Головне - люди.

Якщо ви вважаєте, що є космічна школа в місті? Я не думаю. Природні такі скептизми, засновані на звичайному «хому його потребує?», «Чого буде витрачати час на це?» Довгий я піднявся від підлоги, коли я був у школі, як це. Але все в порядку:

Кінець вересня 2014 Святкова дата наближається - початок першого супутника, а планетаріум Уфа оголошує про космічний тиждень - лекції, покази фільмів і подібні події. Олександр Шайєнко відправляє мені цей графік з питанням: чи брати участь у роботі? Уфа має відмінну планетарію, один з небагатьох показів програм повного циклу, що проводяться вечірніми вечорами астрономії та іншими цікавими речами. Я знайшов, що це простіше лекція в антикафе, і в подіях планетарію, я очікував максимальну аудиторію. Тим не менш, неспокійний Олександр звернувся до когось, і сказав про мене. Упродовж декількох днів людина, яка представила себе як Alexei називає мене і пропонує зустрітися. Я знаю про один, тому я погоджуюсь.

В принципі перший погляд на ситуацію показує, що вони працюють тут довго і плідно:

Далі бесіда (і мій співрозмовник виявився Олексій Алликас, відмінний студент публічної освіти Республіки Башкортостан, «Черка року - 2005» за версією телекомпанії «Все Уфа» і лауреата багатьох інших нагород) була заповнена дійсно гарним сюрпризом. Школа Космічної подорожі працює протягом двадцяти років. Дві навчальні групи загальною кількістю 10-15 осіб навчаються в повному обсязі трьох етапів:
  1. Вступ.
  2. Проектування.
  3. Політ.
Студенти обирають спеціалізація паралельно з загальною програмою. Хтось навчає теорії і робить розрахунки:

Хтось цікавиться роботою своїми руками, а стійки показують результати своєї роботи:

І хто цікавиться віртуальними рейсами в тренажері:

Орбітер використовується в якості тренажера (це приємно, що мої серії публікацій були корисними для них). Звертаємо увагу на серйозність підходу – робота розділена між віртуальним «ship» та «Центром контролю викидів», оскільки модель корабля використовується попередньо розробленим і розрахунковим дизайном. Книга «Управліний рейс до Марса» відредаговано компанією A.S. Koroteev – це власне робочий стіл. Номер віртуального корабля дуже атмосферний. Навіть маркери висять на Velcros так, щоб не літати в «нутрієвій пам'яті».

Вирощування, діти можуть змінити, молоді астрономи можуть піти в індіанки, лицарі або почати реконструювати період Великої Вітчизняної війни, і це нормально. У клубі «Росстан» розташовані суміжні номери одного підвалу. Але є ті, хто зберігає дитинство запалення з простором. Школа Космічної подорожі має декілька десятків випускників, які працюють у космічній галузі.
Якість навчання підтверджена повторними перемогами на олімпіадах та нагородах на змаганнях. Наприклад, у 2013 р. три студенти стали переможцями конкурсу дітей «Зірка естафета». Представники IBBP RAS серйозно запропонували алгоритм: «після школи ми підпишіть договір, на цільовий рекрутинг до університету, потім до складу космосу і вперед, щоб провести дорослу версію цього експерименту на ІСД. й

Учні взяли участь:

Марс-Тефо Інтеракторій:

Симулятори аеропорту Уфа:

Є навіть літній космічний табір.

Майбутнє школи добре виглядає. Ідея дитячого космічного центру знайшла підтримку в уряді Башкортостану, а зараз роботи на сцені конкурсу архітектурних проектів. У кілька років школа зможе переїхати з підвалу до нового, великого і добре облаштованого будинку.

На початку ХХ ст. астронавтика були керовані сни. Люди, які хворіли з темою, написаними і опублікованими книгами, дали лекції, працювали важко і зробили його так, щоб сотні і тисячі людей були зацікавлені в астрономії, які стали працівниками, інженерами, дизайнерами та науковцями. Хто знає, можливо, завдяки людям, таких як Alexei, процес кристалізації нового раунду космічних досліджень почнеться?

Фото з архівів школи "Великий простір подорожі" або їх робота.

Джерело: geektimes.ru/post/240672/

Також:
  • Феодосія
  • балкон
  • Сайт: www.k.com.ua