Коли ви не порівнюєте, всі нічого не зникне і всю красуню.

А самураї, дуже жарогатний воїн, прийшов, щоб побачити Zen Master. Самурай був дуже відомий, але шукав в Майстері, побачивши красу майстра, красу того моменту, раптом відчував щось незначуща.

Він сказав в Майстер:
- Чому я відчуваю, що я нічого? А тому все було дрібно. Як тільки я увійшов до свого двору, я впав. Я ніколи не відчував, що до. Я зіткнувся з смертю, щоб зіткнутися багато разів і ніколи не відчував страх. Чому я зараз рубав?

Майстер сказав:
- Зачекайте. Я відповість, коли всі пішли.
Люди приїхали відвідати майстру в будь-який день і самураї втомилися від очікування. Увечері, коли приміщення було порожнім, самураї просили:
до Чи можете ви відповісти мені зараз?
- Вимкніть.
Це був повний місяць і місяць троянди над горизонтом. Майстер сказав:
- Подивіться на ці дерева, це одне велике небо, і це трохи поруч з ним. Вони виростають перед вікном протягом багатьох років, але вони не мають ніяких проблем. Це маленьке дерево ніколи не говорить про великий, "Чому я відчуваю приниження перед вами?" Це дерево невелике або так велике, чому я ніколи не чув їх мурмур?

Самурай думав про це і сказав він
- Тому що вони не можуть порівняти.
- Побачити, не потрібно запитати мене. Ви знаєте відповідь.

Коли ви не порівнюєте, всі нічого не зникне і всю красуню. Ви тут. Невеликий кущ або велике дерево не має значення. Ви самі. Лист трави необхідно як найбільша зірка. Цей коко голос є настільки великим, як будь-який Будда: світ буде менш багатим, якщо какоко зникне. Дивитися. Все необхідне, і всім добре разом. Це органічна єдність, не одна вища або нижча, не одна важлива, ніхто не є більш незначним.
Все це незрівнянно унікальний і необхідний. Це релігія усвідомлення.