Банк шахрайство.

Як банки обдурити нас.

Мортгаж в Росії – 23.8% річних, оскільки банкіри люблять багато речей

Професор десятків міжнародних університетів, доктор економічних наук Ігор Костиков розпочав свою кар’єру в цивільній службі як голова Комітету з фінансів Адміністрації Санкт-Петербурга. Звідси, з багатьма членами команди Санкт-Петербурга, він переїхав до Москви і довгий час очолював Федеральну комісією з цінних паперів ринку Росії. Після цього він створив «Фінансові послуги Споживачів» для контролю кішок жиру через державні установи.
Ігор Володимирович розповів читачам експрес-газової газети, як ми розглянули банки, чому кредити так дорогі, чи варто грати на біржі і конвертувати євро в долари.

— Ігор Володимирович, як головний спеціаліст з цінних паперів в країні, чесно кажучи, має сенс інвестувати в них?
В цілому ринок цінних паперів дуже ризикований, і як колишній регулятор, можна сказати, що за останні десять років він став ще більш ризикованим. Крім того, ми знижуємо кількість гідних активів, де можна інвестувати. Я ніколи не консультував середнього споживача самостійно. На жаль, всі російські керуючі компанії, які здавалося б, зможуть довіряти своєму капіталі, показали дуже бідні результати останніх років. Подумайте себе. І, нарешті, головний секрет: грати на фондовому ринку має сенс, тільки маючи кількість 20 мільйонів рублів. В іншому випадку ви маєте лише одну долю - втратити.

до І що можна сказати про заробітку грошей на зміну курсу Forex? Все про Москву покрито їх рекламодавцем. І потрібно лише десять тисяч рублів, щоб почати.
Форекс - це діяльність, яка не заборонена в нашій країні, але не регулюється жодним чином. У Finpotrebsoyuz ми зіштовхнулися з тим, що величезна кількість громадян вже потрапив на Forex, як на фінансовій піраміді.
Одним з найбільш поширених схем є. Ви приїжджаєте на Форекс, підпишіть договір, не звертаючи увагу на те, що штаб компанії знаходиться в Багамах. Вони набирають 500 осіб, кожен з яких інвестує в середньому $ 1,000. Спочатку вони оплачують щось, здається, що все працює, і коли ви приїжджаєте, щоб зняти гроші після пари місяців, ви бачите - назва офісу змінилася. Ви помітно пояснили, що зараз це «Хоофс і Хорнс», які не мають нічого спільного з тими «Горнсами і Хоофсом», хоча засновником яких є той самий – Бахамський офіс. Забезпечити свою координацію та пропозиції самостійно вирішувати проблеми.
Є простий спосіб обдурити. На даний момент компанія надає комп'ютер програми. Ви починаєте грати на курсі прямо там, але насправді всі ваші операції не на реальній мережі, але надихаються з наступного номера. Звідси, вони надсилають вам фотографію винайдених курсів і виводять гроші з вас. Як кажуть, вони надягають взуття на місці. Я не говорю, що всі компанії форекс є шахрайствами, але більшість з них.

- Так, за курсом звичайної особи не може заробляти?
Якщо ви хочете займатися операціями на валютному ринку, то в принципі всі наші ліцензовані великі банки надають такі послуги. Тим не менш, необхідно розуміти, що комісійний збір до оператора буде їсти будь-який з ваших прибутку, якщо ви граєте менше $ 100,000.
Якщо у вас є додаткові $5,000 або євро, тримайте його в кишені і не намагайтеся перенести його на інші валюти. Не робити нічого зайвого.
до Спасибі, ми не будемо. Які фінансові пригоди не рекомендують брати участь у роботі?
- Отримати іпотеку в валюті. Як правило, накладається в банку, так як від нього залежить бонусна премія працівника банку. Запевняє, що послуга в доларах вигідніше для вас. Ви відсмоктуєтесь до застави, а зараз з падінням рубля ви постійно вирощуєте як боргу, так і вартість обслуговування кредиту. Це, ви дійсно приїжджаєте до ситуації, де всі ваші гроші повинні дати заставу.
Наприклад, я знаю, що багато західних банків пропонують страхування від цінових стрибків. Оплатити додаткові 20 євро на рік та страхування гарантує покриття для всіх коливань. Ми не маємо таких страхових платежів. Клієнтам, які не мають уявлення про валютні ризики. Я не можу назвати це шахрайство, але це обов'язково вводить в оману.
Я думаю, що це стане серйозною проблемою, тому що я не бачу передумови для стабілізації курсу рубцевого обміну. В іноземній валюті значно постраждають громадяни, які вийшли заставу.

