851
Інтерв'ю з винахідником коворкінгу
«Робота і Кохоз Жінка» – це новий тип парадної античної скульптури, і неймовірно важко створити новий тип. У будь-якому випадку це найкраща світова скульптура початку 20 століття. Не кажучи вже про культурну складову. Це пам'ятник жіночій емансипації, урбанізації та культурної революції 20 століття.
Тим не менш, контемпори, цей пам'ятник був зустрінеться як щось взяте за надану, що вже давно бракує - це сприйняття, звичайно, нейтралізує його сенсаційність. Але як народжуються революційні ідеї, які змінюють саму структуру свого простору? Здається, що Ньютон сказав, що ви можете бачити далі на плечі гігантів.
Мухіна і Іофан на плечі, які вони знали. Статуя в буквальному сенсі зібрана з двох відомих прикладів давнього мистецтва: від «Nika of Samothrace» і статуї «Tyran Killer». В результаті Мухина неможливе - після 2000 років доповнить старовинну скульптуру новим типом.
Але статуї візуальні, легко бачити. Десять років тому народився ще один новий тип, тип організації праці.коворкінгА мені здається, що історія його зовнішнього вигляду заслуговує не меншої уваги, ніж працівник і жінка Кохоз, за будь-який курс, немає особи, яка не чує це слово.
Ось чому я вирішив відслідковувати свого творця, Brad Newberg і інтерв'ю його. Виявилося, що він провів три роки на своєму винахіді, експериментуючи з зборами ентузіастів в кав'ярні для роботи, але коли нічого не сталося, надихнула йому знайти знаменитий Артур Кларк! У 1970-х рр. Брад читати фантастичне інтерв’ю, де він пророкував, що в майбутньому, де кожен буде працювати дистанційно, обов’язково буде місця (у бібліотеках, звичайно), де вони можуть з’єднатися з часом, щоб “заховати власну спільноту. й
Так наукова фантастика стала реальністю завдяки наполегливості та визначенню одного стартапера. Настав час подарувати йому своє слово.
Ви запустили першу коворкінг у 2005 році, а зараз, через 9 років, є 2 500 країн світу. Всього в Росії близько 100. Ви відчуваєте, що це все, що робити?
Коворкінг завжди був самоорганізованим. Як тільки я запустив шахту, я сказав всім, щоб вкрасти свою ідею і розвивати її за смаком. Отже, зараз коворкінг в Росії є мозковим з тих, хто їх створює. До речі, 100 коворкінгів є вражаючим числом!
Пост-індустріальна економіка, гіперінформаційне суспільство, анархістська революція – як ви бачите наше майбутнє і що ви очікуєте від неї?
Пророки є тільки ймовірними, які ніколи не трапляються.
Ми в США переконані, що в більш ніж 30-40 років, антропоїдні роботи та штучний інтелект візьмуть на монотонні заходи: довгострокове перевезення, робота на заводах і так далі. В цілому наше суспільство багате, але є величезні розділи його, які постійно без робочих місць. Сучасні фінансові схеми розроблені таким чином: ви отримуєте зарплату один раз на місяць, і вона охоплює ваші потреби. Відокремлює роботу і виживання.
20 до 30 років відтепер деякі робочі місця все ще існують: працівники ресторану, господиня та так далі – вони не збираються в будь-якій точці світу. У багатьох країнах ці позиції дуже добре захищені законом, вони намагаються трансформуватися з нижнього класу до середнього класу. Використання робототехніки в цих областях є занадто складним і дорогим, набагато простіше дати людям гідні гарантії і надати їм можливість жити на рівні середнього класу.
Глобальні фінансові операції будуть мати трохи податку Робін Хоуд. Ці гроші заливатимуть у глобальний фонд, необхідний для допомоги трейдерам у разі аварії на ринку. Це те, що фонд буде відходити від урядів, і це те, що має значення. Друга причина полягає в тому, щоб компенсувати ринкову конфігурацію. Ці гроші можуть бути внесені в розвиток тих країн, які зараз залишаються за основними повноваженнями.
Інтернет почне процес швидкого та анархічного формування групи. Швидкий бездротовий зв'язок дозволить вам спілкуватися з людиною в будь-якій точці світу без перешкод і високої якості. У всіх сферах і напрямах будуть доступні глибокі та інтерактивні навчальні програми, які дозволять людям самостійно зануритися у всіх сферах і напрямках. Це гіперінформаційне суспільство, де важливо не знайти потрібну інформацію, але скоріше заблокувати надлишок шуму.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Наприклад, щось схоже на Медитація стане важливою майстерністю. Деякі публічні простори, такі як ресторани, зможуть надсилати пристрої для сну відвідувачів – відпочивати в компанії друзів і в цей час просто неприпустимо використовувати телефон.
Ось пара моїх ідей. Насправді я можу розвивати тему нескінченно.
Чи коворить багато стартапів, або найближчим часом приєднується великі корпорації?
Я думаю, що це для некомерційних просторів та малого бізнесу. Я не хочу, щоб вони домінували. Я для поширення просторів.
