Хаяо Міязаки. Божественний аніматор

5 січня 1941 р. Хаяо був другим з чотирьох синів в родині Міязаки, батько його директор авіаційної моторної компанії, матір його гарна, освітлена жінка.
У старшій школі він побачив мультфільм «Легенда білого змія» виробництва студії Toei. Враження рухомих зображень перетворилося ціле життя майбутнього аніматора. Але юна Хаяо не навчалася на всіх, як художник або дизайнер – він успішно закінчив університет за спеціальністю політологія та економіка.
Мультфільми не дозволяли Hayao йти, і він взяв участь у казці читання кола. Так автор став власником вражаючого багажу знань про легенди, епоху, легенди та міфи.

З 1963 року анімація в житті Міязаки зважала серйозна наука. Аніматором є те, що він просто їде в студії Toei і отримує роботу. Тут він зустрічає Takahata Isao, чоловіка, з яким він перейде в руки і в кінцевому підсумку створює власну анімаційну студію Ghibli.
У 1982 році Міязаки почали друкувати роман у фотографіях Наусика долині вітрів. Видавці давали йому умову не до фільму «Наусика», але незабаром попросили себе знімати п'ятнадцять хвилинного епізоду. Аніматор відмовив у прийнятті фільму, яка була менше години довга, а прийняття рішення для повнометражної, двогодинної плівки. Історія принцеси з екзотичними середньовічними пейзажами, лицарями, танками, повітряними битвами, комахами як високо як будинок, з екологічною темою і величним філософським звучанням буквально шокується Японія. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!
Протягом своєї кар'єри Хаяо Міязаки доторкнувшись на різні теми, використовуючи безліч клавіш і реєстрів. Сатир, епіч, селегія чарівно переплетена в своїх картинах, повністю занурює аудиторію в захоплюючій грі фантазії. Тож майстер зумів знайти спосіб не тільки до розуму, а й до серця аудиторії. Якщо він розповів дітям про світ у своїй мові, то дорослі демонстрували спосіб відвідування дитинства.

Анімація не про взяття олівцем і малюнок прямої лінії. Анімація - коли ви намагаєтеся знайти лінію, яка прихована в самому собі.

«Я не сказав, що це», - сказав президент компанії Walt Disney Майкл Ейснер, «але Totoro вже давно був улюбленим фільмом для дітей». В ній є магія, яку важко визначити. До того, як фільм вийшов в США на відео, у мене була японська касетна стрічка в домашніх умовах. Діти дізналися про своє Хоча вони не розуміють японського діалогу, фільм зачаровує їх. Я не можу розраховувати скільки разів дивився. й

Після того, як в інтерв'ю з романтистом Рю Муракамі, Міязаки постаралися пояснювати довгий час, що він малює дівчат не тому, що він має певні нахили, але тому що дорослий людина в принципі не може бути героям будь-якої історії, тому що коли стикаються з з зло, він завжди шукає когось, щоб стріляти голову, який є безперечно.

Звичайно, у нас є комп'ютерний відділ в студії. Але я завжди скажу їх, «Для того, щоб працювати недбалою, не прагнути до досконалих ліній. Ми створюємо таємницю тут, і таємницю ніколи не ідеально. й

Рік 2001 року для Хаяо Міязаки та усього світу був відзначений плівкою Gone With Ghosts. Це барвиста і екзотична казка про пригоди десять-річного дівчинки в чарівному світі, але Міязаки є вірним для себе, прагнучи забезпечити, що аудиторія отримує не тільки радість, але і переваги для їх світогляду.
Кінофестиваль «Гоне з привидами» мав відроджений успіх в Японії і досить неймовірний поза нею: Премія кінофестивалю Берліна, а пізніше «Оскар» в номінації «найкращий анімаційний фільм».

За останні п'ять років японський аніматор чекав найрізноманітніших фантазій - загалом він міцний з ними. Але з'явилася реалістична біографія дизайнера літака Jiro Horikoshi. Тут Джиро не є казковим героям, але реальною особою, безглуздою, часто нещастяною, непристойно приурочена до неба. Але варто сміливо сприймати картину тільки як біопік історичної фігури. Miyazaki завжди виглядає більш глибоким - авіація тут, як анімація, дозволяє порушувати межі простору і, нарешті, зробити, мабуть, найбільш ризиковану подорож - до глибини душі.

Ми повинні дивитися на світ з очима, не хмарочосом. Повідомляйте погану в хорошому і добре в поганий. Не дайте свій вибір на одну сторону заздалегідь, але спробуйте зберегти баланс, який існує між ними.

На екрані, але це показати існування більш важливих речей. Ми зображуємо локацію, щоб показати радість визволення.
Я ніколи не зроблю фільм, який говорить дітям, "Ви повинні відмовитися. й
Весь світ створений з безлічі дрібних штук. І хаос.
Чи існує різниця між 18 і 60 років? Я здогаду в нашому серці, ми залишаємося однаковими.
Сучасне життя є порожнім, барановим і помилковим. Я з нетерпінням чекаю розробників, що йдуть банкрутом, Японія, що отримує бідність, і дикої трави, вирощуючи з землі.

