"Нова пора".

Будь ласка, не порушайте. Коли я зробив, я скажу "Енд".

Чому працюють росіяни внизу?

Під час лінії бідності в Росії не тільки самотні пенсіонери, інваліди – є багато бідних серед молоді, здорових і працюючих. АІФ розуміє причини.

Продовження під kata ...

300 тис. росіяни цього року ступили нижче лінії бідності, говорить Ростат. В цілому, в країні майже 20 млн. Експерти кажуть, що кожен 3-й мешканець Росії може бути викликаний бідним. Росстат вимірював лінію бідності на 7915 рублів за щомісячний дохід котита. Але соціологи стверджують, що навіть якщо середнє надходження капіта становить 1,5-2 рази вище, ніж підсистенність мінімуму, ця людина також погана.

Багаті старі люди.

Інститут соціології Російської академії наук провів дослідження серед росіян на тему бідності та отримання трьох основних рис – нездатність забезпечити нормальне харчування, недоступність оплаченої медичної допомоги, навіть коли це життєво необхідно, погані умови житла. «Я вчитель біології у школі, мій чоловік працює на місцевому скляному заводі», — С.Карташова з Ставропольського Територія пише в пошті. Його зарплата 17 тис. рублів вважається місцевими стандартами дуже добре. Я зароблю з усіма припусками 13-15 тис. У військовій школі, повністю на державній підтримці. Є школярка дочка. Її улюблена їжа є ковбасами, але я тільки купити їх один раз на тиждень, часто я не можу це дозволити. Я псую чоловіка з м'ясом один раз на місяць, відразу після оплати. І так основна їжа картопля і макарони. У нас немає саду, якщо хтось лікує овочі-фрукти, ми щасливі, і на ринку або супермаркеті я не купую - дорогі. Я недавно знайшов студента для додаткових занять - я оплачую кредит, який я взяв, щоб купити мій дочка мобільний телефон: у кожного є і вона хотіла. Я займав більше студентів, але деякі батьки можуть це дозволити.

Це життя є нормою для багатьох. І пансіонери за рахунок припусків і індексів від бідних поступово перетворюються в «багату»: серед бідних вони тільки 15%. Співробітники понад 60%.

«Мій чоловік і я думаю про другу дитину», - пише інший читач. У нас є економічна освіта, тому ми з'ясували, що це буде коштувати. Не допомогти – ще одна дитина приведе до бідності. Серед бідних 14% – сім’ї з двома дітьми, більше 50% – з трьома та більше. Але діти не назвали причину бідності. Основними є довгострокове безробіття (41%), хвороба, нездатність (40%), переваги парі від держави (32%).

Комуніка руйнувала!

Чому кількість поганого зростання при низькому безробіття, заробітної плати за копійки, але зростання? «Комуналка» зростає швидше, ніж заробітна плата, кажуть соціологи, і на ній немає можливості заощадити. Більше 40% витрачають понад чверть свого скромного бюджету на «комунальні» послуги, розкрою вартості вже бідної їжі. У Москві, на прикладі, прибиральники дозволили виписати комунальні борги з банківських карток боржників, включаючи заробітну плату та пенсійну діяльність. Поверти є звикання. За даними дослідження, більш ніж 80% тих, чия бідність триває більше трьох років стає хронічно бідною. Вони не зможуть виходити з бідності самостійно, їх діти не отримають хорошу освіту. Поверти пройдуть з покоління до покоління. Крим, як правило, борошняки в цьому середовищі. «Це люди вважають себе кинути з суспільства і, отже, безкоштовно від обов’язків до неї», – коментує Наталія Тихонова, науковий професор, головний науковий співробітник Інституту соціології Російської академії наук.

Як стати державою боргу? Здається, що у нас є переваги для дітей, інвалідів, бідних. «Що вони настільки крихітні, що ситуація не буде виправлена», - сказав Наталія Зубаревич, директор регіональних програм Незалежного інституту соціальної політики. Ми повинні звертати увагу на сім'ї з дітьми, впровадити безкоштовні страви в школі, надати навчальні вподобання.

«АйФ» написав про сім’ю з Татарстану, які мешкали в нездатному шаку з чотирма дітьми, тільки батько працював, отримавши 7 тис. рублів на місяць (див. «АйФ» No 51 за 2013 рік). Не в змозі платити квиток. З морозостійки він був збережений турботою жінки, що проходить. І коли я бачив бідність сім'ї, я організував допомогу. Люди зібрали одяг для дітей, побутової техніки і найголовніше, давали бензопили. Голова сім'ї відремонтував шак і тепер заробляє гальки. Сім'я врятувалася звичайними людьми. Але уряд повинен зробити те ж саме.

Кінець.
праута

5987-1983 рр.