Я пішов на відпочинок, але розширив бізнес. Туреччина

Привіт, Habr. Сьогодні я хочу розповісти про успішну бізнес-історію, яка сталася мені тоді. Ця історія - мій успішний досвід, рекомендація тим, хто працює в ІТ-сфері, або, можливо, просто цікава стаття. У будь-якому випадку, я сподіваюся, що вам подобається. Ось ми йдемо.

Я працюю дуже важко, і щороку я спробую піти за кордон принаймні 2-3 рази. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Без нього немає. Обов'язковою умовою для кожного відпочинку є море або океан. Я поясню, що це так важливо, щоб наблизитися до води. Я раджу всім не забувати про свій відпочинок. Не дивлячись на мої рекомендації, на мій останній відпустці я зламав свої принципи, але були причини цього.

2014 був дуже продуктивним для мене з самого початку. Я запустив свій наступний новий проект, безпосередньо пов'язаний з IT і з самого початку він почав нести фрукти. Я не можу пояснити, що я роблю. Пахнуть Ми допоможемо іншим підприємцям продати більше, використовуючи інтернет. За кілька місяців все було дуже добре, я трохи втомився від рутинних і монотонних. Як звичайно, я планував літню відпустку. Я ходжу до Туреччини майже щороку. Тепле море, відмінна погода - ідеальні умови для мого відпочинку. Якщо перед тим, як я пішов виключно до готелей, останній раз я пішов на велику віллу до мого друга, який в свою чергу тепер також мій партнер. До речі, мій друг витрачає багато часу в Туреччині протягом тривалого часу. Він має власний бізнес, і тепер він має багато нерухомості. Не думаю, що я блювоту про це, я часто зроблю з'їзди, але вони все закінчуються, пов'язані з основною темою і думкою.

Після прибуття я вирішив купити мобільний Інтернет, завершено з Wi-Fi маршрутизатором. Раніше він спробував анотації з Інтернету і обмежив себе тільки уповільнити Wi-Fi на території комплексу, перевірити соціальні мережі. Але це час, моя робота і мої проекти потрібні більше уваги. Туреччина має відмінне 3G Інтернет, я використовував послуги оператора Turkcell (за продавцями, кращим вибором). 15 gigabytes (максимум пакет) вартість 99 Турецька ліраса, яка перекладається на наші гроші ~ 1,700 рублів. Продавець чітко задивився, чому я так багато і що я планував зробити з цими 15 Гб. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я хотів би поговорити і розповісти вам деякі деталі. З бесіди я зрозумів, що є кілька ІТ-фахівців в Туреччині і ринок для всіх, пов'язаних з галуззю, просто почав розвиватися. Всі права, нехай їхати, і я наказав віллі. Три-чотири днів великого моря і сонця, і я з'являю більше і частіше в Інтернеті, вже починаючи від розбиття на роботі, і все, що відбувається в мережі. Я часто отримую на YouTube, де з'являються однакові піца. Це стає зрозуміло, що є очевидні проблеми з відеорекламою в країні, там просто немає рекламодавців.

Похід деяких запитів, які популярні в Росії, але в Туреччині, стає зрозуміло, що контекстна реклама про себе погана. Я відчув, що я був там, і що я можу зробити гідну життя. Я закрив свій ноутбук, взяв мій надувний матрац, як звичайний, ковтати до буй, де я хотів би подумати, і почав думати про те, що робити далі. Перше право, щоб зробити це терміново. Друга думка – Вам необхідно запустити реєстрацію компанії та записати на відпочинок прямо зараз. Повернувшись до своєї квартири, він відразу почав вивчати процес реєстрації компанії. Все дуже просто і недорого, але це займає час, що я не маю (2-4 тижнів для реєстрації). Мій друг допоміг мені, він вже мав кілька юридичних осіб в країні, аналоги нашого ТОВ. Я домовився працювати від імені своїх компаній.

У той же день я здаю машину. До речі, вартість 95 бензину, переведений в рублів - ~85 рублів на літр! Але майже всі раси на дизельному двигуні - ~75 рублів. / л. Найвища, якщо не найвища, ціни у світі. Як розповів я, це пов'язано з тим, що є багато сільського господарства в країні, і важко отримати нормальні податкові платежі від людей, які живуть ближче до гір, тому податки просто включені в вартість палива. Не знаю, як це правда. У мене є автомобіль і у мене є банківський рахунок.

