The Biggest misconception Про закон Мура

Рисунок з оригінального 1965 р.

Що може статися, якщо ви попросили практично будь-кого, від читачів цього блогу до Вікіпедії, що було спостереження за Gordon Moore про розвиток електроніки? Відповідь полягає в тому, щоб подвоювати кожні кілька років все від перехожих до виконання.
Але все це тільки наслідки, і як це дійсно – нехай зрозуміло.
Я хочу сказати прямо, що я не буду писати про те, що я вже сказав більше, ніж раз. Я намагаюся бути коротким і непристойним.

У 2013 році, коли Intel не існує, і її майбутнім засновникам були зайняті ідеї для свого бізнесу. Зокрема, рушійна сила, яка може зробити електроніка дійсно масою. І була головна перешкода, насамперед, ціна.

Відповідно, початкове спостереження було те, як вартість одного транзисторного бджіл залежно від їх кількості та технології виробництва.

Для малогабаритних (за стандартами конкретної технології) пристроїв, вартість одного транзистора практично неперевершено пропорційна їх кількості. Але при збільшенні кількості транзисторів збільшується площа кристала, частка урожайності відповідних кристалів у виробництві знижується і, відповідно, ціна збільшується.
Виявляється, для кожної технології виробництва існує певний рівень складності пристроїв (накопчені числом транзисторів в їх складі), для яких використання цієї технології найбільш вигідно.

Перехід на нову технологічну технологію досягається при собівартості транзистора відповідно до нової норми дизайну значно нижче, ніж за поточною технологією. Тут був проведений прогноз в десяти разів дешевше транзистора при зміні технології процесу.

Що стосується кількості транзисторів в пристрої, для якого виробництво є найбільш економічно вигідною, то це продається фактично вдвічі при переході на нову технологію.
Але, по-перше, це наслідок, що можна отримати шляхом побудови мінімальних очок вартості у координатах «рік» – «номер транзисторів».
По-друге, цей прогноз не був виконаний у своїй оригінальній формі протягом тривалого часу - його слід регулювати з урахуванням області самого кристала. Кілька останніх процесів, замість купання кількості транзисторів, приносять лише граничне збільшення їх кількості і значне зменшення площі самого кристала.

Насправді, тепер, що розроблений новий мікропроцесор, основний концентрат не має можливості, які він повинен мати або які його продуктивність. Головний лімітатор - скільки коштує, де все ще йде від.

Закон Мура і залишається законом значення. І багато речей будуть зрозумілі, якщо люди запам'яталися цим.

Ви коли-небудь чули про цю сторону закону Мура?

Джерело: habrahabr.ru/company/intel/blog/237607/