Homeless Gomel художник

Цей старий чоловік з сірою бородою і розумною посміханням в Гомель відомий багатьма. Художник Валерія Ляшкевич пофарбує свої картини безпосередньо під відкритим небом. Ви повинні працювати на вулиці за одну просту причину: він не має майстерні, але навіть кут на ніч.

Тим не менш, сотні своїх творів зберігаються в приватних колекціях по всьому світу, а його назва входить в енциклопедію білоруських майстрів.

32 зображень, текст

6 місяців тому персональна виставка Ляшкевича була організована на Національному художньому музеї, документально виконана про нього, а журналісти писали десятки статей. Після такого шуму ромби поширили, що художник знайшов покровців і тепер не потрібно нічого і що він навіть запропонував купити квартиру, але він відмовився. Ми зустрілися з найвідомішим резидентом Гомель і дізналися, як живе він.

Щоб зрозуміти все про це, потрібно знати, як це все почалося. У незліченних інтерв’ю Ляшкевич розповів про своє життя більше одного разу. Ймовірно, тому сьогодні він говорить про події 40 років тому з деякими енциклопедичними розходженнями, навіть байдужими.

27,400448

до У сімдесяти він залишив рідне село для вивчення художника. Закінчив художню школу. Намагалася ввести Ленінградську академію живопису – не пройшов конкурс. Коли другий раз він не входив, він пішов на сінітори в Академії. З одного простих причин я пішов: щоб мати можливість продовжити життя в Санкт-Петербурзі і фарбі. У тих, хто працював джентами, були надані житло. Так вони подарували мені маленьку кімнату. Я просто скинув там. Решта часу, яку він працював, взяв участь в курсах Академії та заробітку.

Ляшкевич ніколи не увійшов до академії. Але його талант помітили. У різних містах відбувалися регулярні виставки. А потім художник назвав його рідним Гомель. Хто знав, що подорож буде смертельним?

- Я мав великий успіх у Гомельі. Хтось з виснажливих називають Петром і звареним, кажучи, що у вас є такий талант, і ви не можете подарувати йому квартиру. Коли я повернувся назад, я опинився. Про неухильність. Я не писав ніяких заяв, коли я пішов. Я розповім на роботі: перейдіть, не кажучи вже. Але це не має нічого спільного. Вони просто не хочуть дати мені квартиру, тому вони позбавили мене таким чином. Чи знаєте ви, скільки талантів там? Ви не можете надати кожному з житла.

Так в 45 Валерія не тільки не дістала квартиру, але і втратила номер в хостелі.

- Я не здався. Він спілкувався з тими ж митцями, намальовуються на вулицях і готували гроші. Його картини продаються на 5-25 рублів, іноземці взяли $5-10. Чи можу я звільнити? Я не думаю. Свобода — коли ви можете вибрати де і коли-небудь піти. Я не мав цього вибору. На ніч не було, і в пам'яті, дощі Петро непросто. Я вирішив повернутися до Білорусі до дому батьків. А мій брат вже жив там з сім'єю, він не дав мені на дверцят.

Понад 20 років майстрині їсти рулетку, спати на лавках в двориках і залізничних станціях, а також малювати – де потрібно.

07 мар

Сьогодні в понеділок, що означає Ляшкевич, повертається в радянську. У будні дні більше людей, ніж на київському спускі, тому ймовірність того, що хтось буде придбати щось вище.

09 мар

10 хв

11.

12.

р.

13 хв

14.

15.00 р.

16 мар

7754

17.00 р.

18 років

За свою роботу художниця просить в середньому 300 тис. ($ 30). Вони купують нечасто, тому ви повинні переривати з алмами.

р.

20.

21.

- Не соромно запитати?

- Шам - спалах емоцій. З Я довго запитав, я більше не соромлюся. Це просто приниження і неприємний. Але я не бачу за це гроші. Для зберігання приміщення достатньо їжі. Я не маю дому, тому я не маю поруч. Я тримую всі мої речі і картини в номері зберігання. Під час дня необхідно отримати одну, потім іншу - кілька разів потрібно відкрити і закрити. І одна монета 3800 рублів.

до Якщо ви не пропонуємо багато для картин, ви відхилені?

- Ноп. Не всі Абрамовичи. Люди не можуть мати грошей. Після того, як ви можете жити без малюнка, але ви не можете жити без хліба, митець стверджує.

24.

до Вони кажуть, що ви хотіли купити будинок, але ви відмовилися.

до Не вірно. Не пропонував мені нічого. Жінки з міграційного відділу захотіли піти в нурсінг будинку, потім до школи-інтернату для інвалідів, щоб поселити мене. Вони принесли мене там, я майже отримав серцевий напад від того, що я бачив. Одне шейпінг, інший в колясці, третій не сам. Як я можу працювати в такому середовищі? Це краще зовні.

Ляшкевич, звичайно, є манна людина. Він не краще зовні. Після всього, 64 років не є віком від ночівлі у відкритому повітрі. Зробіть себе в курсі придбаних сорок. Крім того, прогресивна манія переслідування вичерпається: митець впевнений, що спеціальні послуги хочуть отрути його з деякими газами.

- Я змінив своє розташування двічі на ніч, щоб уникнути отруєння. Вони також кладуть ці речі в їжу. Перший Я помітив, що вони додали цей препарат на каву, і тепер вони додали його хлібу. Я вже слабкий, вони швидко кладуть мене до сну.

26.

, Україна

Але альтанки художника вразили, як тільки ми керуємо перерву своєї обсесії і перевести тему. Розмова про творчість.

до Моя робота - це не картина з трьома струнками, які можна повісити в домашніх умовах над диваном для краси. Моя картина настільки, що люди можуть думати про них, сперечаючись навколо них, тому що в спорі, правда часто народжується.

28.

29 кв.м.

30.

31.

(Б)

Він дійсно хоче фарбувати маслом і акварелі, але він повинен зробити це олівцем і олівцем. Після всього, в будь-який момент це може дощ і робота буде без використання. Вони не будуть піддаватися сонцем протягом тривалого часу, вони вигорають.

Тому в самому серці, але так далеко неповнені мрії Валерія Ляшкевича - знайти навіть будинок, але майстер-клас.

- Якщо у мене була майстерня, я б пофарбував свої картини не ручками, але з реальними фарбами. Я можу створити щось гідне і корисне людей. А тепер виходить, я проживаю порожнього життя, художниця втомилася.

Головна

Категории

Смотрите также

Новое и интересное