1408
Я забув.
Посилання
У червні 1946 р. було запущено дослідження в трофічну справу. Георгій Жукова. Маршал звинуватив у зв’язку з приєднанням влади та його зв’язків та вивезенням багатьох цінностей з Німеччини. Він був відокремлений 4000 метрів тканини, 323 хутряні шкіри, 44 килими і гобелени, 55 картини, 55 коробки посуду, 20 мисливських гвинтівок, 17 золоті годинники та інші цінності. Жуков написав пояснювальну замітку, яка була адресована Жданов: «Я здаю себе дуже винним, що не ручаю над усім цим янтом, що не потрібно десь на складі, сподіваючись, що ніхто не потребує». Не дивлячись на пентентантні слова і гарантії надійності, маршал був вилучений з його поста як командувач-в-чизник ЗСУ і був призначений Командувач Одеського району. 4 червня 1946 Жуков прибув у Одесі. На майданчику прибули дві листівки і платформи з автомобілями Жукова. Маршал прийшов з дочкою. Після прибуття Жуков негайно перейшов на звіт до обласного партійного комітету.
Спеціальні умови
Жуков був незнайомцем до Одеси. Розуміння того, як вирішити певні проблеми між ним і мешканцями Одеси відрізнялися. За словами історика Віктора Савченко, в Одесі завжди був шар людей, які контролювали всі міські структури, не за допомогою бюрократичних зв’язків, але на «найкращему слово». Савченко пише: «Це можливо викликати і сказати: «Маня, що справа?»» Давайте випустити цей товар. І випустили «комради». Клімат післявоєнної Одеси, за визначенням Ісії Бондарєва, який працював в той час в офісі військового командувача, нагадував «другий НЕП», життя зосередився на Привозі, де все було, але не всім. Ціни на продукти харчування дуже високі. Тому не дивно, що в нічний час Одеса був «повчанням» від робарів. Ситуація з злочином у місті була критичною, тому заходи (насамперед адміністративної природи) вимагають надзвичайних ситуацій. «на чесному слові» з бандитом, маршал не хоче вести переговори. Жуков ініціював операцію Маскарад. Щоб зловити злочинців, офіцери збираються в цивільному одязі і використовували техніку «ката на приманці», на місці боротьби з бандитом.
Методи
Жуков був в першу чергу військовою людиною і використовувався для рішучого дійства, тому популярний іржі приписував йому заслуги органів кримінального розслідування Одеси в боротьбі з післявоєнною бандитом. Тим не менш, Жуков за індивідуальним замовленням практично дав право знімати будь-яку підозрючу людину на місці. Таке замовлення, проте не в будь-якому архіві. Не вдалося. У листі до Сталіна написали маршал: На зустрічі Верховної Ради я дав вам підлогу, щоб усунути помилки, які я зробив якомога швидше, і я тримую своє слово. Я працюю в області багато і з великим бажанням. Я запитую вас, Comrade Сталін, щоб дати мені повну впевненість, і я буду обґрунтувати вашу довіру. Впевнений, що після такого листа Жуков замовив «чистий» серед населення Одеси про підозру у залученні банд. Одеські кооперативи діють відповідно до статуту. І було, звичайно, «потрібно на землі», але вони були пов’язані з тим, що люди з фронтовим досвідом прийшли до міліції, під час затримання бандитних груп, які не відображалися, але діяли, зстріляли вбити. Ісай Бондарьов згадав, що військові допомогли Одеським правоохоронним органам у пошуках, затримань, супроводу затриманих. Що було нормально.
Привілеї epaulette
Тим не менш, без впливу Жукова тут ще не робили. Після війни солдати почали повертатися до міст. Багато хто з них, хто пішов боротися з школи, не мали сім'ї або громадянської професії. Люди навряд чи повернулися до мирного життя, звідси зловживання силою, розуміння «прави рук і епаулетів». Важливо, щоб ці процеси відбувалися не тільки в Одесі, але й події, які відбувалися в Одеському військовому окрузі, привертали найбільшу увагу. Також постраждало активність місцевого населення. Побачивши беззаконність, мешканці Одеси не залишалися безшумними, навіть на балотах, які просять відновити порядок і справу як з кримінальним елементом, так і тим, хто, приховавшись за епаулетами і військовим досвідом, не дозволяючи місту спокійно спати. Вплив на війську значно визначає роль Жукова в Одесі. Здійснено контроль ситуації та налагодження співпраці між військовими та правоохоронними органами. Його слово було багато.
Почесний міністр внутрішніх справ
Ефективне обслуговування Жукова в Одеському військовому окрузі, але не вдалося остаточно «білої мийки». 20 січня 1948 року Політбуро також звинуватив маршал ембекзуючих трофічних цінностей. У Уралі видано постанову про відправку Жукова до меншого військового округу. Тим не менш, Жуков став в 70-ті роки Почесним працівником Міністерства внутрішніх справ. Вважають, що саме для Одеської операції, названої «Маскарад», що міністр внутрішніх справ Щелоков присуджував Георгій Костянтинович.
3610Р. 4200Р.
Джерело: Російська7.ru