698
На ІСС створили вогненну рибу
У полум'я завжди привертала увагу людини, як і коли наші предки все ще приховувалися біля вогнищів в печерах, а зараз, коли ми самі підбиваємо каміном, сидимо в комфортному стільці (навіть, або вогонь в лісі, на поході).
Нещодавно астронавти на ІКС провели серію цікавих експериментів з вогнем, які привели до створення студнеобразного утворення, яке було дуже схожим на живий організм.
В цілому поточний експеримент не був першим, раніше астрономи буквально грали з вогнем на ІСС, а в кілька разів полум'я поводиться як живий організм, заголовок до максимальної концентрації кисню. Після таких експериментів біологи навіть довелося писати, що полум'я не живий організм, тільки дуже схожий.
Справа в тому, що полум'я в умовах низької ваги або її відсутності розмежовується в окремі вогнища, і все це конвертується в дім-фірній сфері. Дуже ефектно виглядає. Щоб зробити експеримент ще цікавішим, астронаут Reid Wiseman використовував оригінальну систему.
В системі використовуються дві голки, з якими перемішують гептан і ізоектан. Тоді все це було встановлено на вогонь, після чого пожежна зона зламала в кілька окремих вогнищ, оточених синьою гілкою. Всередині системи почали формувати додаткові джерела полум'я - розморожування соот з температурами до 2000 градусів Цельсій.
І вся система почала рухатися в одному напрямку, а в одному з «полиць» утворилася зазор, який потім став схожим на краї парасольки з меду. В цілому, краще побачити, ніж спробувати уявити собі:
Все це було зроблено не для краси, але для кращого розуміння можливих способів поширення вогню на ІКС, і мислення про способи усунення вогню. Тим не менш, це, ймовірно, один з найбільш ефектних протипожежних експериментів в історії пожежогасіння.
Вівсяна
Джерело: habrahabr.ru/post/236657/
Проект Vest: Отримання акустичної інформації особою з порушеннями слуху за допомогою вібрації
Sega створив інтерактивну пісочницю для торгових центрів та ігрових залів