Як я працював в Індії як веб-розробник за контрактом

Просування
Привіт, моє ім'я Олександра Зеленіна і я веб-розробник. На початку 2012 р. я отримав пропозицію про роботу (nodejs, frontend тощо) в Індії. В цілому я любила ідею. Ви можете отримати досвід (у тому числі мови), а також відпочити в екзотичній країні.

Я намагаюся закривати якомога простіше, запитати деталі в коментарях. Я пишу дату і час приблизно. На жаль, архів фотографій на іншому комп'ютері, який я отримає доступ до декількох тижнів. Я скажу вам, що я отримав. В кінці не було технічної історії, але я сподіваюся, що це буде цікаво.

Після співбесіди я відправив шестимісячний контракт і почав готувати документи для візи.

Зміст
  1. Просування
  2. Аттемпт No1
  3. Невеликий дощ
  4. Attempt #2 є успіхом
  5. Головна
  6. Перші враження
  7. Пауза
  8. Їжа.
  9. Кафе/Ресторани
  10. Ціни
  11. Готелі
  12. Транспорт
  13. Про компанію
  14. Пошук квартир
  15. Гігієна
  16. Українська
  17. Мобільний зв'язок
  18. Відпочинок
  19. Тварини
  20. Храми
  21. Приват
  22. Різні.
  23. Робочий процес
  24. Експорт грошей
  25. Висновок

Аттемпт #1 Через кілька тижнів були готові документи. Після заповнення форми для отримання робочої візи та формування пакету документів (форм, контракт, кваліфікація, диплом, дозвіл від компанії на наймати співробітників з інших країн, фінансової звітності компанії тощо), я пішов до кур’єрського агентства і відправив все в Москву.

Наступного дня документи були доставлені в посольство, але вони не прийняли, як частина паперу була відсутня. За наступні кілька днів я доповнив, рафінований і скоригував всі документи, надсилаючи все тим самим кур'єрським агентством.

Проблема була ускладнена тим, що у мене була тільки середня спеціальна освіта, але вона зберегла те, що вона була профілю. «Посилання» в Інтернеті в Посольстві не хочуть бачити.

Завдання було набагато більше, ніж це здавалося. Хоча все було надано, документи не були навіть прийняті.

Після того, як було багато часу, я відмовився піти на роботу в Індії і звернув свої документи.

Дощий літо я жив у Калінінграді. До моря досить змінна погода. Так сталося, що більше половини літа (близько ~55 днів поспіль) вона або дощова або була дуже похмурою. Незважаючи на хороший потік замовлень, картина зовні вікна поступово поросла в депресію.

Я поспілкував хлопці з Індії, щоб запитати, як вони робили. Виявилося, що протягом цього часу вже перевозили кілька російських дітей з різних міст і в цілому заснували схему взаємодії з тисненням.

Цього разу я попросив другу взяти участь у проекті, він погодився. Після інтерв’ю (і знову) давали контакти агентства, залученого до підготовки документів.

В цей час я відправив відшкодування витрат на минулий раз і гроші на оплату послуг агентства. Передача приймала досить тривалий час, завдяки особливостям банківської системи в Індії (не легко імпортувати гроші в країну, але не експортувати).

Attempt No2 - успіх Ми підписані з агентством, обговорювали умови, надіслали всі документи. Вартість послуг близько 20 тис. рублів за два (або трохи менше, не суть). Після чого все було відправлено в Москву.

Приймали документи. Посольство заявив на своєму сайті, що робочі візи обробляються протягом 3 до 5 днів, які не були вірними. В цілому, це кілька тижнів.

Нарешті прибули паспорти з візами.

З якоїсь причини, фото на візі була розтоплена вертикально - це спотворення зробили мене трохи схожим на індіанки.

Середньожовтень. Пакети зібрані, документи підготовлені, квитки Калінград – Москва – Дубай – Делі знаходяться під рукою.

Аерофлот муфта в Москву, переїхала до Еміратів і відправився в Дубай. Сервіс, як літак, був вражаючим. У салоні поглянуто зірки з фантастичних історій. У задніх сидіннях вбудовані комп'ютери з пучком кіно і мережевих ігор (всередині площини).

Вони пішли в Дубай, щоб отримати свої валізи, але вони ніколи не прибули. Давайте дізнаємось, де вони пішли. Повідомляємо, що вони зануряться в наш наступний напрямок і не потрібно турбуватися. Я зустрілася з нею.