Які переваги коворкінгу? У мене є труднощі концентрування навколо незнайомців. Я знаходжу, щоб працювати в ніч і окремо вдома. Що б зробити коворкінг як комфортний диван?
Коворкінг повинен бути комфортним і приємним для роботи з. Допомагати вам добре орієнтуватися і виконувати завдання. Він повинен вийти з будь-якого, що відволікає вас в домашніх умовах, встановити вас цікавими людьми. Гарна кава, хороша їжа в перервах, все це обов'язково. Коворкінг має бути поєднання тихих місць для конфіденційності та зручного місця для соціалізації та роботи.
Яка ваша перша коворкінг? Чи є це абстрактна ідея?
Я працював живим тренером і думав про те, що я буду робити далі. Я вирішив розпочати свій бізнес. Поки я думав про те, що вона повинна бути, я придумав ідею створення спільноти, яку я можу консультуватися з. І так з'явився слово «коворкінг» і перше місце. З'ясуйте, що це було наслідком необхідності - що я бажав і що ще не існує.
Як їхати в перший рік? Чи можете ви показати мені деякі фотографії коворкінгу цього часу?
Перший простір був коворкінгом Spiral Muse в Сан-Франциско. У першій парі місяців не збирався - кілька людей прийшли. Тоді люди вийшли. Багато людей прийшли і були зачаровані ідеєю, але вони не змогли приєднатися до мене, тому я попросив їх вкрасти ідею і зробити її самостійно. Тепер, звичайно, все виглядає так само, як і зібрати в квартирі друзів, але перші кроки завжди скромні.
Яким був інший? Що це було схоже на перегляд вашої ідеї поширення по всьому світу?
Друга була Hat Factory в лофті в Сан-Франциско. Я зробив це за допомогою 10 волонтерів. Це була приємно бачити велику групу людей, які обіймають ідею та допомагають зробити це. Як видно з фото, виглядає набагато серйозніше.
У вас є будь-які улюблені та несловлені коворкінги? Вас цікавить галузь?
Місце, де я частий відвідувач є майстер-класом Кафе в центрі Сан-Франциско. Я дуже люблю цю коворкінг. У Сан-Франциско всі коворкінги хороші, але за кордоном сповнені великих прикладів.
Але не всі коворкінги стали успішними, існує безліч прикладів невдач. Під час конференції Massimo Carrara в Італії в 2011 році було зазначено, що Італія є першою коворкінговою країною в Європі, була 58 з них. Ось близько 25 грандіозних там прямо зараз. Виявляється, що більше половини закритих протягом 3 років. Це означає, що коворкінг успішним є дуже важко?
Я впевнений, що ви повинні знати багато речей, щоб зробити коворкінг успіху. Для створення місця, де працюють різні люди. Ви повинні мати достатню кількість грошей і, звичайно, ви повинні мати прибуток. Я думаю, що цей рух просто з'ясував, як це зробити успіху.
Є кілька видів коворкінгу:
Зручний робочий простір. Власники витрачають багато часу і зусиль на дизайн, створюють яскраві просторі номери. Це майбутнє коворкінгу в США та Австралії.
Місце, де люди з креативної індустрії зустрічаються і обмінюються ідеями. Це найбільш поширена модель. Одна відмінність полягає в тому, що в той час як Американці і європейські намагаються зробити простір незвичайним і створити своєрідні художні галереї, кожен інший робить прості і чисті номери, які виглядають більше як офіси.
Місце проведення ділових зустрічей. У таких установах здаються основні доходи. Ця модель особливо популярна у Великобританії та США.
У Росії найбільш успішні коворкінг-компанії намагаються застосувати всі моделі одночасно. Що ви думаєте, є основні особливості гарного місця?
Я думаю, що кожен місцезнаходження відрізняється і вимагає свого підходу. З цих трьох, я найближчий номер 1, але кожен з них буде корисний в своєму місці.
Соціалізація, мережа, зустрічі — все чудово. Але для звичайного фрілансера, найважливіший фактор ціна. Самозайняте робоче місце може коштувати від 150 до 1000 євро при регулярному доступі, без крісла, витрати 100-400 євро на місяць. Але в цілому це нормальна практика. Що про тебе? Які ціни?
На мій перший раз відвідайте, він коштує 20 bucks, і місяць вартість 150-200 доларів.
Як можна виміряти якість коворкінгу? Чи існують будь-які критерії? Що таке переваги та недоліки? Які завдання ми повинні самі налаштувати?
Коворкінг є успішним, якщо це дає людям громаду, в якій вони вільні для роботи. Якщо коворкінг створив створену спільноту і дозволив людям вільно виконувати творчу роботу, вона справляється з поставленим завданням.
Добре, давайте надії DI Телеграф - це досить креативне місце - перевірте його самостійно.
Лекція про архітектуру Бориса Дубіна «Ідеальне тіло та сучасне суспільство» у коворкінгу DI Telegraph, з якого можна дізнатися багато про старовинну скульптуру та її роль у мистецтві.
Джерело: habrahabr.ru/company/Dreamindustries/blog/237261/