У той же день, або це було майже ніч, у мене був наш інженер, найнятий перекладач, який швидко перекладається на сайт в турецьку. Всі ми повинні були знайти клієнтів на порожній ринок. Я відчув, що все може працювати, мій друг підтримав мене і сказав мені, що Турки дуже бізнес люди. Я можу тільки сподіватися.

(фото я взяв на локальний ринок підтвердив слова мого друга)

Я здаю вранці і почав працювати. Я пішов в найближче місто (Алания). Я вирішив їсти сніданк і одночасно спробувати розірвати мої послуги прямо там, де у мене буде сніданк. Для цього він знайшов кав’ярню, яка виглядала як приватна справа, але був цивільно оформлений. Це невеликий ресторан, де ви зробили макарони. Перш за все я запитав, чи є у вас сайт? Я був гордо непристойним. Я подав мій планшет і попросив на виворіт. Сторінка була завантажена протягом тривалого часу - і її краще не навантажувати. Що я бачив був страшним. Я кладу його тут. Так, я не помилився, нижче ви можете побачити повноцінний сайт турецького ресторану. Це так класно, що він вписується в одну картину:

(http://www.uknoodle.com/ – весь сайт на одному малюнку)

На жаль, макарони не дуже смачні, Москва набагато краще! Так, і продавець з'явився на «три» для запуску реклами для доставки його макаронів і прийому замовлень через Інтернет я не вдалося. Можливо, він був втілений, що я дуже рекомендую зробити сайт краще. Я був трохи вгору, але я ніколи не віддаю, особливо в першій недостатності. У своїй орендованій машині почав шукати інші ресторани, а також цілеспрямовано вже шукаючи таких компаній, які мають робочу доставку або принаймні перелік цін на свій персональний сайт. По-перше, всі були страшні сайти, але були винятки. Наприклад, www.dominos.com.tr Відмінний дизайн і функціонал, я знайшов його швидко, вони були добре і вже проведені онлайн реклама, працювали принаймні контекст від AdWords. Я радий, що я не бачив жодної інформації про доставку їжі.

Після години в машині зібрано базу даних 20 підприємств, пов'язаних з харчуванням. Я не їду на кожну зустріч. Я пропоную дуже вигідні умови, платіж після перших клієнтів. І ось, я знайшов спільну землю з 2 ресторанами. У них також працюють середні сайти, доставка (завдяки історій власників) Реклама була організована і протягом декількох днів я отримав платежі на банківський рахунок як знак успішної рекламної кампанії. Сума була невеликою, вона була просто початок.

Я пішов працювати з людьми, які працювали або працювали. Компанія з різних сфер, всі пішли контактувати, я продемонстрував наш сайт, сказав, що я вже працює в Туреччині, що я зробив велику рекламу. Всім було дуже цікаво, я підписала багато контрактів, деякі за дуже хороші суми. Я почав запропонувати, щоб зробити гарний сайт безкоштовно, за умови, що певна сума буде витрачена на рекламу. Моя компанія чудово працювала, невисока онлайн реклама в усіх сферах зробила свою роботу.

Реклама надала мені індикатори, які я ніколи не досягла в Росії. Далі ми пішли по готелях, нерозривно. Все. На щастя, є багато з них в Туреччині. Ми спілкувалися з менеджерами, залишили наші контакти, вони пройшли їх в управління. І навіть так, нам вдалося залучити клієнтів.

Щодня я працював, я дуже втомився. Але море є великим джерелом енергії. Саме тому важливо відпочивати ближче до будь-якої води. Я помітив це довгий час назад: тиждень, проведений в морі, кращий відпочинок для вашого тіла і великий заряд протягом декількох місяців роботи. Кожна ніч я пішов, щоб лежати в воді і подивитися на зоряне небо. Немає нічого кращого, ніж цей момент. Це може звучати неправдивий або самогіпноз, але через 15 хвилин у воді, ви не відчуваєте втоми.

Зараз я зрозуміла, чому компанії, такі як Yandex, приділяють багато уваги країнам з погано розвиненою інтернет-інфраструктурою в цілому. Вони знають, куди працювати. Для всіх, хто працює в ІТ, піти в Туреччину і розширити бізнес. В даний час існує велика потреба в веб-дизайнерів, фахівців з реклами, SEO, SMO та ін. Дуже дешева їжа і проживання в Туреччині, особливо коли це не сезон. Жовтень - ідеальний час, щоб піти і почати роботу. Море тепло і ви можете плавати в ньому майже цілий рік. Я збираюсь на роботу.

Я сподіваюся, що вас цікавить. Я можу розповісти багато цікавих оповідань і поділитися своїм досвідом. Успіхів.

Джерело: habrahabr.ru/post/237293/