Рейс до Делі був ~ 18 годин. Для отримання більш ніж 8 годин ми пропонуємо безкоштовні візи та готелі. Дуже класний, насправді.
У Калінінграді температура вильоту близько 5 градусів, тому я зносила зимову куртку, щоб зберегти місце в моєму валізу. Займаючи зовні відчував, як в'їзд в сауну. +42!

Ми приїхали до готелю, оселилися вниз, обідали. План був відвідати Бурдж Халіфа. Ми змінилися в більш світлий одяг і зліва. Височина вежа була в очах, і ми, думаємо, що це було, і це, в принципі, не далеко, пішли. На нозі. Ми були єдиними Після пари кілометрів (покриття в закритих автобусних зупинках з кондиціонером), з розуму від тепла, вирішив прийняти таксі.

Вежа не Бурдж Халіфа, це просто хмарочос. Помешкання розташоване в 10 км від центра міста.

Якщо ви забронюєте квиток заздалегідь, кілька днів до вильоту кілька разів, але ми не впевнені в отриманні тимчасової візи, тому ми не здійснили ризик і в кінцевому підсумку виклали $ 100 за гравця.

Вид шик. Я не можу вірити, що 20 років тому був тільки пустелі.
Готель знаходиться в 3 км від готелю. Від готелю до аеропорту, і зараз ми літають до нашого міста - Нью-Делі.

Перші враження прибули, о 2 ранку Вони зайняли валізи, вирушили зовні. Тут люди всюди. Лоти. О.
Ми проходимо людей з ознаками. Немає імен або що-небудь схоже на назву компанії. Ми робимо кілька лапсів. Я зустрію чоловіка, який не доступний. Зателефонуйте тим, хто займався придбанням квитків - телефон не береться. О, тут ми йдемо!

Але удачливий, після 30 хвилин людина приходить до нас, запитуючи імен. Це краще.

Він каже, що ми йдемо прямо в готель і працюємо вранці. За 20 хвилин ми приїжджаємо до нас. Все брудно, натерти, одне ліжко, душ виглядає як монстр від жахівського кіно.

До договору ми повинні надати готель на час пошуку квартири. Чи є це? Всупереч всім, втомлений, після дороги ми йдемо в ліжко. (На жаль, я не знаходжу фотографії, бо я був в трохи удару.) й

У 8-му році ми підібрали нас і розкажемо, що ми збираємося взяти нас на інший готель (доставимо!). Ми їдемо в Гургаон, місто біля Нью-Делі, де знаходиться офіс компанії. Що цікаво: практично всі послуги Gurgaon приватні – поліція / безпека, дорожні роботи тощо.

Проживання в новому готелі. 2 кімн., прозоро виглядають. Це краще.

Ми йдемо в офіс, дороги хороші. В цілому, без ямок і лунок, але всюди дуже брудний, руббіш лежачи. Отримати в офіс. Це право перед компанією:

Компанія дуже чиста, особливо в порівнянні з попереднім фото. Немає сміття, не втулки, не вимішувати.

Підпишіться на нашу розсилку.

Ми даємо ноутбуки IBM Thinkpad (з такою червоною паличкою посередині клавіатури, до речі, дуже зручно) з попередньо встановленою вугрою. Я більше знайомий і більш комфортний для розробки на Windows (з віртуальними коробками, налаштованими схожими на сервер «combat». Після декількох годин ми отримуємо ноутбуки на Windows, simcards, заздалегідь і перейдіть до готелю.

Дуже зайнятий день. Я відчуваю, що ми тут принаймні тиждень.

У готелі є сніданок. Після того, як ми приїжджаємо до нового готелю, ми проживали перед переїздом в квартиру. Повернемося до роботи. Головний проект компанії є великим інтернет-магазином. Компанія також займається виробництвом, виготовкою, доставкою та в цілому все, що стосується продажу товарів.

Ми заповнюємо різні папери, вирішуємо бюрократичні питання. Ми розповіли, що нам потрібно буде швидко отримати щось, як і наш пенсійний сертифікат – це потрібно, навіть у готелях.

Я вирішив, що варто писати не в хронологічному порядку, але за темою. Я бачу про це переходу.

Досвід роботи з індійською їжею почався з літаком Dubai-New Делі.

Відвідувач: яловичина або курка?
Мені: яловичина, будь ласка.
Відвідувач: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
I: Гаразд.

Приїжджає в наступний ряд і все повторюється. Ну, була просто курка з індійськими спеціями. Але дуже "розмальований", не дуже гострий.

