Розумні візки – це майбутнє роздрібної торгівлі, або як я придумав колесо

Я колись читаю в розумній книзі, що будь-який винахід є важливим результатом негативного досвіду. Вони кажуть, що людина так влаштувала, що один раз наповнить себе болючою бампою, наступного разу він обов'язково побудує щось, як шолом на голові. Заява спірна, не застосовується до всього, але в більшості випадків правда.

Натирання людей тиснуть навантаження на грунт - з'явився колесо, неолітний фермер втомився від забору грунту з копаючим паличкою, знайшов широку і плоску двосонну кісточку в залишках сімейної вечері (що, до речі, називався лопаткою пізніше), поранивши її на кашку - придумав лопатку. І блискавка повинна вийти з кимось, хто колись отримав хороший блискавкий болт, інакше як подумати про це.

На жаль, ті, хто потребує найбільшого життя, які, через геній, використовуються для думки для всіх без посилання на особистий досвід (da Vinci і Tesla, наприклад,), але це окрема пісня. В основному винаходи є логічним результатом власних емпіричних шляхів. Як я нещодавно «продумав» розумний кошик для супермаркету.

Атмосфера для творчості, який день був вигідним - це традиційний для покупок Субота, і касіра в супер був відкритий тільки з десяти. У кошику було все, що потрібно на тиждень для сім'ї п'яти з двома молодими дітьми, і вони були власними людьми. У зворотній зв’язці було досить багато черги, і прямо перед мною в тролейбусі на складанні «дитячих» полиці сиділи молодшої дитини, витягування волосся від моєї бороди і сміхання інфекційно в той же час (достатньо, він зробив щось смішне). В той час, в той час, в той же час, сати в тролейбусі, і німблічно покластися в неї все, що я просто виклав на стрічку перед касовим реєстром. В цілому касовий реєстр підійшов, і справа не переходила з мертвої точки. Перед тим, щоб допомогти, але відразу ж з'явився сік. В результаті, за допомогою своєї допомоги і завдяки майстерності касіста, ще можна було оплатити покупки, але після того, як касір все було повторне - старше почали викласти з візки, що я спробував його вставити, і молодше, досить розм'якшивши його бородою, забувши вуса.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Хелл відступив, нехай додому. Недавній досвід був настільки яскравим, що нервова система почала надсилати імпульси до мозку відразу після удару досвіду. Що робити, якщо сам кошик обслуговує POS термінал? І додаткові можливості такої функціональності забезпечують багато. І на шляху я вже помітив ідею про те, як уникнути переходу від порожнього до порожнього, оптимізуючи процес покупки. До задоволення покупців і продавців.

Провдю переваг, які я долучаю до людства, в домашніх умовах я вирішив Google тему, щоб переконатися в оригінальності ідеї. Розчарування було жорстоким. Виявляється, що в інтернеті зразки смарт-карти вже давно існували в ідеях, проектах і прототипах. І в Шанхайському ланцюжку гіпермаркетів, Лотус вже успішно протестований. Крім того, розуміння «міни кошика» від своїх творців дуже відрізняється.

Дизайнери Китай Парку і Інюнь Ян, наприклад, в їх концепції запропоновано модель, яка буде генерувати електрику при русі, а магазин буде використовувати його в електромережі. А розробники Smart Shopping Cart китайської компанії SK Telecom обладнані їх кошиком на колесах з вбудованим планшетним комп'ютером, який допомагає покупцеві орієнтуватися в магазині і вибрати покупки.

Але тут найбільш бажана можливість - платити за покупки за допомогою кошика - пропонує тільки одну, найяскравішою і максимально послідовною з моїми ідеями про вибір «розумний кошик», до речі, розробленим російським стартапом. І найголовніше, він представлений для пошуку співфінансування на колективній інвестиційній платформі VCStart, що я насправді блог тут на Habre. Хоча це не мій файл, але досить індикатор інтересу стартапів у залученні інвестицій на нашій платформі. Ми запустили в тиждень, і вже зареєстровано 332. Я постійно дивлюся на нові, але багато хто якось стає (який звичайно ж радує), але ви не будете дотримуватися всіх з них.

Проект був дуже цікавим і я вирішив писати про нього. І зацікавив він не тільки мене - перед початком фінансування все ще далеко, він передує етапу збирання громади, і CartPay (як це називається Санкт-Петербург), вже вдалося зібрати 2% цільової суми, яка більше 3000 доларів.

Що таке VPS:

Покупці: Збереження часу шляхом усунення черги на каси або термінали самообслуговування;

Магазини: Підвищення спроможності касових та самообслуговування терміналів (і в результаті підвищення лояльності клієнтів і в майбутньому, збільшення кількості середньої перевірки) та зменшення експлуатаційних витрат.