Банки знехтують колекторами, а кошмар почнеться.
Найдешевші колекціонери на нашому ринку. Вони не знають, що вони є! Банкіри через задній гачок підштовхували прийняття визначення існування агенцій збору. Але їхня діяльність без прийняття законодавства про банкрутство та прозорих механізмів для перебудови досудового боргу є чистим кермо.
Що відбувається зараз? Нещодавно я бачив результати аукціону. Одним з найбільших банків продано портфоліо боргів до колекторів на 0,5 відсотків вартості цих невідповідних кредитів!
Першими колекціонерами є нерегулярне поле діяльності, щоб банки могли продати їх щось незрозуміло. По-друге, тендери на продаж боргів не регулюються. Закрили. Бородавці не знають, що продаються борги.
По-третє, ніхто не робить це, все фіолетово. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.
Що робити колектори? Вони переходять на прибиральники, які є держслужбовцями, і через них намагаються ініціювати кримінальну справу проти кожного боржника. Але це чисте шахрайство! Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.
- Деякі види корупційних схем...
- Точно. Колектори в цьому випадку дуже зручні форми. Оплатити банківський працівник, щоб оформити продаж портфеля невідповідних кредитів при максимальній знижки. Банк не піклується. І вони також можуть стимулювати припливи до більш активної дії, попередньо погодившись з ними на поділі «викликання».
Існує тільки одне рішення для цієї проблеми. Всі кредити повинні бути продані в публічному режимі. І за споживчі кредити, включають в себе спеціальне застереження, яке споживач має право на погашення свого кредиту з банку за ціною аукціону з виплатою певної суми комісії.

Юридичні послуги

Переходимо з банків до своїх клієнтів. Непогашення споживчих кредитів зростає в країні. Люди, отримувати зарплату від 20 тис. рублів, купити СОВД, дорогі смартфони, а потім скаржитися. Вони кажуть, що банк робить їх.
- Булшит! Всі ці історії не більше, ніж чорні PR-банки, які розшифровують своїх клієнтів в будь-який спосіб. Банки самі не мають права на надання кредиту на СВУ особою з такою зарплатою. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Рівень не погашення кредитів, за даними Центрального банку, не перевищує 6,5 відсотків. Але якщо ми подивимося на європейську статистику, то для окремих країн, неперевершені діапазони від 23 до 28 відсотків. По суті, радянське минуле змушує нас бути відповідальним, і не скажеш, що ми погані позичальники. Наші умови кредитування, і люди, якось керувати ними.
Чи знаєте ви, що в основному зараз борговий тягар сімей зростає, де рівень доходів не перевищує три тисячі рублів за членів сім'ї на місяць? Ці люди в основному не можуть оплатити банки. Для цього потрібно взяти перерву в їжу на півгодини - рік. У той же час вони зайняли кредит не для автомобіля, але відправити їх дітям в школу, купити теплий одяг і електричний нагрівач. Всі Що робити зараз, повісити себе?
В цілому я вважаю проблему високих процентних ставок на кредити більш політичного, ніж економічне.
Я нещодавно виглядав на 30 найбільших банків. Середня процентна ставка становить 4,3% річних, а середня ставка кредиту для населення становить 23.8 відсотків річних! Це означає, що банк кладе 19 відсотків різниці в кишені. У Європі і США тривідсоткова відмінність вважається нормальною. Тому, наприклад, в Іспанії, молоді сім'ї можуть зайняти іпотеку в одному і на пів відсотків річних.
Чому таке несправедливість, яка в полум'я?
Зважаючи на те, що банки говорять, що ризикують на весь портфоліо. Іншими словами, кожен громадянин не сплачує за себе, але для всіх споживачів, які вивели кредит, і таким чином оплачує за всі банківські ризики. Звісно, це безглуздий випадок. Є кредитне бюро, доступ до всіх податкових основ - за короткий термін, банк має можливість отримати всю інформацію про громадянина.
У зв’язку з тим, що основна причина «легальної бранчі» – це витрати банківського сектору. Якщо ми подивимося на оцінки консалтингових агентств, ми побачимо, що продуктивність праці в російському банківському секторі становить десять разів нижче європейського середовища. Два причини. Наші менеджери неспроможні, або багато грошей розраховуються на витрати, які не мають нічого спільного з обслуговування клієнтів.
Спробуйте приватний струмінь з Західного банку або керівника корпорації. Не подобається. І ми маємо два-три з власних літаків у всіх державних компаніях, включаючи державні. Де вони поспішають з сучасними системами зв'язку? Ви можете приїхати з офісу.
Якщо в будь-якому Західному банку ви можете легко побачити всі витрати на управління, то крісельці дошків російських банків легко змушені публікувати свої зарплати. Вартість обслуговування - страшний секрет. Зважаючи на те, що ви можете бачити представницькі вечері за рахунок банку з вином на п'ять тисяч євро на пляшку, супровідні послуги, орендовані підлоги розкішних готелів. І все це пов'язано з передумовами застави та інших споживчих кредитів.
Що про так звану благодійність?
- Чому так звані?
- Подивіться на плакати. Банки підтримують все від Madonna концертів до кішки і мишей. Чому? На яких підставах?
Про корпоративи з запрошенням так званих зірок, я зазвичай мовчаз. У цивільному суспільстві такі свята називають податковими злочинами.