На роботі було 2 варіанти обіду: вегетаріанські та неегетаріанські. До речі, на абсолютно всі товари є етикетка - чи це вегетаріанська. Як виглядає коло на квадраті. Зелений вегетаріанський, сірий напів вегетаріанський, червоний не є. Напів вегетаріанський - це використання яєць, сиру та всіляких сортів інших нежирних продуктів.

Фото їдальні:

Вегетаріанський варіант:

У верхній частині зліва щось сої в гарячому соусі. Верхній в середині грави з квасолею. Топ справа, салат. Я, салат. Подібно до суміші огірків і помідорів з розведеним молоком або кефіром. Дуже добре «вибачає» печіння після гострої їжі. На низу залишається десерт, солодкий рис в кисло-молочному продукті (згущений?). Міні-знизу гарнір. На дно праві тістечка.

Місцеві жителі їдуть з однією рукою без додаткових інструментів. Спочатку він використовував ложку, але після того, як він пристосувався - досить зручно. Права рука (так, одна) розбиває шматок торта, а потім беремо те, що потрібно їсти. Після коригування виявиться, щоб взяти навіть досить рідкі соуси з боковою стравою без запікання. Це як міні-сірами. До речі, цей спосіб набагато смачніше, ніж індивідуально.

У домашніх умовах переважно варені овочі (перфори, помідори, морква, гриби), прості гарні гарні посуди (побути, рис) і напівфабрикати м'яса (все як «золотий кокерель».

Уранці, чоловіки поїхали з такими візерунками навколо площі:

Овочі завжди були свіжими і досить дешевими, і я ніколи не бачив стільки рису, щоб вибрати з. У магазинах є всі полки рису на будь-який смак. Можна купити свіжі м'ясні, але в усьому, навіть самі елітні, м'ясні магазини є такий запах, що бажання зникне відразу. М'ясні напівфабрикати були переносні, але далеко від наших. Вранці, вівсяна, зрідка виготовлена млинці або щось цікаве.

На тижні тіло було перебудовано на незвичній їжі і було незадоволено, але після того, як їжа лежала легко, і в цілому тіло стало добре.

Плід розчарував. Ми можемо купити більш свіжі та смачні страви. Є кілька виняток, таких як манго і дракона фруктів, але у вигляді виняток. Банани, яблука, персики, сосни і все інше не виглядало добре і смакувало те ж саме.

Чай прохолодний. Я приніс кілька фунтів додому. Квартал чайної ложки зробив найсильнішу чашку чаю. Вся ложка виробляється рідиною, яка запобігає зв'язуванню.

Я побачила курку Чилі в готелі. Після цього я ніколи не взяв нічого з назвою «чилі» в Індії. Це не просто коли я їсти.

Як вибрати правильне місце, щоб їсти досить просто: якщо багато хто вже їсти там, можна приєднатися (крім, можливо, мобільний). У магазинах Latte/Cappuccino та muffin є європейські/американські мережі, такі як п'ятниця та MacDonald.

Після того, як в досить дорогий ресторан замовив більш-менш європейську їжу і, як тільки це було привезено, величезний півень прокинувся на стовпці поруч з столом. Не їсти

На MacDonald все вегетаріанське. У більшості додайте омлет до бургера. Я ніколи не бачив більш дивний сорт в маку. Все дивний і незрозумілий, але досить смачний.

П'ятниця була найбільшою європейською їжею, ви навіть можете їсти прийнятний стейк. Після того, як я замовив національну страву, я не згадую назву. Як виглядає набір різних начинок плюс гарнір. Я забрав тушку і почав харчуватися. Пройшовши місцеву захопивши голову і пояснив, що я їсти неправильно, така дуже класна страва. Виявляється, що під одним з пластин було «пляшки» (не знаючи, практично нереально вгадати їх присутність), в якому все повинно бути викручене (або в дорозі з відривом). І так, це було набагато смачніше.

Є багато місць на вулиці де можна придбати свіжовичавлений сік для пені - це було прохолодно.

Ми в основному робимо національну їжу на роботі і подорожуючи по країні з босами. Він консультує, що унікальний може бути спробований в певній області. В основному посуд відрізнялися спеціями. Навіть ті ж спеції в різних частинах країни можуть мати дуже різний смак. Після двох років я можу пам'ятати тільки парата, тотрила. Зазвичай це картопля, зелень або деякі хитрі спеції.

