Чому і як стати волонтером Google

Не вірно, що дні зеальних волонтерів, які поспішають переповнювати п'ятирічний план заради почесних дипломів, занурюються на погодження з Радянським Союзом. І в ці дні є компанії з відмінним досвідом неможливої мотивації, які йдуть на роботу не за гроші, але для ідеї, для того, щоб мати можливість приєднатися до великого і цікавого, або для можливості дивитися на майбутнє. Ця компанія, і я бачив її з власними очима нещодавно, є Google.

Підземелля

В рамках другого саміту Провідних учасників Форуму Google запрошують всіх бажаючих. Плата за польотно-розвантажувальну компанію. Він був спокусливим, і після того, як я дізнався, хто були провідні учасники, і які вихідні програми були такими, що я отримав на площині без зцілення і тушку до Санкт-Петербурга. І, дивлячись вперед, я скажу, що я майже не пошкодив його.

Провідні учасники

Однак все в порядку.
Я думаю, що багато хто погоджується, що робота в технічному забезпеченні може поповнити рейтинги найважчих і виважних. Тепер уявіть, що в Google, tech підтримує людей, які працюють безкоштовно, робіть це у вільний час і, головне, насолоджуючись ним. Уявіть собі? Я не можу зробити це до тих пір, поки я зустрілася з ними. Так, провідні учасники є дуже вільними волонтерами, які допомагають користувачам розбирати речі щодня.

Усього російській гілці Google є 53 таких волонтерів, які розкидані навколо різних міст: хлопці з Южно-Сахалінського, магнітогорського, Мінська, Казань, Нижнього Новгорода, Риги, Харкова та Києва. Кожен з них несе відповідальність за свій сайт на форумах, і вибір вони роблять себе - Adsense, Drive, Search, Analytics - залежно від того, яка душа лежить і хто розуміє більше. Google публікує всі вимоги користувачів на своєму сайті, де ви можете застосувати, щоб стати провідним учасником. Для своєї частини компанія надає Учаснику всю необхідну підтримку інформації, а також заохочення один раз на рік організовує загальні збори в одному з міст з офісом. Минулого року був Сан-Хосе, Каліфорнія.

Профіль провідного учасника

Більшість всіх, я боївся бути в колі сульпованих інтровертів або рабидних вболівальників, але хлопці не так. Молодий (від 25 до 35), багато сім'ї, успішний. Ще одне поширене - це чудовий почуття гумору і висока лояльність до компанії: навіть в кінці вечора після п'ятого пива, всі розмови переплетені навколо робочих тем з реальним інтересом.

Програма та формат зустрічі

Я не знаю про вас, але слово «сумміт» робить мене щелепою. Відразу є великий овальний стіл з мінеральною водою і ряд зв'язків. Google стирає ці візерунки, щоб подрібнити. Напередодні нового дня, в гості зможуть поспілкуватися з друзями, поспілкуватися з друзями. Провідним враженням зустрічі було те, що не існує підпорядкування в компанії, все з одним на "ви" і тільки ім'ям. Для того, щоб поділитися знаннями колег, досвідом, запитати питання, шукати рішення разом, обговорити досягнення, реліз нового продукту та зустріти нових членів команди. Ступінь дружби і загального приводу відключається в масштабі.

Офіс, харчування та відпочинок

Офіс займає два верхніх поверхи в центрі Санкт-Петербурга - панорамні вікна пропонують прекрасний вид на місто.

Історична галузь Google використовує лише 20 осіб. Офіси більше люблять маленькі вітальні, є крісла та вішалки. Скутери пропонуються для переміщення по офісу. Ви можете пити каву в будь-який час – є три різні кавові машини.

Є хороший вибір чаю, три види молока (в тому числі соєві), соковита і кошик цитрусових фруктів крім того, лотки з закусками - барами, хлібами. Всі продукти харчування безкоштовно.

Це те, що решта номер виглядає так:

Зв'язок з працівниками Google

Офіс Санкт-Петербурга не відрізняється від інших офісів Google, які розкидані по всьому світу. Не знаю, що це маленька затишна. Так, замовлення тут однаково:
  • коли кандидати пристроїв інтерв’ю не тільки з босом, але і з колегами;
  • Графік роботи не фіксується - як працювати вночі - для здоров'я;
  • 20% часу можна витратити на власні проекти.
  • Для стажування кожен летить до одного з основних офісів, наприклад, в Дубліні.
  • У меню є страви вегетаріанської кухні.
  • Не існує коду сукні на всіх (тобто кажуть, що банкіри, сусіди в бізнес-центрі, скарга).

Навіть на роботі ви можете мити, сну, грати в спорт або йога, грати в настільний теніс і xbox, співати в гітарі і боротися на шахи. В цілому, як викликати його роботу я не зрозуміла.

Обговорення та звіти

Офіційна частина ткана в ряд подій ненав'язливо і була надзвичайно цікавою. Співробітники розповіли про конкретний продукт, деякі фахівці з'єднуються через відео через Hangouts, деякі муки до Санкт-Петербурга для проведення звітів.

Поговорили про те, як поточна функціональність, і що з'явиться в наступному місяці, шість місяців або рік (голова, я повинен розповісти вам, я підписав нерозголошення паперу) – з прототипів конкретних додатків для обговорення рекламних кампаній Google в Росії. Наприклад, провідні учасники дізналися про той самий запуск Inbox заздалегідь.

Все дуже інформативно і без зайвої офіційності. Приклад діалогу з керівниками відділу:

- Пам'ятайте два роки тому Google не працює протягом двох годин по всьому світу? Це тому, що одна людина завантажує неправильний код тут.
до Що сталося з ним, він загорнув?
- Наскільки я знаю, він згодом просувався.

У кожного учасника було перелік питань, пов’язаних з ними, і запобіжник, з яким відбувався обговорення, не наче на зустрічі волонтерів. Вони не робили це для сертифікатів, які були надані в кінці вершини. Відповіді були дійсно важливими.

Я шукаю цей парадокс всі вихідні. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І навіть якщо ви є позадержавним працівником, але у вас є хороша ідея, там немає бар’єрів, щоб він зростав в продукт, який буде використовуватися весь золотий мільярд.

Джерело: geektimes.ru/post/240752/