Я тут сидю, і я гона сидю там, і я гона сидю там, і я гона сидіти там, і я гона сяю там і я гона ...

Змії
Найменша в світі барбадос змія, Tetracheilostoma carlae, всього в 10 см. Зелена анаконда трохи коротше, ніж найдовші змії, що нагадують пітони, але ще в середньому вони досягають довжини ~4.6 м, і вагою близько 57 кг.

Коні.
Найменша фольбелья коней важить тільки 18 кг. ширми є найбільшою породою коня, вагою до 1.09 тонн.

Підручники
Карликовий мавп - найменший мавп у світі, досягаючи 15 см в довжину і вагою 12 кг. Мандриль в свою чергу є найбільшими чоловічими мавпами, їх вага варіюється від 36 до 55 кг.

кит
Карликова сперма кит є найменшим китлом у світі, досягаючи довжини 2.75 м і вагою 250 кг. Найбільший кит – синя кит, яка також є найбільшою твариною світу (приключаючи арктичну ціанію) досягаючи довжини 30,5 метрів і вагою майже 181,5 тонн!

Птахи.
Найменша птаха в світі гумки важить тільки близько 2 грам. Ostriches є найбільшими птахами вагою в середньому близько 113,5 кг. Не дивно, що вони не можуть літати.

Риба (крім акулів)
Paedocypris progenetica є найменшою рибою світу, її довжина становить близько 1 см. океанська місячна рибка (або Mola Mola) важить в середньому ~1 тонн, але може рости до 2,268 тонн, досягаючи довжини 4.2 м при вимірюванні вздовж.

Акули.
Dwarf aark Etmopterus perryi є найменшим акула в світі, його довжина тіла становить лише 18 см. Найбільші акули – китні акули, які виростають до 10 метрів по довжині і вагою близько 9 тонн (більше білих акулів виростають до 4,6 м довга і зважують 910 кг).

Дикі коти
Різьблена іржаваюча кішка є найменшим представником видів, вона важить близько 1,3 кг, а довжина його тіла становить 63,5 см. Тигр є найбільшими представниками видів, їх вага становить близько 385.5 кг, а довжина їх тіла може досягати 3.35 м.

Метелики
Найменші метелики у світовій породі Західні пігми сині мають крилову тільки близько 1.27 см, при цьому одночасно крильця метелика називають королевою Олександрою птахокрилою до 25.5 см.

Р

краби
Горохові краби є найменшими крабами світу. Вони отримали незвичайне ім'я, завдяки невеликому розміру, вони призводять до параситичного способу життя, що живе всередині устрових оболонок. Його далекий коусин, японський павутинний краб, є найбільшим крабом у світі і має "спан" кіготів до 3.65 м, і їх вага може досягати 18 кг.

Кролики.
Маса тіла найменших карликових кроликів досягає 450 грам. Континентальні гігантські кролики, як правило, виростають між 6.8 і 9 кг. Але найбільший гігантський континентальний кролик виріс до 22,5 кг і був більше 1,2 м довга.

р.

Павуки.
Пату марплесі павук є найменшим павук у світі, який практично неможливо помітити, адже його тіло лише половина міліметра довго. Але гігантський павук-Джейджер важко помітити, проміжок кінцівок становить близько 30.5 см.

Марди Гра
Тіло карликового восьминога зірка смоктати pygmy octopus є тільки 1.27 см по всій і вагою тільки 1 грам. В той час як гігантський октопус Тихого океану зважує всі 55 кг і його довжина тіла досягає в середньому 6 м по всій території, найбільший Тихоокеанський восьминог був 136-повний гігант з довжиною тіла 9 м по всьому.

Пакети.
Порохова кажана назва Kitty є найменшим кажаном у світі, і можливо, найменшим ссавцем. Володіє крилою близько 12.7 см і вагою тіла всього 2 грам. Найбільші літаючі лисики є найбільшими кажанами на Землі, їх вага може досягати 1.13 кг, а їх крил - всього 1,5 м.

р.

Кошик
Вальдо молюск, мабуть, найменший молюск у світі, має довжину ноги менше 5 мм. Ім'я Вальда була передана йому не випадково, оскільки важко знайти його як знаменитий Вальдо з дитячих книг. Гігантські молюски є найбільшими представниками видів, деякі з яких можуть досягати близько 1,22 м в довжину і вагою 204 кг.

р.

дельфіни
Мауі дельфіни є найменшими дельфінами у світі. Довжина тіла дорослих цього субвидів рідко перевищує 1,7-1.9 м і вагою понад 45 кг. Оркас є фактично великими дельфінами (відомо про те, як вбивці кит, їх довжина тіла може досягати 7.62 м і вага 5.9 тонн.

р.

Кошик
Важкі черепахи є найменшими черепахами в світі, з довжиною тіла 8,9 см і вагою 113,5 г. Шкіряні морські черепахи є найбільшими представниками видів, в середньому вони зважають 454 кг, а довжина їх тіла може досягати 2.1 м. Найбільша черепаха з шкіряним дверима була більш ніж 2,1 метрів довжиною і зважена 907 кг.

до 1 2 3 4 5+

Кошик
Feneca foxes є найменшими лисками у світі, вагою всього за 1,1 кг і досягаючи 20 см у висоту. Червоні лисики є найбільшими лисками у світі, досягаючи 51 см в довжину і вагою до 13.6 кг.

Фроги.
Найменші фриги у світі, падофрен ауси, лише 7.62 мм. Paedophryne amauensis є найменшим фрог в світі, а також найменшим вербрейтом відомий. Голятий жаба є найбільшим жарозом у світі і може виростити більше 30 см довга і зважити 3.2 кг.

Джерело: 4tolololo.ru