Вся продукція має етикетку MRP (максимум роздрібної ціни) Максимальна ціна контролюється державою і, порівнявши його з ціною в магазині, ви можете зрозуміти, чи потрібна ціна від вас. У деяких випадках ціна була нижчою, навіть кілька разів, але в основному відповідає MRP. У віддалених гірських ділянках ціна може істотно перевищити MRP через складну логістику (100 км + серпентин в горах).

Система дуже зручна, насправді. Багато магазинів взагалі не мають цінових тегів - вони орієнтуються на ціну товару.

В середньому, харчування в місяць переїхала менше, ніж в Калінграді. Я не пам'ятаю точно, але не більше 12 тисяч рублів на місяць.

Вартість інтернету 1000 рублів, з лімітом 40 ГБ / місяця (надалі - 64 kb / s).

Здається квартира з 2 кімнатами, 2 санвузли, залом, 2 балкони і вартість кухні нас ~15 тис. Руб. А сусід прийшов на комунальні витрати, оплачується стільки, скільки він сказав. Але для всього перебування не більше 3000 рублів. Газовий циліндр придбав тільки 1 раз, вартість менше тисячі рублів.

Вартість постільної білизни, як правило, деякі ручки, щось як 200 рублів за набір бавовни. Шовковий, кашемір. Недорогий. Це міф. Зараз з глобалізаціям все про те ж саме. Для хорошого касмерного шарфа доведеться заплатити близько 8 тис. рублів. Сувеніри зазвичай продаються біля деяких пам'яток. Недорогий. Виготовлений слон, виготовлений з ручного каменю, розмір фістської вартості 150 рублів.

Чай недорогий і смачний. кілограм пристойного чаю обійдеться 300-400 рублів.

Готелі досить параноїди, вимагають заповнення в пучку інформації про себе: звідки, куди, скільки, які в цілому, для чого і все ще просять фото.

До речі, миттєва фото така ж, як і наші, але на виході ви отримуєте не 2-4 фото, але 20-40. Вони залишають в пакетах з будь-якої причини.

Ціна перебування значно варіюється від міста до міста. Наприклад, в Агра на добу ми дали 500 руп (300 рублів) в готелі з видом на Тадж Махал:

А в горах, в с. Касулі, нічна вартість від 3 500 р. Але вид Гімалаї варто:

Tuk-tuk є найбільш поширеним типом таксі. Це триколісний відкритий автомобіль. Вартість 10 ріпа на кілометр (6 рублів). Від роботи до 5 кілометрів. Після навчання, як гасити, вирушили на 50 іржі на два, перш ніж, один раз, оплачується 150.

Є звичайні таксі, але ціна вище. Я ніколи не був там, тому я не можу сказати вам.

Оренда авто в класичному розумінні не вийде. І є так багато специфіки водіння, що це не варто. Всі орендовані автомобілі забезпечені водієм та іншими способами. Для досить простого автомобіля доведеться оплатити 2-3 тис. рублів в день, плюс плату за бензин, відстань проїзду і багато іншого. Більшість драйверів приводу з високими балками. Ви не бачите нічого, але як це. У ніч вантажники можуть приводити навіть без габаритів - якщо ви збили в них - ваші проблеми. Збереження газоліній. Вони працюють протягом десятиліть, вони знають всі скручі і повороти. Про нас

Метро. Підсумок прохолодно. Дуже чистий, швидко і за розкладом. Попередження для купівлі токени завжди великий - я думав, що це було дуже дивно - це було досить 1 раз, щоб купити карту і привід за меншою ціною, без черг і проблем. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. Ми проживали біля останнього вокзалу, який вирушив всі шляхи до Делі. Подорож про годину.
У метро, за в'їздом, за з'їздом сидить чоловіка з кулеметом. Вхід через металошукач.

Автобус. Ми взяли участь у корпоративному автобусі. Повільно, але безкоштовно.

Поїзд. Ми подорожуємо на декількох залізничних турах в таких комфортабельних автомобілях:

В цілому було недорого, їжа була на шляху, з'явилася можливість спати. Залізничні тури є чудовим способом побачити країну. Квитки повинні бути прийняті заздалегідь - принаймні на тиждень заздалегідь - інакше немає місць. З мінусів: на верхній полиці немає вікон, тому лежати і дивитися на пейзажі не вийде. Пасажирські поїзди дуже довго, я ніколи не бачив їх, 30-40-50 автомобілів і багато іншого.