Ці дні, якщо зло на екрані, то обов'язково буде знищено. На мій погляд, це тенденція розпаду. Принцип, що конкретна людина буде покарана на всі злочини, які не поширюються на наше життя і політику.
Наше життя - хімчистка світла в темряві.
Я думаю, що Дісней дала на малюнку анімація просто тому, що він виготовив занадто багато невагомих мультфільмів. Вона стала консервативною в її роботі. І це погано. На мій погляд, 2D і 3D анімація можна отримати разом.
Якщо ручна анімаційна анімація - це дайвінг-крафт, то нічого не можна зробити. Цивілізація повинна рухатися далі. Де всі художники, які створили фрески? Де зараз знаходяться пейзажі? Наш світ змінюється. Я був дуже щасливий, щоб зробити свою роботу за сорок років. Це дуже рідко в нашій епоху.
Насправді, я вважаю, що комп'ютерна анімація має потенціал, щоб відповідати або навіть перевершити те, що ви можете малювати своїми руками. Але я занадто старий, щоб сидіти на комп'ютері.

Коли я думаю про те, як комп'ютери повністю замінили деякі аспекти нашого життя, я відчуваю себе сумним. Коли ми робили анімацію вогню, деякі з моїх співробітників довели, що вони ніколи не бачили вогненного опіку. Я сказав їм, "Го і див." Раніше японські халати використовують дрова, але зараз просто натисніть кнопку. Як стати аніматором без досвіду?
У минулому не було простих людей, які вирішили прийняти ще одне життя, а не людський. Але зараз суспільство змінилося, і воно побудоване на різних засадах. Як виростили наші можливості, ми стаємо все більш рогатом і втратили істинне значення фрази «Я не маю вибору». Дуже сутність нашої цивілізації є прагненням отримати багату незалежно від того, приймаючи життя інших істот.
Я хотів би створити картину, яка пояснить наші діти, як добре це буде живим.
Я дуже песимістична людина. Але коли, наприклад, один з моїх співробітників має дитину, бажаю йому краще майбутнє. Я не збираюся сказати моїй дитині, "Ви знаєте, що ви не повинні потрапити в цей світ." Але я розумію, що світ йде в неправильному напрямку. І з тими конфліктуючими думками в моїй голові, я думаю про те, що треба робити фільми.
Зробіть все своїми руками, навіть при використанні комп'ютера.

Як я працюю? Я думаю. Розуміння. Я думаю знову. Якщо ви знайдете більш ефективний спосіб, дайте мені знати.
Ми живемо в епоху, де простіше купити права на фільм, ніж створити його з нуля.
Ми не можемо вибрати час і місце нашого народження. Ми вибираємо один шлях в житті і втратимо можливість дізнатися, де не підраховують інші шляхи. І я думаю, що фантазія світу мультфільмів так тісно вирівняла з нашими надіїми і прагненнями. Вони ілюструють світ втрачених можливостей.
Яка роль має свою роботу в сучасному популярному культурі? Я маю маленьку ідею її. Це єдиний прогноз погоди.
Я ніколи не читаю відгуки від критики. Не дуже цікаво мені. Переглядайте реагацію аудиторії.
Я дуже люблю те, що робить Pixar. Студія Ghibli не конкурує з ними, наші відносини дружні.
У багатьох мій фільмах є сильні персонажі – сміливі, самодостатні дівчата, які борються за те, що вони вірять з усім серцем. Вони потребують другу або помічника, але не спасителя. Я вірю, що кожна жінка може бути героя як чоловіка.

Я створив героїні за допомогою перегляду жіночого персоналу на Ghibli Studios. Багато з них навіть не розуміють, що в певній мірі подається прототип для персонажів у своїх фільмах.
У 1999 році я сказав, що я збираюся пережити. Але життя не так просто. Я знав, що я хочу зробити принаймні один фільм спеціально для дочок моїх друзів і для всіх підлітків. І я відповіла "Гон з привидами".
Я прийшов до умов, що я можу бути корисним у моєму ремесла. Але був час, коли я відчув, що я мав справу з громадськими питаннями. Коли я був молодий, я надійшов до суспільного руху. Коли я побачила постер Мао Зедун, я знайшов його знезараження обличчя. І сказали: "Що ти?" Це людина з великим серцем. Я думав, "Чому, напевно, просто поганий малюнок." Я був так неправильним. І це не тільки час. Я дізнався про свої помилки.
Я аніматор. Я відчую себе, як привітний анімаційний магазин, не великий бос. Це філософія моєї роботи.
У "Поніо Риба на Кліффі" я розповім про забруднення, але це незрівнянно тільки для того, щоб стримати про це. Краще не сидіти і скаржитися, але щоб отримати і почати прибирання сміття. Що я роблю щоденно вранці в моєму будинку по річці. Я насолоджуюся витрачати час на задоволення.

Моя улюблена частина Ponyo Fish - фінальні кредити. Ви не знайдете ніяких описів роботи в них. Тільки в алфавітному порядку є імена всіх, хто мав руку в фільмі. Як великі інвестори, так і найменші працівники були представлені однаково. Ви навіть можете знайти імена трьох променевих котів, які живуть біля студії.
У літаку дуже красиві літаки. Одного разу я майже купив одну з класичних літаків Zero з Америки, тому що я хотів би бачити її прольоти над високовольтними дротами на Ghibli Studios. Але моя дружина консультувала мене, щоб зупинитися, щоб не сталося.
Однією з основних тем моєї роботи є ностальгія. Це один з найпоширеніших почуттів. Це один з речей, що робить людину людиною. Коли я шукав Ностальгію Андрію Тарковського, я зрозумів, як це універсально.
Я вірю, що діти душі успадкували історичну пам'ять попередніх поколінь. Як ви зрости і дізнаєтеся про світ, ця пам'ять залишається меншою і меншою. Тексти пісень, а це означає: І якщо я можу зробити фільм, який прокидається її вгору, я помирає щасливою людиною.

Джерело: city-ya1.ru