Афаназія Борстова

«Мій слава з причепом!» І немає часу.

Рік: 1975
Країна: СРСР
Лінія тегів: "Добра людина"
Режисер: Георгій Данелья
Жанр: драма, мелодрами, комедія
Аудиторія СРСР: 62.2 млн.

12 зображень

Це правда. Плюмберний фіксатор Afanasy Borshchov, п'ятий і еготист, живе безтурботним, нерозчинним життям. Молода і наївна медсестра, Катя, впала в любов з ним. Athonia slept з її і залишив її. Є штукатурки Коклу, які дружини її випікають з дому, і він оселився на Афоні. Також є друг Афоні – повний алкогольний фенул.
Ось що режисер Данилія прокоментував:
«Я почався з того, що в Госкіні я дав читати сценарій Олександра Боросянського: «Про борщову, сантехніку ЖЕК No2». Ділянка була жорстким, з загартованим закінченням. Я хотів скрипт. Я зустрівся з Бородавським, ми говорили, усвідомили, що ми розуміємо один одного, і сідаємо до роботи. Ми працювали протягом декількох місяців, і в результаті інтонація дещо змінилася, акценти змінилися в деяких місцях, і з'явилася нова назва – «Афонія». А сюжет, в принципі, залишався так.

Ми мали три кандидати на Атхос – польський актор Данила Олбричського, Володимир Висоцький та Леонід Куравл. Три чудових різних акторів. Три різних кіно. Припинили в Куравліві. Немає помилки! У Куравліві є секрет. Athos у своїй виставі прощав, що ніколи не пробачав Атгос Ольбрихський або Атгос Висоцький. Що ми хотіли. Ми хотіли, щоб аудиторія в кінці фільму не щастило нашого Атхоса, і шкода.

За роль Катя, в.о. асистента Леночки Судакова принесла юного студента театральної школи «Щукіна» Женя Симонова. Мені сподобалося, і я затвердив його без розгляду. А потім виявилося, що вже підписано договір з іншим живописом. У місті Башкірія є головна роль, і все літо вона буде знята десь. Починали шукати ще одну Катю. Вони принесли багато талановитих юних акторів – досить і славний, але всі неправдиві речі. І я зрозумів, що я не бачу всіх, крім Женя Симонової в цій ролі.

до А що це особливий про неї, в цьому Симонові, що ви тримаєте на ній так багато? – попросив мене директор картини Олександр Єфремович Яблочкін.
до Я не можу пояснити, але вона буде променем світла в темному царстві.
І сказав він,
- Ви будете мати Катя.

І дійсно. Яблочкін росла в Башкирії і приніс звідти Женью і матір її до Ярослава. (Цей фільм був виконаний в Ярославлі.) І наступного дня з Башкирії з режисера цієї групи прийшла гістерична, сердитися телеграма! Не менш гістеричні, сердячі дзвінки від студії Горького та з Госкіно. Виявилося, що наш режисер просто зняв акторку і матір її, практично таким же чином, як герої Гаїді в фільмі «Кауказький в'язниця». Просто залиште замітку: Не хвилюйтеся, ми будемо там протягом трьох днів. Ваше яблуко.

І сказав він мені,
- Не пропустіть кров, але потрібно зняти його в три дні. В іншому випадку ми будемо руйнувати цю картину!
Яблочкін був загартований режисер і зрозумів, що це неможливо, але ще можливо, і що було неможливо.

72

І ми зняли Жень день і ніч, буквально в сенсі цих слів. (Симулятори зуміли опинитися в задньому сидіння автомобіля під час встановлення світильників або переміщення від об'єкта до об'єкта.) Ми завжди з нами на комплекті.
Штукатурка Колю відіграла Євген Леонов. На відміну від sloppy Athos, Kolya вважається позитивним показником: він акуратний, чуттєвий, зацікавлений в міжнародній політиці і снятті універсальної зручності.
І Леонов не поважав свого героя, сказав, що Коля є еговістом ще гірше, ніж Афон. І весь час змастити, що ця штукатурка отримала рівну, як млинець. І тільки коли була знята сцена «Кохлі», він заспокоївся. На цій сцені Коля, яка захищала дружиною, залишивши Афоні, залишає йому листок своїм телефоном.

На репетиційному, Леонов зробив шматочок паперу зі своїм телефоном з кишенею, а кілька монет випадково впав на стіл. Він кладе монети і замітку в кишені і сказав:
Дивитися.
Він вийшов з кишеню ще раз, а монети вийшли з неї знову. Він підібрав їх і кладемо їх в кишеню.
до Ви розумієте? Він запитав мене.
- Що?
до Який шматочок! Два тижні жили з людиною, відвертавшись, ate, і сам собі життєздатність залишити три пені!

Женя завжди дивилася на негативні риси у своїх героїв - вірила, що цей образ був більшим.
Аудиторія впала в любові з яскравою і наївною Катею (не намагалася!), розумною Коля і навіть slobbering Athos, але найбільшою кількістю апеляцій на зустрічах в кінотеатрах була підібрана алкогольна, скрабельна і повна скраб Fedul, яка в нашому фільмі була чудова грана Борислав Брондуков. (Відзнака Федула: «Поштовхувати рубль, відносний!» стала знаком фільму.)
У костюмі і макіяжі Боря була настільки органічна, що коли під час зйомок в ресторані (зніміть ресторан на ніч в Москві) він пішов за куркою, дверцят не хочу дати йому назад. Брондуков пояснив, що він був актором, що без нього зйомки не вдалося, дверник не вірить. Я сказав, що там так багато художників! Брондуков наполягає. Дверман загрожував викликати поліцію. Я б, але мій помічник Рита Рассказова дивився поза.
Борислав Миколаєв, ви тут! А потім паніка: де звучав актор?
- Чи справді він художник? Вдова! Дверний

р.

