Конан Барбараріан: Цікаві факти

Рік: 1982

Країна: США

Режисер: Джон Міліус

Жанр: фантазія, дія, пригода

Бюджет: $ 20,000,000

Плата США: $39,565,475

Глобальні збори: + $29,286,000 = $68,851,475

Спочатку фільм був запланований для чогось, як доісторичний зв'язок – амбітний випуск нової Йоркської художньої школи Edward Summer відразу написав шість сценаріїв і був щиро впевнений, що студія відірвав їх руками.

У 1977 р. розпочалася підготовча робота над плівкою, але через безліч різноманітних затримок реальна стрільба почалася не раніше 1981 р.

Голлівуд не розумів, що робити з фільмом про Конан – в той час, коли фешн-продукції, такі як Ральф Бакші, Господь Кільцеїв, але вони були мультфільмами. І фільмова адаптація світів Якарда означала високі витрати на виробництво, навіть найприблизніша оцінка якої вистачало за $ 10 млн (в результаті плівковий бюджет був $ 20 млн), тоді як середня вартість плівки в той час склала $ 8 млн.

З тієї ж причини, в кошику після написання літніх пішоходів і сценарію Оливицького каменю, що пропонують пост-апокаліптичного майбутнього, армію твариноподібних мунтів-клонів, завоювання планети та інші допустимі розкіш передкомп'ютером епоху. За сьогоднішніми стандартами рукопис кам’яного кам’яного кам’яного кам’яного кам’яного кам’яного кам’яного кам’яного кам’яного паперу було дуже добре: під час роботи над сюжетом він читає кожну книгу та коміксову книгу про героя, дедукуючи потенціал десятої франшизи в історії. Але в той час виробники думали інакше, і скрипт був написаний Джоном Міліусом.

Джон Міліус: Коли я прочитав сценарії Олівера, я нарешті зрозумів, що хтось дійсно хотів перетворити Конан в кіно. По суті, я не збуджусь про сценарій кам’яного каменю – це була прекрасна концепція, персонажі та дух Всесвіту. Але армія мутантів? Немає, я обов'язково не зацікавлений. Потім я терміново припинив роботу на скрипті для половини небо і сісти, щоб написати власну версію Конана.

майбутня стрічка з самого початку була позиціонована як масштабний блокбустер - вакансія режисера переїхала в Ridley Scott, який в той час стрінув "Алєнці", а головна роль була надана культуристів Arnold Schwarzenegger, який вдалося привернути увагу. Підтримуючи ролі були розподілені серед не менш барвистих культуристів - супутники Конан були призначені для гри танцівниці Sandal Bergman і Surfer Jerry Lopez, і для роботи на саундтреку, продюсер Dino De Laurentiis почав шукати після модних поп-груп.

Впродовж року слухали: актори мали потрапити в відмінну фізичну форму, дізналися, як керувати мечем, їздити на конях і виконувати трюки.

У фільмі Арнольд Шварценгер виконав всі трюки себе, так як не було подвійний з схожою фізикою. Таким чином, на перший день зйомок Шварценеггер застигнув і вдарив голову на камені (на сцені шале з вовками) – він занурився, що трохи був недостатньо перед смертю, а Бергман практично втратив пальцем, огорожі з Конаном.

Зрозуміло, для зйомок «Конан» навіть Арнольд Шварценгер взяв багато часу, щоб переконатися, що його фізична форма відповідала всім вимогам директора, так як в той час як Шварценгер вже залишив конкурентну бодібілдінг (в 1975 році) і вдалося схуднути. Однак в кінці він відігравав в руки. З моменту відбиття Конана, підготовка до фільму дозволило Арнольду швидко отримати необхідну форму для його несподіваного повернення до бодібілдингу і виграти звання олімпіади в 1980 році за 7-ий раз.

Джон Міліус: Я ніколи не зробив, що я хотів. Арнольд є великим чоловіком. Він дуже дисциплінований і близько до Конана в реальному житті. Шварценгер створив власний герой і свою кар’єру – він працював важко, навчався щодня, тримав повторення своїх ліній – він обсесував з ними! Сандал є танцівником, тому не складний для неї концентруватися на навчанні та практиці протягом годин. Яррі, з іншого боку, мала витривалість і стійкість до складних ситуацій – навряд чи, що звичайні актори змогли.

123456наступний

Але ніхто не мав претензій – знімальна комісія розуміла, що фільм просто повинен бути успішним. За цей час Міліус вже був директором стрічки – Ridley Scott пішли стріляти «Бладе Runner» в середині тренінгу.

На платі Міліус відразу почав диктувати свої умови: не легкий казковий світлий, не встановлений поп-звучак – музика в кіно повинна бути величною і епічною. Директор запрошував на складання оркестру вчителя Василя Полідуріса з різним успіхом спробував свою руку в кіно. Симфонія, яку він написав пізніше, стала класикою, розбиваючи на численні цитати.