Як виглядає вона зовні:

Покупець йде через магазин і кладе все в свій дивний кошик, що його очі падають і має достатні гроші, перш за все привезли товари в вбудований сканер, який читає штрих-код. Тоді він приходить до касира і сплачує чекаю на нього. Насправді, це все.

Я пам'ятаю тестування чогось подібного в Росії в «Магазин майбутнього» X5 Retail Group, впровадження технології RFID (Радіочастотна ідентифікація) Проте, накладні витрати на впровадження радіоміток, на яких вона була високою, і випробувальна лабораторія X5 Retail Group для вивчення можливостей RFID в даний час прагне зменшити їх. Результати – за шість років, вартість одного етикетки знизилася від 16 до 4 рублів, що все ще досить багато для його поширення. Крім того, читальне обладнання для використання радіостанцій дещо дорого. X5 роздрібна група не погана компанія, але не буде торгувати при втраті.

На відміну від RFID, CartPay має ряд відмінних переваг:
• Використання смарт вантажівок не вимагає додаткового маркування товару;
• Картки працюють з регулярними касовими реєстрами та вже встановленими терміналами самообслуговування;
• Розчин простий і дешевий в масштабі в одному магазині.

Крім того, крім того, продавці з реалізованою системою будуть запропоновані мобільний додаток, що забезпечить швидку навігацію по магазину і допоможе зберегти список покупок. Також додаток перевірить термін зберігання продукту і кількість калорій в ньому - на мій погляд, функція просто мега-користувацька, особливо для людей з низьким баченням, враховуючи невеликий друк на упаковці більшості продуктів.

Забезпечення безпеки самого кошика (це унікальний, цінний і навіть масштаби вбудовані в неї, будуть використані) і товари в ньому: смарт-каркас сам контролює дії покупця і вага товару.

На сайті проекту «Якщо покупець відхиляє від стандартного сценарію поведінки, то співробітники магазину поінформовані про це і покупець може бути зареєстрований в терміналі замовлення або самообслуговування». Саме там, де потрібна декларація, яку я отримав за контактом з Генеральним директором проекту. Євген Євнуков:

Євгенія, наприклад, людина не дуже, щоб покласти його м'яко, чесний, покласти щось на дно кошика з несканованим кодом з наміром викрадення цього продукту. Чи можливо виявляти непристойність крадіжки і запобігти його лише за вагою?

Якщо щось кладеться в візках без сканування штрих-коду, як покупець, так і працівникам магазину про це повідомив при розрахунку. І якщо останній має сигнал про підозрілі дії покупця, на його основі вони зможуть перевірити його. У майбутньому ми плануємо інтегрувати з системами відеоспостереження та розпізнавання шаблонів.
І що якщо похибка ваг, або товари, які найбідніша людина, що приховує в кошик, досить легко?

Поточний прототип визначає зміну ваги, якщо ви кладете одну сигарету на масштабі. Я не можу дати більш точний відповідь, але нам потрібно чекати тестів тролей за сценаріями використання. Звичайно, є дуже легкий продукт, і його не вдасться виправити, але для цього є спеціальні сигнальні кадри при оформленні замовлення та інші інструменти для захисту від крадіжки.
Як ви оцінюєте потенціал CartPay?

З 200K великих роздрібних магазинів по всьому світу, 35K має системи самообслуговування $800M (VDC Research). Весь потенціал ринку самообслуговування цінується на $4.3B. Наше рішення поєднує в собі кілька зон самообслуговування. Ця точка вписується в інфографічну нижче.

Навіть в даний момент ми можемо сказати, що наше рішення не гірше, ніж один широко використовується сьогодні з простою касировою службою. Але, в той же час, вичерпаний потенціал для покращення касира, і це тільки відкриття тут.
Хто цікавиться реалізацією продукту?

Роздрібна торгівля. Але кожен хоче бачити готове рішення для тестування. Вони не хочуть інвестувати в розвиток. Звичайно, є скептичні відгуки, але вони не підтримуються нічого, просто не вірять, так як часто справа з чимось новим. Але роботи або ворота теж, одночасно, не всі вірували.
Добре, оптимістично. Тим не менш, завдяки дизайнерським характеристикам візка, дітям в такому поході, але має безліч інших переваг. Справа залишається для малих – насіннєвих інвестицій, які вимагають відправляти прототипи його позбавляння до багатьох, хто хоче його перевірити.
До речі, ви можете придбати ставку в цьому проекті на нашому колективному інвестиційному майданчику VCStart.com (від 30 $).
І на сайті запуску Cartpay. Ви можете залишити заявку на тестування прототипу.

Джерело: habrahabr.ru/company/vcstart/blog/236903/