Японська будівельна корпорація оголошує плани побудови космічних ліфтів на 2050

Японська Космічна Ліфт

ФотоКосмічний ліфт перевозить людей і вантажів на замовлення дешевше сучасних ракет

Японська компанія оголосила новини від галузі наукової фантастики – будівництво космічного ліфта і його запуску до 2050

Якщо успішний, це буде революційний крок у розвідці найближчого простору і потенційно впливає на всю світову економіку. Компанія Огайші заявила, що ліфт буде доставлено на висоту 96,000 кілометрів. Робототехнічні автомобілі, що постачаються магнітними лінійними двигунами, перевозять людей і вантажів на новостворену станцію. Ціна доставки буде значно дешевшим, ніж сучасні ракети.

Компанія стверджує, що фантазія тепер стає реальністю з розвитком вуглецевої нанотехнології. За словами Yoji Ishikawa, менеджера з дослідження та розробки на Obayashi, «Сила обмеження – це сто разів, що сталевий кабель, тому це можливо». «Ми не можемо зробити кабель достатньої довжини в даний момент. На даний момент ми можемо зробити лише 3 сантиметрові нанотрубки, але нам потрібно більше ... ми вважаємо, що 2030 ми зможемо досягти цього. ?

Університети Японії працюють з цими питаннями. Щорічно проводяться змагання з обміну досвідом та знаннями. Команда університету Канагава працює на робототехнічних підйомних машинах. Професор Тадаші Егамі говорить про натяг кабелю в залежності від висоти і ваги. «Ми вивчаємо, які механізми потрібні для сходження на різні висоти, а також кращі гальмівні системи», - сказав він.

Ішікава Огайші погоджується з тим, що згідно з основними міжнародними дослідженнями, що проводяться в 2012 році, космічного ліфта є фантастичним, але найкраще реалізується з міжнародною кооперацією. "Я не думаю, що одна компанія може впоратися з нею, вона потребує міжнародної організації для обробки такого великого проекту", - сказав він.

Експерти кажуть, що космічного ліфта буде сигналізувати кінець використання звичайних ракет — дуже дорогий і небезпечний. Таким чином, вартість запуску одного кг вантажу на орбіту за допомогою космічних трансферів є щось схоже $22,000. Для космічних ліфтів розраховують $ 200 за кг вантажу. Будівля космічних ліфтів дозволить розташувати невеликі ракети і розпочати безпосередньо з космічних станцій, не витрачаючи багато палива, щоб подолати тяжкість Землі.

Вони також сподіваються, що космічний ліфт допоможе вирішити деякі проблеми світу, подаючи більше сонячної енергії або зберігання ядерних відходів. Cosmolift також допоможе в розвитку туристичного туризму.

Огаяші працює на машинах, які можуть підніматися до 30 осіб в ліфті, тому день не може бути далеко, коли місяць може стати ще одним туристичним гарячим місцем.

ПС ПС: Це мій перший переклад, щоб не судити мене суворо. Про помилки та пропозиції для редагування перекладу, будь ласка, повідомте особу.

Джерело: habrahabr.ru/post/237987/