Багато місцевих жителів вибирають скутери / Мотоцикли. Вони навантажуються сім'ями 5 або більше людей, уздовж способу в руках сумок, валіз, будівельних балок 5 метрів і т.д.

Вирішуючи салони, деякі можуть дозволити собі і Феррі, як його транспортувати / з кабіни я не можу уявити:

Будь-який працівник повинен отримати аналог нашого пенсійного посвідчення. Це необхідно правильно оплатити податки, і це те ж саме, що запитується практично в будь-якому готелі. За майже півроку ми не змогли отримати ці папери. На спеціальному сайті, вся інформація заповнюється, плата сплачується, заявка надіслана. Після того, як вони запрошуються, дивляться на документи і скажуть, що документ N від компанії відсутні. Цикл повторює нескінченну кількість разів, поки ви втомилися. І так, плата сплачується кожен раз. Для надання документа з посвідкою на проживання. У Росії, крім цивільного паспорта, якщо я не помилився, ніхто з них не містить такої інформації. Я надав сканування. Відповідь: документи мають різні назви (Олександр Зеленін та Олександр Зеленін). Звичайно, різна мова, мова різна. Дуже багато часу, щоб подорожувати.

Після двох тижнів перебування в готелях розпочато процес пошуку квартири. Він представляв наступні: люди з компанії знайшли варіанти, ми були поставлені в сервісний автомобіль, і ми пішли бачити варіанти.

Ми зробили маленькі дослідження самі, але це без використання. Всі ціни не були реальними, і що було реально не спілкувалися з іноземцями. В цілому, іноземці орендують квартири дуже малорухомо: вони думають, що іноземці є всі наркомани.

Операторські ланцюги були величезними. Для кожної квартири мережа не менше 3 чоловік. І подорож була послідовною. Тобто спочатку до одного ріелтора, потім з ним до наступного, потім до наступного, і тільки потім до квартири.

Ми шукали 2БХК, це 2-х кімнатний + лаунж + кухня. Давайте мені виділити деякі смішні варіанти:
Простора квартира «мірор» з доступом до даху (який також у розпорядженні). Вони просять власника про таргани. Він сказав,
до О, вам потрібно таргани? Приходьте тут.
Я приніс йому на кухню, вказав на злив, закриту сітку.
до Ви можете зателефонувати їм і прийдете.
О. Ми сміхалися про це довго.

Також був варіант в підвалі без вогнів і меблів. Власник обіцяв організувати все. Я не знаю, як.

Ми влаштували на досить просторій, але дуже пилососній квартирі з двома балконами. Балкони без використання, ви не повинні переплатити їх. Завжди гарантується пилососом. Дуже пилососна. Навіть якщо ви вимити все, на наступний ранок буде шар пилу. Помідор сказав, що він очищає, перш ніж потрапити сюди.

І ось день прибуття. Заповнені всі папери в готелі, оплачені за харчування. Тут ми йдемо, тут ми йдемо.
Пиріг! Це так і як це таке. Свята хит.

Всі права, ебать його. Я не хочу, щоб піти в готель, і він вже був оплачений. Ми вирішили самі мити. По дорозі ми отримали ріелтор, і він сказав, що він відправив людей, щоб зробити це швидко. По суті, 12-річний хлопець прийшов і сказав, що він був супер крутим і зробив нам «пиття» швидко. Здавалося б, що це домогосподарство означалося, що це призведе до пилу, адже користь від неї була абсолютно нічого. Його кожен переїзд повинен контролюватися. Він взяв рогатку, натерти 5 см поверхні, стояв, чекав, дивився і просить на кінчик. Після години такого перевалу ми поїхали з нього – звичайно, без оплати нічого.

Для першого дня нам вдалося почистити залу. Сховаємо в ній.

В цілому квартира здатна виробляти більш-менш людський вигляд протягом трьох днів. Половина лампочок не було і ми попросили власника, щоб мати їх. «Я на моєму шляху, я буду там 15 хвилин!» Звичайно, ніхто не збирався. Зазвичай світло працює близько тижня, принаймні.

У холодильнику з'явилася слава. Живлення. Вона здавалося б, що вона псує його, і він очищається тільки нереальною. Злийте його на кілька днів, згортають сірки, заливають розчини. Він отримав краще, але через кілька місяців стейк вийшов назад. Якщо будь-який продукт не був досить упакований, його замочують в цей запах і можна відкинути.

У нас місяць прибрати таргани і мурах. Обприскований, притискний, пригнічений.

