AFONY: історія фільму

Рік: 1975

Країна: СРСР

Лінія тегів: "Добра людина"

Режисер: Георгій Данелья

Жанр: драма, мелодрами, комедія

Аудиторія СРСР: 62.2 млн.

Плот. Сантехніка Афанась Борщова, п'ятий і еготист, живе безтурботним, нерозчинним життям. Молода і наївна медсестра, Катя, закохалася в коханні з ним. Athonia slept з її і залишив її. Є штукатурки Коклу, які дружини її випікають з дому, і він оселився на Афоні. Афоні, Федул.

Ось який режисер Danelia сказав про зйомок:

«Я почався з того, що в Госкіні я дав читати сценарій Олександра Бородинського: «Про Борщову, сантехніку HSEC No 2». Ділянка була жорстким, з загартованим закінченням. Я хотів скрипт. Я зустрівся з Борисаном, ми говорили, усвідомили, що ми розуміємо один одного, і сідаємо до роботи. Ми працювали протягом декількох місяців, і в результаті інтонація дещо змінилася, акценти змінилися в деяких місцях, і з'явилася нова назва – «Афонія». А сюжет, в принципі, залишався так.

Ми мали три кандидати на Athos – польський актор Daniil Olbrykhsky, Володимир Висоцький та Леонід Куравлєв. Три чудових різних акторів. Три різних кіно. Припинили в Куравліві. Немає помилки! У Куравліві є секрет. Ахос у своїй виставі прощав, що ніколи не пробачався Атгос Олбричського або Атгос Висоцький. Що ми хотіли. Ми хотіли, щоб аудиторія в кінці фільму не захопила наш Атхос, і шкодуємо.

За роль Катя, в.о. асистента Леночки Судакова принесла юного студента театральної школи «Щукіна» Женя Симонова. Мені сподобалося, і я затвердив його без розгляду. А потім виявилося, що вже підписано договір з іншим живописом. У місті Башкірія є головна роль, і все літо вона буде знята десь. Починали шукати ще одну Катю. Вони принесли багато талановитих юних акторів – досить красиво і приємно, але всі неправдиві речі. І я зрозумів, що я не бачу всіх, крім Женя Симонової в цій ролі.

до А що це особливий про неї, в цьому Симонові, що ви тримаєте на ній так багато? – попросив мене директор картини Олександр Єфремович Яблочкін.

до Я не можу пояснити, але вона буде променем світла в темному царстві.

Потім він сказав,

- Ви будете мати Катя.

І дійсно. Яблочкін росла в Башкирії і приніс звідти Женью і матір її до Ярослава. (Ми знімали цей фільм у Ярославлі) І наступного дня з Башкирії з режисера цієї групи прийшла гістерична, сердитися телеграма! Не менш гістеричні, сердячі дзвінки від студії Горького та з Госкіно. Виявилося, що наш режисер просто зняв акторку і матір її, майже таким же чином, як герої Гаїді в фільмі «Кауказький в'язниця». Я просто пішов замітку: Не хвилюйтеся, ми будемо там протягом трьох днів. Ваше яблуко.

І сказав він мені,

- Не пропустіть кров, але потрібно зняти його в три дні. В іншому випадку ми будемо руйнувати цю картину!

Яблочкін був загартований кінорежисер і зрозумів, що це неможливо, але ще можливо, і що було неможливо.

І ми зняли Жень день і ніч, в прямому сенсі цих слів. (Симулятори зуміли опинитися в задньому сидіння автомобіля під час встановлення світильників або переміщення з об'єкта до об'єкта.) Ми завжди з нами на комплекті.

Штукатурка Колю відігравала Євген Леонов. На відміну від sloppy Athos, Kolya була розглянута позитивна фігура: він акуратний, чуттєвий, зацікавлений в міжнародній політиці та мріях універсальної зручності.

І Леонов не поважав свого героя, сказав, що Коля є егостом ще гірше, ніж Афон. І весь час змастити, що ця штукатурка отримала рівну, як млинець. І було лише тоді, коли на сцені «Когли» було знято, що він заспокоївся. На цій сцені Коля, яка скидається дружиною, залишивши Афоні, залишає йому листок з його телефоном.

На решетарі Леонов взяв шматочок паперу зі свого телефону з кишені, а кілька монет випадково впав на стіл. Він кладе монети і замітку в кишені і сказав він

- Дивитися.

Він знову забрав папір з кишенею, а монети заливають з неї знову. Він підібрав їх і кладемо їх в кишеню.

до Ви розумієте? Він запитав мене.

- Що?

Р

Женя завжди дивилася на негативні риси у своїх героїв - вірила, що цей образ був більшим.

Аудиторія впала в любові з яскравою та нав’язливою Катею (не намагалася!), розумною Коля і навіть slobbering Athos, але найбільшою кількістю апеляцій на зустрічах в кінотеатрах була загибла, скраб Федул, який в нашому фільмі був чудовий відтворений Борислав Брондуков. (Відзнака Федула: «Поштовхувати рубль, відносний!» стала знаком фільму.)

У костюмі і макіяжі Боря була настільки органічна, що під час зйомок в ресторані (знятий ресторан в ніч в Москві), він виїхав поза куркою, дверцят не хочу дати йому назад. Брондуков пояснив, що він був актором, що без нього зйомки не вдалося, дверник не вірив. Я сказав, що там так багато художників! Брондуков наполягає. Дверман загрожував викликати поліцію. Я б, але мій помічник Рита Рассказова дивився поза.