Про міцну і завжди надзвичайно некомерційну Джон Міліус у Голлівуді є різні легенди. Він був захоплений тим, що на складі Конана, режисер подобався прогулятися в однорідності і з вогнепальної зброї. Милюс є членом Ради директорів Національної асоціації гвинтівок (NRA).

А для того, щоб зробити костюми персонажів дивитись більш натуральним, продюсером фільму Dino De Laurentiis forbade акторів, які знімають їх між прийомами.

Тим не менш, найважчий епізод на множині, не дивно, був любовний сцена між Шварценгером і Бергманом. Не тільки була новинка для кожного з них, але натовп на території готелю постійно з’являвся щось, як «Сімейний чохол Arnold’s Farm!», яке чітко не розповідалось про те, що ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Джон Міліус: Багато людей знаходились на суді, бо мій дуже вроджений характер. Арнольд, з іншого боку, взяв східний підхід до його роботи: Я ріку, щоб бути направленим. Я повинен кинути, де я сказав. У той же час він ніколи не втратив свою особистість, і залишився Арнольдом і тільки йому. Ні частина мене стала Арнольдом, я просто сказав йому, що робити і як це зробити. Він нагадав мені Чарлтона Гестона. Я завжди сказав Арнольду, «Лок у Гестоні, він неймовірний.» Дійсно, якщо ви подивитеся на кар'єри Карла і Арнольда, ви можете знайти багато спільного.

Фур'єр, виготовлений з картини, миттєво привезений Schwarzenegger до зірок і домовлений Конан, щоб продовжити. Миліус планував трилогію з початку, але виробники вирішили розм'якшити рейтинг, щоб дати колекції, щоб продовжувати рости – в кінцевому підсумку перевертаючи відтік в банальну незламну казку.

Джон Міліус: Я думаю, що все було зроблено смачно. Так, фільм все ще виглядає жорстоко, але це не про кров. Якщо ви хочете побачити її, ви будете, звичайно, але це не було шокувати громадськість. Помилки повинні бути видимими, але не підсвідомими. Я не бачу нічого дивного про це. Я маю строгий моральний код, який я завжди намагаюся дотримуватися. У цьому житті є наслідки для кожної акції, і кожен сплачує ціну за те, що він робить.

р.

У році свого релізу Конан Барбараріан отримав багато негативних відгуків у пресі. Фільмовиробники звинуватили про надмірну жорстокість на екрані та надмірну «кровість» окремих сцен. Водночас аудиторія залишилась повністю захопленою, а Шварценгер отримав світову популярність. Фільм отримав нагороду Saturn та 8 номінацій. На додаток, актриса Sandal Bergman заявила, що Оскар за свою роль.

2 жовтня 1982 р. фільм вийшов на відеопап. Рівень продажів був досить високим, оскільки його реліз Conan barbarian був на списку «Відеокассет Топ 40» (російське 40 кращих фільмів про відеотапи) і перебування на ньому протягом 23 тижнів. Marvel також випустили комічні книги на основі сценарію Майкла Флісчера.

У списку кращих саундтреків для фільмів 1982 року за фільмами в огляді, а в 2005 році був номінований Американським кіноінститутом (AFI) для включення до списку кращих музичних фільмів в американських фільмах за 100 років від AFI. Крім того, фільм був серед номінантів у списку 10 кращих американських фільмів у жанрі фантазії за версією AFI у 2008 році, а головний герой був номінований на включення в список 100 кращих героїв і вілл відповідно до AFI у 2003 році.

Викладач фенцінгу з Китаю в одному з сюжетів фільму – справжній вчитель японської огорожі, який навчав акторів.

На мечі Конана читати: "Відчуття провини не обтяжує його, що піднімає цей меч в ім'я Crome."

Arnold Schwarzenegger був номінований на 1982 Golden Raspberry Award за свою роль в цьому фільмі.

За словами директора Ю. Міліуса, для зйомки використовувався майже точний примірник музейної експонати слова Словандскнехт вагою 60 фунтів (25 кг). Багато інших предметів зброї і обладнання в плівці були зроблені в природній масі і вигляді, а не пластику.

Джеррі Лопец, виконавець ролі Суботаї, в звичайному житті був надбрам і другом режисера, який відразу ж визначив, що роль Суботаї потрібно «один, як Джеррі». Коли жоден з кандидатів директорів був задоволений, Міліус запропонував спробувати себе Джеррі. Багато хто здивує всіх, в тому числі і виробників, то в його ролі добре зарекомендував себе генеральний директор. Про Конан. На жаль, у нього було 6 місяців для участі в акторських курсах, які очолювали Мако (пленер Акро).

Король Озрик спочатку не грав Max Von Zudov, але запланований виконавець знизився. Хоча ніхто не вірив, що знаменитий актор погоджується на невелику роль у такому фільмі «несерйозний». Зюдов погодився завдяки пересуванню свого зварного сина (вболівальника коміків про Конан) і з чистої куріозності.

(доб. 3)