Фільтр води на кухні не змінився невизначено, це була зелена вода. Не вдалося досягнути заміни питної води. Останній місяць я забив і відвертаю від торпа, в результаті чого я втратив імунітет і вдалося відновити попередні значення тільки через рік, хоча мій друг не мав проблем.

Всі продукти харчування кладуть в герметичні коробки або в холодильнику. В іншому випадку з'явилася можливість перев'язувати таргани/анти.

У мене є 2 санвузли, але мій душ не працює. Протягом місяця вони послав нам майстер, який зробив його ще гіршим (знімав все, крім шланга з душу), але вода пішла. Вода безкоштовна, і ви тільки платите за електроенергію. Насосні насоси води в бак на даху і звідти вже подається під тиском. Проблемою з насосом теж була прокачана по швидкості 1 літра на годину і е-е електрика, як frenzied. Зроблено шум трактора. У нас звернулися сусід на вершину і допомогли оселитися чимало цих питань, драгуючими робітниками за їхніми грудими і розливом на Хінді.

Незважаючи на те, що це столиця країни, електромережі є постійними. 20 або більше разів на день за невизначений період. Більш-менш хороші квартири обладнані безперешкодним. Ми маємо від непереборної роботи 1 розетки, світла і вентиляторів.
В принципі, що було достатньо. Маршрутизатор працює з розетки і періодично заряджається ноутбуками.

Питна плита була газом, на циліндрах. Повітряна куля повинна бути придбана тільки 1 раз. В цілому зручно використовувати.

Двері до балкона були розсувні. Зазор був пара сантиметрів. Температура зовні = будинок. У січні, о +8, не дуже весело. Опалювач працює несупинно. Всі тріщини скотчалися.

Москіти. Це був міцним. Дозени москітів перешкоджають сну. Після пари місяців я буквально навчився ловити їх двома пальцями. Всі фумігатори не допомогли багато, тому що нові прибули швидше, ніж старі. Після склеювання всіх можливих тріщин, ситуація покращилася, але небагато. Де вони прийшли з-загадки.

Подруга мала живий показник погоди на вікно вранці. Якщо це було, погода була гарною, вона буде теплою. Якщо ні, це круто.

На місяць я зможу жити комфортно.
При виборі квартири я раджу оплатити такі показники в такому порядку: сусіди, неперевершена електрика (див. всі розетки з електрикою вимкнена), спосіб зберігання води (перевірити танк, перевірити насос), наявні тварини (прийміть час, щоб виселення), продуктивність обладнання, обладнання.

Вода з пляшок п'яна без шліфування губ проти пляшки - заливається від короткої відстані. Я ніколи не звикла до неї, я підняв все на себе.
Всі унітази оснащені функцією біде - додатковий шланг підключений до туалету, який може бути спрямований на те, де потрібно. По суті, я знайшов її дуже зручною і практичною. Ідея проста, економить простір, і все завжди чисто. Якщо все, шланг був поза, не всередині.

У різних регіонах країни люди говорять різні діалекти, що виявляються з Санскрита. Це призводить до проблеми, люди не розуміють один одного. Уряд вирішив зробити англійську спільну для всієї країни. У більшості шкіл, починаючи з третього класу, вся освіта англійською мовою. На шляху є вивчення рідної мови і можливо Хінді (якщо рідна мова не хінді).

В цілому більшість людей розуміють і говорять англійською мовою, особливо дітей. Ці хлопці говорили впевнену англійську, але один хлопчик з часом дав пару фраз в Хінді, для яких його товари б'ють його на голові і сказали, що робити це не красиво.

Більшість знаків і рекламних оголошень були англійською мовою, хоча було багато в Hindi. Я навчався Hindi трохи, навчився повільно читати (без розуміння значення), тому я можу ввести фрази в Google Translate.

Ми отримали 2 сим-карти на роботі.
Я ніколи не бачив так багато реклами! Кілька повідомлень за годину, і вони прийшли в якості сервісу — відразу відображається на екрані по всьому світу. Також були регулярні дзвінки з невідомого числа. На роботі чекали звуки в трубці, а потім почали залити спам в вуха. Також ці числа належать іншим співробітникам перед тим, як ми регулярно назвали і почали говорити Гінді. фраза «Не розуміє» вони не розуміли і продовжували. Але російський "чоловік, я не розумію, що ви скажете, давайте говорити англійською мовою" допомогли, але не на довгий час.

