Розробка промислових роботів в автомобільній промисловості. Частина 1

З моменту виходу автомобілів люди намагаються оптимізувати всі процеси у виробництві машин. Після того, як швидше і простіше автомобіля зібрано і випущено на ринку, тим швидше виробник отримає свій долар / рубль / євро.
Роботи вводяться в виробництво поступово і навмисно. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Це дуже важливо для безперервного виробництва.

Ласкаво просимо в kata, де є багато фотографій і відео.

Багато хто вже бачив відео двох роботів, що обертаються телевізорами в різних напрямках. Ці роботи широко використовуються на складальних лініях автомобілів.
На яких стадіях роботи допомагають швидко звільнити автомобіль з монтажної лінії? Сьогодні я хотів би описати перший етап виготовлення автомобілів і промислових роботів.

Фаза 1: Збірка і зварювання тілаПроцес виробництва автомобіля починається з виготовлення і складання кузова. Майже всі інші компоненти автомобіля виробляються постачальниками і відправлені на монтажну лінію.
У виробника все починається з штампування деталей з їх подальшою збіркою, зварюванням і склеюванням.

Виготовлення деталей кузова
Весь завдання персоналу на лінії штампування зводиться до переміщення деталей між пресами, контроль якості, складування готової продукції та контрольних пресів. Робота монотонна і небезпечна. Прес виробляє сильні коливання, людина може не встигнути зняти руку, випадає частина може падати на ноги і т.д. Тема «як вбити себе на промисловому пресі» може бути розроблена протягом тривалого часу.

(від 0:49)

Для зменшення ризику травм або вартості персоналу заводи почали встановлювати автоматичні лінії на етапі штампування деталей.
Завдання досить прості, але через сипучість пресів і мініатуризація деталей, було важко і ліктьом, щоб реалізувати початкову заміну людей.

(від 2:7)

При штампуванні перевага роботи полягає в тому, що вона не буде кидати заготовку, але дуже точно викласти її вниз. Часом прибрати руку, так як синхронізувати з печаткою.

(з 1:22)

Складання та зварювання
Зварювання є дуже небезпечним і шкідливим для здоров'я процесом, тому має сенс покласти роботу в місці людини, яка буде тримати зварювальний шов точно і не запобіжить зварювальний матеріал. На заводі дуже обмежені і люди не мають вільного доступу до цих зон.
На етапі перевірки якості деталей є люди. Особисто я раджу те, що не можна обійтися без людей.

На жаль, або досить непристойно на цьому етапі люди замінили довго. Я не знайшов правої картини. Я знайшов його для складання. Як ви можете побачити в відео, люди зробили зварювання в багатьох невеликих кроках, щоб прискорити процес виготовлення деталей.

(з 1:47)

Роботи виконують свою роботу разом з пристроями, які, наприклад, замінюють необхідні частини, утримують всю структуру і переміщують зварений кузов автомобіля. Всі ці роботи синхронізуються.

(від 0:12)

Виробництво компонентів з вуглецевого волокнаНещодавно BMW запустив автомобілі серії i3 і i8. Незабаром буде i1 і i5. Особливістю автомобілів є те, що вони частково або повністю електричні, а їх тіла виготовляються з вуглецевого волокна. Технологія виготовлення таких деталей є новими, тому люди переважно виконують процес і контроль якості.

Виготовлення деталей з вуглецевого волокна.

(від 4:20)

Зварювання та пайки

(від 0:11)

Висновки:
Що таке розвиток?
Найголовніше, що роботи давно вводяться в виробництво і постійно вдосконалюються для різних завдань. Роботу можна піднятися на досить вузькі місця з важким навантаженням, при цьому не доторкнувшись шкіри і не вдаривши голову.

п.с.
У найближчому майбутньому я хотів би опублікувати наступні етапи виробництва автомобіля, де беруть участь роботи:
Фаза 2: фарбування тіла
Фаза 3: Монтаж переднього і заднього скла
Фаза 4: Монтаж поршневі панелі / остаточна збірка автомобіля

Джерело: geektimes.ru/post/240392/