Сучасне суспільство – мікроскоп на нігтях

Він мудрий. Він не має нічого, але що необхідно.

р.

Стоп за хвилину, подивіться і думають. Сьогодні ми займаємося набагато більше ресурсів, ніж нам потрібна. Ми, як підручник російського туризму з Тагиля, який потрапив до турецького все включено, поколів гору їжі на лотку, перекусити все і кидати більшу частину його в траву. Не тому, що їжа погано. Це не так.

Таджиллелл!

Сьогодні ми всі привітні туристи в готелі все включено. У мене є телефон у моїй кишені, яка має достатню кількість обчислювальних потужностей для запуску ракети з першою особою на борту. Я граю Angry Birds на ньому і як фотографії я люблю. У мене є комп'ютер в домашніх умовах. Це результат роботи сотень і тисяч людей, які створили блискучу машинку для століття. Який результат? Я в кінцевому підсумку шукаю найбільшого винаходу всіх часів, використовуючи фільми як машиністка і посадка демократії в втраченій арабській країні, іншому Battlefield або Call of Duty. Це невелика вага, не ви думаєте?

Це Norbert Wiener, батько кібернетики.

І це мені, використовуючи його мозкову.

Вдома і на роботі, маю доступ до знань, накопичених людиною протягом усього існування. Я можу, за лічені секунди, познайомитися з питанням, для якого, десять років тому, я хотів би сидіти на тижні в бібліотеці, поклеївшись пилоподібними фоліоами і приймати ноти в товстому блокноті. Але з якоїсь причини я не ходжу до цього джерела мудрості для знань.

Р

Це більшість контенту в Інтернеті.

Кількість інформації, що доступна, дивно, не робить нас розумним. Ми працюємо. Визначено девальвацію інформації, спричиненої власною інфляцією. Знання, отримані без зусиль, не варто нічого, так само, як вартість будь-якої речі до нас вимірюється кількістю зусиль, які ми вносимо її на еквайринг. Також є деструктивна інформація. Купити новий iPhone - це 2 мм коротший і 5 грам легше. У інтернеті зручно підніматися і іноді, якщо він не випускає перед очима, можна назвати його. Купити нову Audi - тепер в базовій конфігурації є щітка, яка автоматично очищає навігацію водія. Я не знаю, хто, розумні рептиції з Сіріуса або глобальної Зіоністської конспірації або міжнародних корпорацій, виходячи з прибутку, але хтось або щось постійно підштовхує нас - купити, купити, купити. Заробляйте свій чесно зароблений гроші, або краще ще, візьміть кредит і купуйте, що вам не потрібно. Ми любимо кінь, сліпучий, ходьба по колах, і п'ят, на якому вона захоплюється, спалюється "Купити зараз!" Ти жак!

Сучасне суспільство є надпотужним. Не потрібно, в інформації, яку ми не потребуємо. У соціальних з'єднаннях через Instagram, Facebook і Twitter, які перетягують нас на дно, викликають нас деградувати і полегшують маніпуляції. Все це вимагає значних ресурсів і ресурсів. Продуктові ресурси є скінченними. А тим більше, ніж наші запити, найближчим часом ми отримуємо в точку повернення. Що відбувається після неї? Важко сказати. Але якщо сьогодні ми забиваємо цвяхи з мікроскопом, то наступну річ ми збираємося забивати цвяхи - це ось. Камінь.

П.С. Я не згадую вам, щоб дати благословення цивілізації, викинути телефон і побудувати салон в лісах. Я не маю відповіді на питання «що робити в цій ситуації?» Я знаю, що я не знайшов Америки. Дуже дякую.