Google через очі внутрішньої

Привіт, Habrahabr!
Про рік тому я написав мій попередній пост на Amazon's Hubre через очі всередині. Я навчився три рази на Amazon, і нічого не приховувати, я став приєднаним до компанії, охопивши багато його принципів, і дізнався багато. І я бачив компанію з різних куточків, як я працював на Amazon Retail і Kindle, Seattle і California. Тим не менш, моя мета з того, що мій софом більше рік був практикувати на Google. Так, коли я нарешті запросила на інтерв’ю, і в результаті інтерв’ю я запросила на гірський вид на практику як інженер з програмного забезпечення, я не даю відмовитися. Я провів три місяці роботи для Gmail Spam & Abuse. Невідомо й несвідомо, я порівняю своє життя і роботу в Google на Amazon, що я хочу поділитися.
Відмова: У попередній статті я говорив про все, що це без порівняння. Це частково тому, що мало відомо про внутрішню культуру Amazon. Навпаки кожен знає про Google. Розмова про Google «з нуля» не працюватиме. Ось мої особисті спостереження та порівняння. Я сподіваюся, що я не торкаюся будь-яких почуттів.

Каліфорнія – обіцяна земля. Особливо НорКал. Тут ви і океан на серфінг, і гори на сноуборді, і чудова краса міста Сан-Франциско, і кращі університети світу, Станфорд і Берклі, і Кремнієва долина. Facebook, яблуко, Oracle та тисячі інших компаній та стартапів буквально об'єднують штаб Google. Не схожий на Seattle з Amazon в середині та Microsoft в безпосередній близькості від Redmond. Однак слід визнати, що є недоліки до життя в Кремнієвій долині, серед яких я зроблю від сплати податків і невисоких цін на нерухомість (не тільки власність, але і оренда). Я впевнений, що ті Габражителі, які живуть в Каліфорнії протягом тривалого часу, повинні сказати про плюси і мінуси, але я провів шість місяців в Долині, більшість всіх приділяв увагу цим аспектам.

The Amazon Buildings in Seattle and Sunnyvale, Каліфорнія є істинним втіленням корпоративного життя. Вже менше помпезних і затишних будівель однакового Oracle і Microsoft, вони ще багатоповерхових скляних офісів. Головний офіс Google якісно відрізняється тим, що кампус «Корпорація товарів» досить схожий на університетські кампуси: низькі будівлі, які утворюють єдиний комплекс. Парад з численними пам'ятками, такими як скелет T-Rex, гамаки, гірки, велосипеди, більярдні столи, волейболові корти і т.д., розсіяний навколо кампуса, цей комплекс є набагато більш затишним місцем, де ви хочете провести більше часу.

Якщо Amazon має все логічне в пристрої компанії, то Google має деяку «тенранизацію» з цим. Наприклад, коли ми були частиною Gmail Spam & Abuse, ми були частиною Google Social, а не частини Gmail. Google Maps, з точки зору ієрархії, є розділом YouTube. Я запитав, як це відбулося, і я отримав незадоволені рахунки бюрократичних і історичних причин. Але ось лов: це надзвичайно рідкісні для нових команд, які з’являються з ініціатив працівників на Amazon. Нерідко з’являються нові команди та підрозділи за рішенням верхніх шарів управління, на основі стратегічних планів. У Google є багато малих команд, які вийшли з 20 відсотків проектів. (Розпланування для неініційованого: Google дозволяє до 20% від часу його роботи бути присвячений іншим командам, проектам, тренінгам, наставникам та викладанням у Google. З такою кількістю невеликих стартапів всередині компанії важко знайти логічне місце в ієрархії. Крім того, сутність і призначення деяких команд змінюється з часом. Хіба трохи Мес.

Є критичні відмінності між двома компаніями. На Amazon стартує новий продукт або відділ є питанням дослідження ринку та прибутковості. Так, Amazon поставить своїх клієнтів першими, іноді на шкоду своїх інтересів. Але в питаннях розвитку компанії кожен диктує прогнози та перспективи. У Google зауважив раніше тисячі міні-проектів, які дають довести свою прибутковість. Запущені сотні проектів, лише кілька буде дійсно гідним, і 2-3 буде встановлювати новий тренд. Це схоже на два види ресурсного видобутку: інтенсивна (глибина) і велика (у хлібі). Google розширюється і ні, ні, ні, і буде поставлятися в пару кращих діамантів. Не кожна компанія може дозволити собі заглиблювати сотні проектів, щоб знайти кілька гідних.