Дуже крутий сервіс, який називається «до списку викликів». При реєстрації на цей список ви ніколи не отримаєте рекламу на телефоні. Програма є державою, порушниками сильно покарані. Проблема полягає в тому, що вам потрібно багато даних для реєстрації, в тому числі «відновлення» даних, які ніколи не були отримані. Бонус вимкнено кількість корисних функцій, таких як сповіщення банку.

Цікавим моментом є те, що вежа не належить до мобільних компаній, але до індивідуальних, приватних, які вже орендують їх. В результаті всі оператори мають абсолютно ідентичну якість зв'язку, а також знижені витрати на утримання всієї інфраструктури.

На момент роботи МТС був провідний як мобільний інтернет-провайдер.

Найбільше свято тут Дівалі - свято перемоги світла над темрям. Триває 2 дні. Все, що можна прикрасити спеціями, рисом та іншими продуктами.

Тут знаходяться різнобарвні лампочки.

А ввечері починається веселощі. Від 18 o'clock до того, як багато ночей там, все місто постійно кидає феєрверки. Все просто виходить і починаємо пускати їх. З даху виглядає нереально охолоджується і велика. 2 вихідні дні феєрверків розмір міста і останні 8 годин. Ог!

День перемоги над Пакистаном також вважається великим святом. Паради, феєрверки. Половина столиці закрита, трафік тільки на нозі. Для того, щоб потрапити до параду, ми не дратували – не пустили безпеки, адже з'явилася камера (і також планшет і телефони, аааа!). Парад відбувся навколо Індії Gate:

Для нового року ми зробили маслини і мімози від імпровізованих продуктів і закінчили отруйованою.

У роботі можна взяти вихідні на 1 день (не подобається нам, на тиждень мінімум) і в кінцевому підсумку перетворювати свято, що триває 2 дні (вівторок-Веднеді) в 5 днів відпочинку в рядку, з субота по середу.

На вулицях є багато різних тварин: свині, корови, мавпи, собаки, павич та ін. Бунт різної папуги, різні здорові птахи, з крилицею метра. Чипунки всюди.

Після цього фото У мене з'явився швидко:

Чіпунки з'їдають руки. Одне з них трохи другу - довелося текти краї постріли для профілактики.

Є багато храмів для будь-якого смаку.
Ви можете ввести храм босоніж. У більшості храмів є місце, де можна перенести взуття. Все красиво оформлено всередині:

Якщо ви перебуваєте в рядку і промені, ви отримаєте точку на лобі + смачний сидбіт. Подорожі в храмах люблять і, як правило, залийте більш-менш смачними. В основному, ви можете їсти просто, ходячись через храми.

Одним з найцікавіших обрядів є прогулянка по храму 3 рази (9, 127, в залежності від складності) при молитві. І є хитрості для тих, хто не може це зробити: ви можете обертати себе, наприклад. І навіть якщо це неможливо, то досить уявити у вашій голові, що ви зробили все це і все буде розраховувати.

Він написаний всюди, що неможливо доторкнутися до картин, але всі локалізації, проходячи, обов'язково пропрасувати їх.

Храмовий комплекс Чатарпур. До місцевих стандартів, молоді, не більше 100 років.

Храм Лотоса, де Віра Бхая дуже молода релігія. В цілому, досить цікавим, мирним і дуже логічним. Одна ідея полягає в тому, що ви не молилися за когось там, а не для Бога, але для себе. В цілому сприяє об’єктивному мислення. Всередині храму є тиша, ви можете молитися на будь-який бог, бо за планом, що б ви його зателефонували, він ще один. У той же час не можна відображати, небезпеки або що-небудь інше.

Цікавим моментом є те, що близькість до особливого сходу, значно підвищує якість доріг і зменшує ціни. Офіціанти в таких сферах навряд чи вкрадають, і в цілому люди набагато другішими.

Це переважно могили і форти.

Qutub minar - найвища вежа в Індії (хоча це говорить, що це лише нижче Taj Mahal) в 72,5 метрах. Розташований в парку «Археологічна». Вхід необґрунтований дорогий, особливо враховуючи, що неможливо піднятися.

Red fort (в Нью-Делі) - сайт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут є кілька музеїв, переважно зброї. Наведено ряд дилапідованих будівель "Невідомі дестройовані конструкції".

Майже всі охоронці озброєні:

Тадж Махал - вартість входу близько 450 рублів. На території є великий і ще ботанічний сад, в якому зібрано велику кількість рідкісних рослин. В цілому все дуже класно і обов'язково варто побачити.

