Розрахунок періоду окупності сонячних панелей

Письмова цієї статті була запропонована печерою в звіті від MegaFon про сонячну електростанцію. Печера в тому, що період окупності сонячної електростанції становить 2-3 роки. Я займався установкою та регулюванням альтернативних енергетичних систем, і, як я її бачити, автори статей на цій темі занижують час під час якого система повністю окупається, і кілька разів.

Я не схильна бути абсолютно точними, але фігури беруться не з стелі, але з конкретного об'єкту, на якому команда зробила монтаж – Сімферопольський виробничо-склад «Мясько». Розрахунки включають в себе основні найдорожчі предмети.

Ця рослина вже була на початку нашої роботи ферма з 300+ панелей, зібраних на модульну систему. Додаємо ще шість контурів двадцять панелей. (Контур – поєднує певну кількість панелей в одне джерело енергії, завдяки чому диагує контур, необхідний для інверторної напруги).

Всі розрахунки проводяться з вартістю доставки до Криму з Німеччини.
  1. Панелі. При замовленні від виробника (SolarWorld, Germany), вартість однієї панелі $ 350.
    120 панелей * $350 = $42,000
  2. Кріплення. Як правило, при кріпленні до жерстяної покрівлі використовуються напрямні рейки і дизайнер - алюмінієвий сплав, болти - нержавіюча сталь. З точки зору однієї панелі вживаються 3 метри рейок, 10 болтів з прокладкою, 4 болти з половиною бочки - $ 6.000.

3. Кабель. Ціна за стометрову бухту повинна бути до $ 500. Припустимо, що панелі розміщуються оптимально близько до інвертора, в цьому випадку 200 м буде сухим (в нашому випадку це займає 350 м). $1,000.
  4. Інвертор - конвертер з вхідним прямим струмом високої напруги в зміні знайомого з нами. Зазвичай вони трифазні, в нашому випадку це була інверторна компанія KACO Powador 30.0 TL3, вартість - $ 10,000.

Разом:
Вартість ферми 120-панель $59,000. Ці розрахунки ще не включають винагороду дизайнера, інженера і монтажників. В цілому, все призведе до бюджетування на $ 65,000.

Теоретично, в ідеальні умови, одна панель повинна виробляти близько 220-230 Вт за годину (в умовах звичайної 220 вольт). Нижче наведені графіки, що блок управління в інверторі зберігає, можна контролювати їх віддалено.

Сонячний день:

Різноманітна хмарність:

Графік роботи:

У останньому графіку слід відзначити, що система вимкнена протягом двох днів, а перші три дні місяця і останні два відсутні.

У послідовно сонячний літній місяць, з тривалим денним світлом, така ферма виготовить максимум 4500-4700 кВт. Знаючи ці цифри, можна розрахувати прибутковість системи, з урахуванням тарифів на електроенергію.

Слід зазначити, що ферма збирається без батарей, їх наявність підвищить загальну вартість системи, час окупності, відповідно.

Таким чином, я не можу досягнути повернення коштів за 2-3 роки. 10 років є більш-менш реальним періодом.

Джерело: geektimes.ru/post/240860/