Про якісну пов'язку книг з шкіряною кришкою

Привіт, Котани!
Я бачив один раз на хаб статті про створення нормальної обов'язки до друкованої книги - Я дуже сподобалося, я хотів це зробити, але не було часу, я зберіг статтю в улюбленій книзі. Недавно, на ЯП було повідомлення про якісну обов'язкову книгу з шкіряною кришкою, але за допомогою різних технологій (допомогти знайти?)...

Подаруйте мені безкоштовні вихідні, і так як я відвідую батькам в заміському будинку, всі інструменти під рукою, і найголовніше - час і бажання! Не потрібно шукати роботу для друку вже давно - короткими катуваннями ]:-} дуже гарна людина (який він зустрівся коротко перед виїздом за своїх батьків), її уподобання в літературі були уточнені, а книга хоче читати в найближчому майбутньому ...

Яскрава любов, багато кави і чаю, а аромат моменту «Кристал»
Про 50-55 фотографії

По-перше, я зробив пристрій, щоб зробити його простіше працювати зі стеком листів.

На основі формату A5 (148 x 210 мм) пилила пара більш-менш парних дощок і свердлиться під затягуванням болтів (M10x100 x 2), потрібні великі шайби, дошка тріщина...

Назва книги не показує, не спалювати передчасно : Але вгадайте, що?

Спочатку потрібно підготувати макет. Я був щасливим і я знайшов книгу в форматі MS Word з структурою документа і приміток, було потрібно вибрати розмір і шрифт тексту тексту, зробити назву і таблицю змісту.

Друковані 9 ноутбуків 8 аркушів (32 сторінок в блокноті). Такі блокноти зручно робити в Acrobat Reader в режимі друку броду.

Я не буду описати першу технологію, ви можете побачити посилання. Ось кілька фото процесу і результат, що я не хотів. Але так було задумано - перший проект, другий - чистий.

4. У

3250Р. 3700Р.

5. Умань

6. Жнівень

Величезний недолік першого способу полягає в тому, що потрібно вирізати краю. У домашніх умовах дуже складно досягти гладкого зрізу, особливо якщо кількість сторінок перевищує 150-200. Ви можете вирізати один або два блокноти замість всієї книги, але це не поліпшить результат багато.

5546833

Так результат не зробив кришку.

В результаті першого досвіду було прийнято рішення про зміну технології та друку відразу в форматі A5. Це позбавить від проблеми з нерівними краями і не потрібно зшити блокноти.

Головне, щоб дуже точно зібрати стеку і вирівняти листи, для цього він вирізав додаткові 2 таблетки точно за розмір аркуша: 145×210 мм, 3 мм толерантності від нижньої сторони:

10.

Вирівняти стеку друкованих сторінок і затискачів:

12.

Я зробив надрізи з кінця, близько 1,5-2 мм глибоко, тому листи краще захопити клеєм і не випадають при прочитуванні. У затисканому стані приклеїти в декількох шарах «Момент», почекати кожного шару протягом 5 хвилин. Клей дуже швидко зловживає, на відміну від PVA : Сам процес не був знятий, брудні руки ...

Я теж приклеїв шматки тканини з кінців, я не знаю, що їх називають.

13.00 р.

Приклеюємо крайні сторінки книжкового блоку, до неї прикріпимо флаєр. Я зробив їх з Ватману, щільність підходить лише праворуч.

14.

15.00 р.

16.00 р.

195058

З блоком книг майже завершено, ми повернемо до неї пізніше. Ми робимо кришку.
Я просив для пари твердих картонів на канцелярському магазині : Склеєний разом 2 штуки (зробивши кліп з дощок вийшов в дуже зручний), він виявився відмінними щільними заготовками:

17.00 р.

р.

Марк, ріжучий, клей ...

18 років

19.00 р.

Р

20.

21.

р.

Наріжте смуги по товщині книжкового блоку з того ж картону, 235 сторінок перетворили 15 мм:

22.

571267

Ватман знову пішов:

23.

24.

Клей назовні, вигин ватману - необхідно, щоб книга зазвичай відкриває:

25.

26.

27.

Спробувати на ...

28.

29 кв.м.

Назад на блок книг. Приклеюємо смужку тканини по всій довжині в'яжучих (забули взяти картину) і смугу Ватмана зверху:

30.

Вирізати додаткові.

31.

Я вирішив додати пару більш бежевих листів до блоку з особистими побажаннями до дівчини. Використовується звичайний кольоровий папір A4.

32.

33.

34 кв.м.

Назад на кришку знову. Оголошено перегляд. Я вирішив використовувати однакову тканину (dense CB з грубою текстурою, але приємною на дотик) як для зв'язування ... Спочатку тканину необхідно прасувати.

35.

Клейм ... :)

36.00 Р

Габаритний зображення

Я пропустив кути, але сутність чітка. Для кращого захоплення і навіть згинів знову скористайтеся "пресом"

37 хв

З ватману робимо мух, клеїти і знову натискати добре ...

38.

Акуратно вигинаємо краю мух, змащуємо клеєм Ватманом і краю блоку книги, приклеюємо:

39.00 р.

р.

Склеїти другу сторону і знову пресувати.

40.

41.

В принципі все готове ... Залиште на деякий час до повного висихання клею.

Нижче представлені фото підсумкового результату

42.

42.

Я був більш обережним.

43.

44.

45.

Вибрати 46 _

47.

48.

49.00 р.

р.