Танці погодилися знімати вночі, в залі клубу імені Крюпської в Текстиль. Я просив для сучасних музикантів. Вони принесли групу, основною є кучерявий хлопець. Тонування. Безтурботно, проводиться самостійно. Ми запитали, скільки ми платимо, і ми сказали, що ми будемо грати. Виявилося, що ми запрошували найбільш популярні і найбільш заборонені смуги в той час, щоб стріляти. Перша група була машиною Часу Макаревича, а друга була Араксом Шахназарова.

Тепер я дуже пишаю, що час машина зробила свій дебют у фільмі Athos.
Актриса зробила свої груди з мангалини.
У дівчинки з батом Леночка Саукова приніс актриса Тетяна Распутіна. Дуже хороший художник, але з нормальним бюстом. І ми бажали, щоб бути вражаючим. Хтось з кінокомітету, хтось, хто жив поруч, ran home і приніс омоліну. Наповнивши латунь з ним. Кнопки тяжіння манки не могли стояти, і довелося зав'язувати латунь на спині з вузликом. (Ви можете побачити, що на екрані.) Однак, груди так «прослуховуються» в прозорій блузи, що потім критики щиро захоплювали цю мистецьку деталь.

За останніми версіями сценарію, в фіналі, Athos купує квиток в провінційному аеропорту за перший рейс і лягає на аеродромі очікування літака. До нього приходить офіцер поліції і просить
надати документи. Ахос дає йому паспорт. На фото в паспорті молодого хлопчика, з локонів і безтурботної посмішки, але в реальності перед поліцейським тьмяна людина з абсолютно порожніми очима. Ось де завершився фільм.
Я не хотів такого темного закінчення з початку.
А Бородянський і І, працюючи над режисерським сценарієм, написав версію, в якій Атос і Катя зустрівся в кінці фільму. Але вони усвідомили, що це закінчення порушує логіку наратив, це банальне щасливе закінчення. І дайте його.

р.

І поки я перероблю фінал. Коли Женья Симонова в'яла до Ярослава, і ми почали знімати її, Катя виявилася так чистою, ніжною і доторкнувшись, що я дійсно хотів її з'явитися в кінці фільму. І ми вирішили стріляти так: Athos в аеропорту лежачи на траві і чекає на літак. Катя підійшов і каже:
Афанасья, хтось назвав мене, я думав, що ви.
Ахос відкриває очі - немає Катя. Управлінець зобов’язується надати документи. (Катя мала бачення.)

В останній день зйомки Жені – третій – працював дуже інтенсивно, знімається один прийом, щоб встигнути порушувати неплановану «заглушку». До кінця дня ми були в аеропорту. Починаємо приймати підхід Katie. Перший прийом був постріл з швидким – Катя йде повільно, як якщо плавання. Вронг! Зняти варіант - виходить з квітки. Вронг! Прийміть: вона йде, метелики для волосся, handkerchiefs. Вронг!
І я зрозумів, що це не про те, як Катя йде навколо поля, з квіткою або чимось. Я дійсно хочу Katie бути реальним.
А за тридцять років в кінці фільму, коли Athos йде на площину, хтось називає його. Він виглядає навколо і Katya стоїть там і каже,
Афанась, хтось сказав мені, я думав, що ти!

А смарт люди писав у відгуках, що фільм не може бути настільки примітивним, якщо не для фіналу. Поява Катерини на аеродромі є банальним щасливим закінченням.
По дорозі. У Ярославлі з’явився вид з вікна до сцени «Афоня прокидається в кімнаті Катя». Вранці з'явилася п'ять. (Морнісний режим - сонце ще не піднімається, але воно блискуче.) Згідно з планом, там, поза вікном, молодят повинні повернутися з весілля. Але в п'ятій половині виявилося, що весільна сукня нареченої була забута в Москві. Я вже хотів стріляти просто пейзаж, але потім оператор Сергій Вронський продемонстрував мені коня, яка була блювотою з бочки.
до Він сказав.
Вони взяли кінь.
Перша до цієї рами звернула увагу дружини художника Леван Шенгеля Ріта.
до Як дивовижна ви прийшли з цим, вона сказала мені після перегляду Mosfilm. - Як правильно!
- Що це таке? - Запропоную мені уважно.
- Кінь! Він пропонує, а потім коня. Так Катя, як це ненажерливий кінь, перетягувати навантаження на дегустацію, п'яні іржі і бідність все її життя! Право?
Недбалий режим.

Деякі цитати:
Відсутність скарг від громадськості є найкращою нагородою для нашої роботи! Про нас
- Хто ти? - Я? Відносно! Поза «69»
- Зробіть себе вдома, але не забудьте відвідати!
до Ви йдете, Катюша. Все виробництво, соціальні навантаження, самоосвіта... Немає особистого життя!
до А коли тільки ви, Борщов, встигли зробити все - і зануритися в фонтани і боротися на танці? й
- Я не загубився. Я збираюся розміститися і читати прес.
- Дайте мені рубль, родичу! Athonia owed мене a ruble!
- Я не люблю людей. Непунктувний. й
до Ми посидимо, послухайте радіо - програму для тих, хто не спить.
- Добре, половина крапель, половина крапель ... для запаху.

Останній:

й

4065475 р.