Парадокс і залізниця, але двигун внутрішнього пошуку Google є частиною oop. Порівняно з внутрішньою пошуковою системою Amazon, інтранетом Google є фруструючий досвід. Існує кілька причин. По-перше, питання, яке природно попросить: чому б не застосувати той самий алгоритм індексації для внутрішніх сторінок Google, як для всього Інтернету? Відповідь проста: алгоритм індексації спирається на те, що є більше посилань в документі, ніж самі документи. Якщо це правда для інтернету в цілому, це не вірно для інтранету Google. Ще одна причина затримки внутрішнього пошукового двигуна – фрагментація вмісту. Нерідко внутрішні сторінки зберігаються в Google Диску. А ці сторінки написані - хто в якому місті? У Amazon ця проблема була вирішена централізованим каталогом вікі, який набагато простіше шукати.

Я написав листа до Генерального директора Джеффа Безоса, що читати, «Хі Джефф! Я стаж в компанії. Ви знаєте, що близько 900 людей в Сіетлі цього літа. І я думав, чому ви не зустрінете нас за годину або два в одному великому приміщенні і подаруєте надихну мову. Що б бути крутим. Як очікується, цей лист вирушив У 99,99% компаній, тому немає нічого спільного у Джеффі.
Він був приємно, що Google не мав запитати. Кожен четвер, Сергій Брін та Ларна Сторінка взяли участь у виставці Charlie’s Cafe на кампусі у гірському виді та розповіли про розвиток компанії та інновації. Наприкінці зустрічі вони відповіли питання від внутрішнього мікроблоґу та... Усі співробітники Google на Mountain View можуть відвідати цю зустріч. Ви просто повинні отримати місце в аудиторії рано. Відповідно, будь-який присутній може спілкуватися з аліментами Google. І це чудово!

О Боже, що відпрацьований Google! Так, Amazon вписав у мене бажання багналості. Ви повинні розуміти, що Amazon не зрізається на що потрібно. Але не зайвий! У вас є все, що вам потрібно, і вам не потрібно. Так, ми говоримо про масаж, пейзаж, меблі, роботи для відеоконференцій тощо. Зростання мого сюрпризу було відправлено весь відділ до курорту протягом декількох днів за рахунок компанії - і це підрахувало як робочий час, не відпустку. Звичайно, з точки зору працівника, це круто. Звісно, хтось буде сказати, що компанія хабар, і хтось буде сказати, що компанія дійсно піклується про щастя співробітників і будує колективний дух. Але те, що це дорого і не обов'язково, кожен погоджується. Я бачу: Чи є цей геноситет дійсно хороший і важливий внесок у ефективність, оцінку та лояльність наших співробітників? Чи є компанія, в кінцевому підсумку, отримувати більше з них і процвітання, або це провокує незважаючи на такі витрати?

Про спортивні зали в Google відверто поганий. Пленти людей, старі тренажери, відсутність належного заліза, мало місця. Не існує басейну, просто називають нескінченним басейном. Це ванна кімната, де вода рухається проти вас - як працює машина, просто для плавання. Але чудові поля і парки для бігу і пагорбів для катання дуже близько до кампусу. Вольлібські суди та футбольні поля, які вам потрібно. Я не намагався працювати з інструктором або в розділі, але приємно знати, що є така можливість. Для того, щоб бути справедливим, немає стандартного тренажерного залу в Amazon. Але двічі я отримав вільний візит: перший раз Amazon поставив мене в готель, який мав угоду з місцевим рокером; другий раз працював в оренду офіс, який був частиною комплексу з чудовим спортивним клубом. Я люблю Америку безкоштовно!

На Amazon дуже довіряються. Я ніколи не мав права використовувати базу даних або послугу (без нього платно). У Google, я завжди мав захопити мій менеджер, щоб просити доступ. Я мав призупинити свою роботу до того, як я був переданий доступ, а іноді навіть відмовився, цитуючи те, що я був в стаці. З одного боку, добре, що Google з мечем в руці захищає свою інформацію, але це також ускладнює роботу.

У Google та на Amazon видається приблизно той самий набір для розробника: лікарня з парою екранів для розробки та ноутбука для пошти та зустрічей. До послуг гостей також досить стандартні: два технічні інтерв’ю 45 хвилин на телефоні. Після проходження цих інтерв'ю процес визначення команди проходить через. Важко отримати, де ви хочете піти, бо команди вибирають своїх кандидатів. Але якщо ціль просто йти в Google, швидше за все, буде десь. (УВАГА: Ця інформація є тільки для заявників на вступі.) Компенсація (так звані W / P і бонуси в США) також на рівні двох компаній. Однак потрібно враховувати, що на Amazon ще потрібно витрачати гроші на їжу, коли Google не доведеться турбуватися про це.

Це історія, знову про все і нічого. Ведуться роботи різних компаній та їх стилів. Але огляд вийшов дуже поверхневим. Хто може сприяти більш глибоким і довшим спостереженням, я бажаю свою дивність в коментарях.

Джерело: habrahabr.ru/post/237491/