Червоний форт (в Агра). Більшість фортів називають Червоною Фортою. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Томбрія Гумаюна. Бажано відвідати раніше, ніж Тадж, інакше це не вражає.

Національний парк Шарська. Прийняття до нас були тільки російські посольства. Відкритий джип сафарі:

Кожен постер, де щось погане, завжди пофарбована білою людиною:

Ніч в горах:

Ми приносили 2 кг смачного пряника з нами як сувенір. Один з перших днів роботи ми приносили все і розподіляємо його розробникам в рамках команди. Все було дуже дивним, що це було. Якщо це було вегетаріанським, дуже важливо для більшості людей. Ми сказали так, але після декількох днів ми дізналися, що наявність яєць в страві відразу робить його не вегетаріанським. Вибачте мене.

Після 2 тижнів ми почали одягатися через слово в спілкуванні один з одним. Я не знаю, як це сталося, але тут. Ніколи не боролися перед. Всі Ось ми йдемо. Після пари тижнів вони вирішили позбутися від шкідливих звичок і приписали 5 квацій на 1 одяг, де вони одягаються. На автобусі, по вулиці, в офісі, в будь-якому місці. На наступні 2 тижні вони припинили боротьбу з альтанки.

В принципі ми почали активно працювати тільки через кілька тижнів після прибуття. Хоча ми були в офісі не менше половини дня, було занадто багато відволікань.

Спочатку планується, що ми допоможемо в ревізії інтернет-магазину, але пізніше вирішили надати нам окреме завдання для розробки системи взаємодії всіх відділів і клієнтів.

Я провів кілька днів в технічному забезпеченні, навчаючи роботу процесу. Потім в складі, в доставці та інших відділеннях. Коли завдання було більш-менш зібрано, ми почали розвиватися.

Він ran on nodejs + Socketio + MySQL (лат. замінений на MongoDB) на задньому, і твіттер bootstrap + javascriptmvc (canjs, сильно модифікований) на переддень.

На жаль, не збереглася. На додаток до електронної пошти були інші зовнішні джерела даних, такі як інтернет-магазин і програмне забезпечення в різних відділах. Прохолодна річ була модульністю системи. Якщо щось припинило роботу, то воно не вплине на решту системи. Єдина точка зв'язку була контролерами. Всі компоненти були запущені в окремий потік і спілкувалися через розетки.

Це тема для окремого посту.

До кінця січня у нас була більш-менша робоча система. Colleagues був досить кваліфікованим і значно відрізняється від тих, які зустрічаються в Інтернеті за 1-2 долари на годину. Не було проблем з взаємодією, всі мовили чистою англійською мовою. Ну, з відмінним акцентом, звичайно, вони набагато простіше зрозуміти, ніж рідні спікери.

У середині лютого компанія, яку ми працювали, була продана більшою компанією, і нам довелося залишити. Про це заявив спонсор нашої візи.

Ви не можете просто взяти гроші з Індії. Ви можете обміняти іржі за долари тільки якщо ви раніше обмінялися доларами за іржі, зберігали чек, а ще, не більше 25% від початкової суми. Також банки не готові дати всю суму відразу. Єдиний спосіб закрити всі рахунки. І так, закривши гроші на рахунок. Процес не дуже швидко. Після закривання ви отримуєте папку, яка описує, скільки банк викидає. Після цього ви приїдете по місту весь день і оплачується в офісах.

Прикольна річ, що гроші видаються в іржі, і не в великих векселях. Так ми робили пару банків. Тоді гроші обмінялися за долари з одного боку. Я перерахував $1,000, щоб Payoneer, але гроші прийшли лише через місяць, а потім запитав підтвердження, що я зробив переказ: фото картки з двох сторін, паспорт і т.д. Після закриття облікових записів картка відразу зламалася на 4 частини. Це гарне, що я не відкинути його, і служба безпеки зробила ці фотографії.

Проблемні проблеми з банком. У випадку, якщо у вас виникли проблеми, то з’явився пароль на інший. Для вирішення будь-якого з них необхідно особиста присутність в банку, тому залишивши з картою буде страшним варіантом.

Мені дуже сподобалося. Можлива комбінована робота і відпочинок.

Дякую за читання цього, я сподіваюся це було цікаво. Запитайте про що-небудь – Я відповість, завершити, розповісти.

Джерело: habrahabr.ru/post/237661/