1448
Об'єкти війни: Чорна Смерть від Duska Zavali
Евдокія Миколаївна Завалій народився 28 травня 1926 р. (за іншими джерелами – 1924 р.) у с. Новий Буг, Новобузький район Миколаївської області. Відрізки в рік народження відбуваються через те, що деякі енциклопедії вказують на 1924 рік, а в ряді публікацій є посилання на слова Сама Завалій, які неодноразово заявили, що на початку війни вона ще не 16.
З деяких невідомих причин назва тільки жінки, які замовили ложку морських боїв під час Великої Вітчизняної війни не отримали на сторінках Великої Радянської Енциклопедії, де інформація була ретельно перевірена. Ми не довіряємо про поважну Євдокую Миколаївну, але пам'ять людини, алас, недосконалий, і тому є плутанини.
Поважно назвав її Фрау Шварцер Tod, «Мерс. Чорна Смерть», посилаючись на чорний колір букслатів морських суден і власної форми. Вони мали власні лати, ущільнені виразом «Душкінська ложка». Може бути не дуже ввічливим, але самостійно в дошці і звуках
Дівчина з Миколаївської області розпочала свою бойову подорож у липні 1941 року з добровільною допомогою поранених солдатів Червоної армії. Вона незабаром стала санітарним інструктором. «Я навчився адмініструвати титанову сироватку до поранених і робити багато інших речей, які доручають тільки досвідченим медсестрам», - згадав Завалі.
За порятунку командира надійшло наказ Червоної зірки. Вона змінила сумку медсестри до кулемета, коли, перед очима, загинув куля, яка підняла бійців атаки. У юному і голосному голосі Завалій підняв компанію за ним.
Під час жорстокого бою Будапешта у лютому 1945 р. Морські піхоти намагалися невдало протягом декількох днів, щоб перерву через штаб фашистського диктатора Угорщини, адмірала Міклоса Хортия. Приймали до замку підходи, до яких були Солдати 83-ї морської бригади, які включили ложку, довірену молодшому ліевтенанту Завалію, розглянули всі носки і знайшли підземний прохід під люком.
Але скаути повідомили, що в темземені, через які можна потрапити в фортецю, є такий нестерпний стейч, з якого ви дійсно захваті. Команда командира Кузьмичова згадувала, що серед захоплених трофей є 18 подушок з киснем.
Багато років після війни Євген Завалій згадав: «Ми розраховуємо, що ми повинні йти до четвертого свердловини, і вирішили взяти ризик.» Моя ложка була перед компанією - одна подушка для двох, збережи дихання і дати її сусіду. Збірник виявився вузьким, ніж очікувалося, ходьба зігнути, ноги застряглися в фольгоплавці. На другий колодязі почули рмелю і скеля. Уважно відштовхується кришка і відразу закривається - у верхній частині всю вулицю заблоковано танками і бронетехнікою. Я дивую, що чекає нас на четвертому колоді. Після того, як цей запах темряви може стати нашим масовим могилою, просто кинути пару гранат! Плитка припинила четверту свердловину. Тексти пісень, а це означає: Мій серце був pounding, але він був тихий вгору там. Так було правильне обчислення. й
До сходу, безпека була спокійно видалена. Краути не суперечать сюрпризу. Компанія та інші підрозділи почали приймати підлогу на підлозі і незабаром повністю очищали замок і навколишні райони з нази. Найцінніший трофей був оперативними картами і загальними, які, за даними Завалі, «помітили нас, як привиди, не змогли зрозуміти, що диво ми були в задній частині своїх військ. й
"Я здаю мене. Змішайте до штабу брудні, такі як пекл, стежить від мене. Головний Круглов, з’ясувавши ніс з хустом, звертай увагу на мене: «Репортувати, як німецький генерал був захоплений!» Зібрано німецькою рукою мене вальс пістолет - поганий, очевидно, хлопці шукали його. Frau Rusish Black Комісар! Про нас Про нас Я зняв у політичному відділі, вони не брали. Тоді хлопці назвали напис до мене на цьому пістолеті, поділили свої спогади про загальну ложку Завалію. Після цієї операції я думав - як змивати цей бруд. Ми пішли до деяких місцевих парфумерних магазинів, і я почав залити все, що прийшов в руки в горщик, а потім залити його на себе. Я не можу стояти духом, коли-небудь!
Для цієї операції Evdokia Zavaliy було присвоєно Порядок Червоного банера.
Дівчина закопувала двічі. Поблизу Білгород-Дністера, коли ніч змусив захопити лиману і утримувати мосту до прибуття основних сил. Хлопці загубили свого командира під час наступу, коли закинули вибухову хвилю. Коли Eudokia woke вгору, вона побачила ворогів, закінчуючи наш поранений. Вона чудесно не зраджувала себе, коли байонет занурився в ногу - перевірили, якщо вона була живою. На дачі кровоточивого компосту підібрали місцеві жителі. Так з'явилася її назва вперше на масовому могилі в Білгород-Дністері.
У Болгарії закопували другий раз Євдокия Завалі. На пам'ятнику вписали її ім'я. Коли через 25 років вона прийшла до Бургасу як почесний громадянин міста, один з жінок визнав Євгенію Миколаївну під час зустрічі з громадянами і поспішаючи її з сльозами: «Дочка!» Ти живеш!
Охорона лейтенант Євдокиї Завалій взяв участь у захисті Кавказу, у битвах за Крим, Бессарабію, на Дунаю, у визволенні Югославії, Румунії, Болгарії, Угорщини, Австрії, Чехословаччини.
Після війни дівчина була направлена на навчання в військовій школі, але чотири рани і два конуси відчували себе. У 1947 році був демобілізований і залишив на Київ. Але навіть після війни вона продовжує атакувати вночі. Я захопив так багато, що сусіди були рубані. І величі молилися і розповіли її матері: «Ця нечистий дух виходить з неї!», згадувала Євгена Миколаївна. Поліпшується життя. Одружився і мав дві діти. Вона стала онуком чотирьох онуків і чотири онуків.
Після розпаду СРСР Євдока Миколаївна Завальій продовжила робити те ж саме, як і раніше: Після війни вона подорожувала багато міст, військових частин, суден і підводних човнів - вона завжди розповіла про свою посадкову ложку. Вона сказала в школах, щоб діти знали правду, і не виростуть як Івани, які не пам'ятають дива. І тепер я ходжу, якщо ви зателефонуєте і не відпустили сили. У серпні минулого року я приніс з Севастополя 30 наборів телятини і башлатів для дітей з 104 шкіл в Пушче-Водіца, де я щасливо пройшов щороку 9 травня. І 1 вересня 2007 р. ця школа була урочисто названа після фашистської туги Роман Шухевич. Чи потрібна моя правда?
Євгенія Завалій помер у Києві лише за чотири дні до 65-річчя Великого Перемоги.