки, ніж 60-річної старшої людини, і він навіть не може чути 12к Hz звук, але це буде нестерпним для 25-річної жінки.
Що робити про це?
Як оцінити будь-які навушники, які є інформативними та корисними для будь-якого слухача? ?
На жаль, немає способу. Але ми можемо спробувати.
На мій погляд, ключ, щоб прийняти свідчення з безлічі слухачів з різними формами головок і вушних каналів. Це було зроблено Лорен Драган в огляді навушників, організованому для Wirecutter, і ми зробили це, коли я був на Sound & Vision.
Я хочу зробити це тут на Pro.com Стерео, але, на жаль, це не фінансові можливості, враховуючи невелику кількість навушників, які я оплачував це. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Про нас Огляди Stereos і навушники для SoundStage! Я доповнює Xperience з лабораторними вимірами, щоб дати об'єктивну ідею того, що амплітудно-частотні характеристики навушників.
Золотий стандарт повинен враховувати думки багатьох слухачів і лабораторних вимірювань. Я зробив це, коли я працював в Sound & Vision, але в даний момент я не знаю будь-якого видання, що це зробив.
Просте правило слід від усього цього: Будьте обережні, перш ніж позбутися інших думок людей про навушники.
Спеціальне подяки Jakob Soendergard G.R.A.S. Звуко-вибраційно-відновленого бургера для їх допомоги та зворотного зв'язку. Чи відповідають ваші вподобання (для навушників) ваших друзів/короберів? Ні, дуже важко порівняти Не обговорюйте цю тему, оберіть себе Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка, 293 осіб проголосували. 66 человек.
Джерело: geektimes.ru/company/audiomania/blog/242162/