1202
Десять команд до батьків з людини, які вводили газову камеру з дітьми
В принципі не можна нічого дізнатися про великий подвиг Януша Корчака. Але десять мудрих команд може серйозно допомогти батькам зрозуміти своїх дітей і зрозуміти свої почуття.
Ми знайшли додаткову інформацію про цей видатний педагог, письменник, доктор і талановитий громадський діяч. Ті, хто цікавиться – нижче курсора віртуального гризуна і читати як гідний, вид і сильний, може бути звичайною (це буде здається) людиною.
Януша Корчака відмовилася врятувати життя тричі.
Вперше це сталося, коли Януш вирішив не емігрувати в Палестину перед окупацією Польщі, щоб не залишити Будинок Орфанів, щоб захопити себе напередодні страшних подій.
Вдруге, він відмовився від того, щоб летіти Варшавський гетто.
А на третій день, коли всі мешканці будинку «Орфана» вже вийшли в перевал поїзда, що збирається в табір, офіцер СС підійшов до Корчака і запитав:
- Ви пишете King Matiusz? Я читаю цю книгу як дитину. Доброго дня. Ти можеш безкоштовно.
до І дітям?
- Діти приходять. Але можна залишити машину.
- Ви неправильно. Я не можу. Не всі люди знаходяться поруч.
Через кілька днів в Концентраційному таборі Treblinka, Корчака разом з дітьми, вступили в газову камеру.
На шляху до смерті Корчак провів два наймолодших дітей в руках і розповіли казку для невибагливих дітей.
- Не варто чекати, щоб ваша дитина була такою, як ви хочете. Допомогти йому стати не вами, а сам.
- Не питайте дитину платити за все, що ви зробили для нього. Ви давали йому життя, як він може подякувати вам? Він подарує життя іншим, і він подарує життя іншим, і це незворотне право вдячності.
- Чи не вийняти ваші захоплення на дитину, щоб у віці не їсти гіркого хліба. Для чого ви сієте підніметесь.
- Не варто забувати про проблеми. Життя дається всім у своїй владі, і будьте впевнені, що він не менш складний для вас, і, можливо, ще більше, тому що він не має досвіду.
- Не приниження!
- Пам'ятайте, що найбільш важливі зустрічі людини проходять зустрічі з дітьми. Звертаємо Вашу увагу на них - ми ніколи не знаємо, хто зустрічаємось у дитини.
- Не торкайтесь себе, якщо ви не можете зробити щось для вашої дитини, просто пам'ятайте, що не достатньо було зроблено для дитини, якщо все зроблено.
- Дитина не є запорукою того, хто забирає ваше життя, не тільки плоди м'яса і крові. Це дорогоцінний кубок, який Життя дав вам зберегти і розвивати в ньому творчий вогонь. Це визволена любов матері і батька, який не виросте “навчання” дитини, але душа, що надається для безпечного прибирання.
- Бажаєте любити дитину. Ви не хочете робити.
- Люблю дитину з ким-небудь - незабутні, нещастя, дорослі. Причастя з ним - радіс, адже дитина - це свято, яке ще з вами.
Ми знайшли додаткову інформацію про цей видатний педагог, письменник, доктор і талановитий громадський діяч. Ті, хто цікавиться – нижче курсора віртуального гризуна і читати як гідний, вид і сильний, може бути звичайною (це буде здається) людиною.
Януша Корчака відмовилася врятувати життя тричі.
Вперше це сталося, коли Януш вирішив не емігрувати в Палестину перед окупацією Польщі, щоб не залишити Будинок Орфанів, щоб захопити себе напередодні страшних подій.
Вдруге, він відмовився від того, щоб летіти Варшавський гетто.
А на третій день, коли всі мешканці будинку «Орфана» вже вийшли в перевал поїзда, що збирається в табір, офіцер СС підійшов до Корчака і запитав:
- Ви пишете King Matiusz? Я читаю цю книгу як дитину. Доброго дня. Ти можеш безкоштовно.
до І дітям?
- Діти приходять. Але можна залишити машину.
- Ви неправильно. Я не можу. Не всі люди знаходяться поруч.
Через кілька днів в Концентраційному таборі Treblinka, Корчака разом з дітьми, вступили в газову камеру.
На шляху до смерті Корчак провів два наймолодших дітей в руках і розповіли казку для невибагливих дітей.