Засновник WhatsApp пожертвував $1 млн на FreeBSD

17 листопада компанія FreeBSD оголосила, що отримала несподівано щедру пожертву $1 млн. Покров був Яном Коумом, одним із засновників та CEO відомого додатка WhatsApp. Це найбільша пожертва в історії фундаменту. Фонд каже, що тепер планувати, як краще поширювати гроші на користь спільноти FreeBSD. Фонд планує інвестувати частину грошей, щоб забезпечити підтримку доходів, і відправити частину, щоб поліпшити і розширити функціонал.

Коум написав на своїй сторінці Facebook, Минулого тижня я пожертвував мільйон доларів до Фонду FreeBSD, який підтримує відкриті ОС, які допомогли мільйонам програмістів дотримуватися своєї пристрасті і переслідувати свої мрії.
Я один з них. Я почав використовувати FreeBSD в кінці 90-х, коли я був бідним і живим в муніципальному будинку. На шляху, FreeBSD підтримав мене від бідності, отримавши мені роботу в Yahoo. Через рік, коли Брайан і я вирішив зробити WhatsApp, ми використовували FreeBSD на наших серверах. І ми ще робимо.
Я хочу, щоб це пожертвування, щоб світити світло на роботі фундаменту, з надії, що інші також допоможуть заздалегідь його роботу. Ми принесемо всі переваги, якщо фонд надає іншим людям можливості, які він дав мені – підняти інші переселенці з бідності та допомогти більш стартапам побудувати щось успішне та трансформативне сьогодні реальність.

FreeBSD є одним з найпопулярніших систем UNIX-подібних систем, які використовуються в основному на Інтернет-серверах. Перша версія системи була випущена в 1993 році. За даними дослідницької фірми W3techs, FreeBSD використовується на 1% всіх серверів у світі.

Яна Коум – український переселенець, який народився у 1976 році та привітав до США у 1992 році з матір’ю та бабусями. Під час роботи в Yahoo він зустрівся з Брайан Acton, з яким він співзвучав WhatsApp у 2009 році. Це миттєве повідомлення, що ви можете прикріпити фотографії та відео. У 2014 році старт придбав Facebook за $19 млрд.

Джерело: geektimes.ru/post/241898/