- Борислав Миколаєв, ви тут! А потім паніка: де актор йде?

- Чи дійсно він художник? Вдова! Дверман здивував.

Танці погодилися знімати вночі, в залі клубу імені Крюпської в Текстиль. Я просив для сучасних музикантів. Вони принесли групу, основною є кучерявий хлопець. Тонування. Безтурботно, проводиться самостійно. Ми попросили їм, скільки вони будуть платити, і вони сказали, що вони будуть грати. Виявилося, що ми запрошували найбільш популярні і найбільш заборонені смуги в той час, щоб стріляти. Перша група була машиною Часу Макаревича, а друга була Араки Шахназарова.

Тепер я дуже пишаю, що часовий апарат зробив свій дебют у фільмі Athos.

Актриса була breastfed з омоліною кашу.

У дівчинки з батом Леночка Саукова приніс актриса Тетяна Распутіна. Дуже хороший художник, але з нормальним бюстом. І ми бажали, щоб бути вражаючим. Хтось з кінокомітету, хтось, хто жив поруч, ran home і приніс омоліну. Наповнивши латунь з ним. Кнопки манки не змогли витримати, і довелося зав'язати бюстгальтер на спині з вузликом. (Ви можете побачити, що на екрані.) Проте, груди так «програли» в прозорій блузи, що потім критики щиро захоплювали цю художню деталь.

За останніми версіями сценарію, в фіналі, Athos купує квиток в провінційному аеропорту за перший рейс він знаходить і криється на аеродромі очікування літака. До нього приходить офіцер поліції і просить

надати документи. Афонія дає йому паспорт. На фото в паспорті молодого хлопчика, з локонів і безтурботної посмішки, але в реальності перед поліцейським тьмяна людина з абсолютно порожніми очима. Ось де завершився фільм.

Я не хотів такого темного закінчення з початку.

А Бородянський і І, працюючи над режисерським сценарієм, написав версію, в якій Атос і Катя зустрівся в кінці фільму. Але вони усвідомили, що це закінчення порушує логіку наратив, це банальне щасливе закінчення. І дайте його.

Р

І поки я перероблю фінал. Коли Женья Симонова в'яла до Ярослава, і ми почали знімати її, Катя виявилася так чистою, ніжною і доторкнувшись, що я дійсно хотів її з'явитися в кінці фільму. І ми вирішили стріляти так: Athos в аеропорту лежачи на траві і чекає на літак. Катя приходить до нього і говорить, як завжди:

Афанасья, хтось назвав мене, я думав, що ви.

Ахос відкриває очі - немає Катя. Управлінець зобов’язується надати документи. (Катя мала бачення.)

В останній день зйомок Жені – третій – працював дуже інтенсивно, знімається один прийом, щоб встигнути порушувати неплановану «заглушку». До кінця дня ми перебували в аеропорту. Починаємо приймати підхід Katie. Перший прийом був постріл з швидким – Катя йде повільно, як якщо плавання. Вронг! Зняти варіант - виходить з квітки. Вронг! Прийміть: вона йде, її волосяні метелики, ручка. Вронг!

І я зрозумів, що це не про те, як Катя йде навколо поля, з квіткою або що-небудь. Я дійсно хочу Katie бути реальним.

А за тридцять років в кінці фільму, коли Athos йде на площину, хтось називає його. Він виглядає навколо і Katya стоїть там і каже,

Афанасья, хто мене назвав, я думав, що ви!

р.

А смарт люди писав у відгуках, що фільм не може бути настільки примітивним, якщо не за фінал. Поява Катерини на аеродромі є банальним щасливим закінченням.

По дорозі. У Ярославлі, вид з вікна до сцени «Афонія прокидається в кімнаті Катя». Вранці з'явилася п'ять. (Морний режим – сонце ще не піднімається, але воно блискуче.) Згідно з планом, там, поза вікном, молодят повинні повернутися з весілля. Але в п'ятій половині виявилося, що весільна сукня нареченої була забута в Москві. Я вже хотів стріляти просто пейзаж, але потім оператор Сергій Вронський продемонстрував мені коня, яка була блювотою з бочки.

- Додайте цей кошик прохід, він сказав.

Вони взяли кінь.

Перша до цієї рами привернула увагу дружини художника Леван Шенгеля Ріта.

до Як дивно, що ви прийшли з ним, вона розповіла мені після перегляду Mosfilm. - Як правильно!

- Що це таке? - Запропоную мені уважно.

- Кінь! Він пропонує і тоді кінь. Так Катя, як це ненажерливий кінь, перетягувати навантаження на дегустацію, п'яні іржі і бідність все її життя! Право?

Недбалий режим.

р.

Деякі цитати:

до Відсутність скарг від громадськості є найкращою нагородою для нашої роботи! Про нас

- Хто ти? - Я? Відносно! Поза «69»

- Зробіть себе вдома, але не забудьте відвідати!

до Ви йдете, Катюша. Все виробництво, соціальні навантаження, самоосвіта... Немає особистого життя!

до А коли тільки ви, Борщов, встигли зробити все - і зануритися в фонтани і боротися на танці? й

- Я не загубився. Я збираюся розміститися і читати прес.

- Дайте мені рубль, родичу! Athonia owed мене a ruble!

- Я не люблю людей. Непунктурний. й

до Ми посидимо, послухайте радіо - програму для тих, хто не спить.

- Добре, половина крапель, половина крапель ... за запах.

р.