Зміяти бідні.

- Ви постійно бореться з страховими компаніями, намагаючись оскаржити зростання цін на OSAGO.
За десять років існування ОСАГО страховики дали населення 230 млрд рублів як страхові платежі. Деякі з цих грошей були пропущені в санаторіях, а інший був використаний як лобальний ресурс для депутатів, які підштовхували чергове збільшення цін на послуги страховиків під ОДАГО. Хоча, якщо ви уважно дивитеся, вони не виконують свою функцію як страхувальник. Наприклад, страхові компанії не розпочали ніяких суден, що стосуються неналежної поверхні дороги в нашій країні.
до Що робити з дорогами?
- По всьому світу третина страхових компаній отримують дохід від претензій до дорожніх послуг. Ми не маємо копійки! Незважаючи на те, що в Росії значна частина страхових випадків пов'язана з тим, що, наприклад, колесо впало в отвір або водій, що придбала гонщика і аварії сталася. Страхувальники у всіх країнах переконані, що будівельні компанії, які отримують кошти від бюджету на будівництво доріг, не вкрадають їх. Але це ще не так. Наші страховики не хочуть грати в цю роль. Для того, щоб взяти участь у легістах та отримати дозвіл на отримання грошей, робивши людей правово.
Що ви думаєте, є найважливішим елементом на порядку денного?
Всі важливі, але миттєві мікроліни, видані машиною, є повним рекрутингом! Ви йдете на машинку по вулиці, відскануйте паспорт в ній, а в десяти хвилинах можна віддати кредит 20 тис. рублів. Очевидно, що десь є камера, яка ідентифікує особу і перевіряє з фото на документі. Але я вже був показаний, як зробити її. Багато людей говорять, що 20,000 є невеликою кількістю, але я не думаю, що це. У нас середня заробітна плата 28 тис. І зрозуміло, що кількість шахраїв з такими кредитами скоро підійде в масштабі.
Для оформлення паспортів, оскільки кожен паспорт автоматично дасть вам дохід 20 000. Але головне Людина, в якому ім'я шахраїв отримає кредит, навіть якщо він виявить, що його паспорт відсутній в той же день і відразу пише заяву в міліцію, з точки зору цивільної відповідальності ніколи не вдасться довести, що він нічого не отримав. Поповнити кредит. А потім є ще одна проблема. Повні процентні платежі на мікролобах з штрафами досягають 4400 відсотків річних! І повірте мене, що на паспорті отримав кредит, ви дізнаєтеся не з банку і не відразу. Після року ви отримаєте дзвінок від агентства з збору та повідомите, що ви отримали відшкодування 880 тис. грн., можливо, більше.
до Як боротися з цим?
Є кілька способів – організаційні, законодавчі, але вони приймають час. Тому в певній ситуації краще просто заборонити мікрокредити, отримані через машину. Якщо ми залишаємо все, як це, то в умовах зростаючої кризи ризик виникнення будь-якого з нас, що отримує палицю в голові і прокинувся без паспорта, збільшиться щодня.
Головна

Tags

See also

New and interesting